Cholera jasna - właśnie rozpatruję możliwość pozostawienia sobie PS2 jeszcze na jeden rok...co prawda wciąż staram się o jakąś robotę (i bardzo możliwe, że wkrótce coś dorwę), jednak wątpię, abym zarobił taką kwotę, która wystarczyłaby mi na PS3 + monitor, choćby 19" (bo tak, chciałbym jednak PS3 - przynajmniej teraz
). Do studiów jeszcze 2,5 miesiąca, więc może dopiero w okolicach końca września pozbyłbym się PS2 i kupił "Trójkę" za zarobioną forsę. A jeśli pieniędzy będzie jak kot napłakał, to przynajmniej zostanę z Czarnulą. Chętnie sprawdziłbym sobie jeszcze kilka tytułów, typu Okami, Killer 7, DMC1 czy ICO, więc sam nie wiem, czy pośpiech jest wskazany.
Co mnie przekonuje do PS3 ? Nowa gra od Team ICO, która pomimo iż do dnia dzisiejszego pozostaje wielką niewiadomą, będzie dla mnie must-havem. Ostatnio sprzedałem SotC i była to gra, której brak jakoś najbardziej odczułem, a teraz żałuję, że ulotniłem to dzieło
. Na pamiątkę wsłuchuję się w równie genialny soundtrack i łezka mi się w oku kręci.
Jedna z gier, dla których warto było kupić PS2.