Ok, jednak znalazłem chwilę i pograłem :]. Pierwsze wrażenia (o dziwo) były takie sobie. Nie twierdzę, że gra jest zła, czy średnia - stanowczo nie! Ale nie czułem się tak jak podczas grania w pierwszą część. Początek jakoś mnie nie wziął. Co cieszy to większe poziomy i czasem możliwość skorzystania z innej drogi (np. aby zajść przeciwnika z dwóch stron
). Od początku Locuści występują w większych grupach, więc strzelaniny są już na wstępie intensywne
. Dziwie się także, że grafika nie przyprawiła mnie o opad szczęki. Gra jest śliczna, oświetlenie wyraźnie poprawione, ale te wszechobecne świecenie się obiektów, czy "dziwny" blur robiący z otoczenia papkę rzuca się bardziej w oczy. Najlepiej wypadają postacie, a przynajmniej na początku to mnie najbardziej zachwyciło. Gra jest też zdecydowanie bardziej kolorowa. Jeszcze jedno mnie wkurza - część filmików nie chodzi bezpośrednio na engine gry i widać w nich kompresję - jakość niezupełnie zadowalająca.
Takie wrażenie odniosłem po wprowadzeniu do gry. Jestem pewien, że im dalej tym będzie lepiej i gra nie raz wgniecie mnie w sofę, ale na razie odczucia mam mieszane. Cholera, może to gorszy dzień, bo jakoś nie mogę uwierzyć w to co piszę
.
EDIT: Już na wstępie czuć ten rozmach, którego brakowało w pierwszej części
.