Powiedz no mi Mistrzu czemu akurat zabraliscie się za Front Mission 5!?. Toć to w CHOLERĘ pracy i jeszcze raz pracy?
ps. macie w planach jakąś inną produkcję, która nie została wydana poza Japonię.!?
Bez przesady z tym "Mistrzu"
Może zacznę od siebie (i to najprawdopodobniej jest scenariusz całej reszty teamu dlaczego ta a nie inna). Jestem wielkim fanem Front Mission to chyba główny powód. Jako że piąta część jest uznawana za najlepszą w całej serii każdy z fanów po prostu nie dowierzał, że ta gra nigdy nie wyjdzie poza Japonię. No i znalazła się grupka hardcorowych fanów, którzy nie mielą tylko jęzorami na forach prosząc, krzycząc, klnących aby grę wydano, bo jak wiadomo to nic by nie dało... Dlatego postanowiliśmy przetłumaczyć to na własną rękę. Ja musiałem nauczyć się sam oczywiście z pomocą Internetu, nawet nie pamiętam od czego się to zaczęło (teraz już wiem jak wyciągnąć grafikę z prawie każdego tytułu na PS2 - nawet podmieniłem zdjęcie jednego z bohaterów Front Mission 4 na swoje a w zasadzie są to trzy różne serie zdjęć tak, że jak postacie ruszały oczami i ustami mój avatar robi to samo - ciekawie to wygląda
),. Wiem tylko, że zaprezentowałem kilka przetłumaczonych elementów i tak "zwerbowano" mnie do grupy... Napisałem tutorial dla teamu, ale okazało się że większość wolała abym to ja zajął się grafiką i tak zostało... Tłumaczyłem element za elementem... Mamy jeszcze kilka rzeczy, które nie są dostępne dla reszty np. instrukcja manual itd...
Jeśli chodzi o inne produkcje to jesteśmy zainteresowani tylko serią Front Mission. Następną w kolejce jest Front Mission 2.