No bez jaj, to jeszcze tego tematu nie ma? Action-RPG od Squarenix osadzone silnie w klimatach japonskiej dzielnicy Shibuya. Premiera w Europie 18 kwietnia.
ehem*thepiratebay*ehem
Gra zapowiada sie fantastycznie, cala stylistyka przypomina mi Persone. Jak sprawdze to napisze wrazenia.
Opublikowane: Kwiecień 15, 2008, 17:41:31
No wiec troche pogralem i musze powiedziec: BOMBA!!!
Samo story jest calkiem ciekawe, mimo ze jestem dopiero na Dniu 3: Glowny bohater Neku budzi sie w dzielnicy Shibuya i dowiaduje sie ze stal sie uczestnikiem gry organizowanej przez Reapers'ow. Przez siedem dni ma wypelnic siedem misji albo zostanie "skasowany".
Sama gra to action-rpg bardzo podobne do Kingdom Hearts: Chain of Memories. Sama grafika jest bardzo przyjemna i ciekawa. System walki natomiast to cudo: kierujemy Neku i jego kolezanka na dwoch ekranach jednoczesnie. Na poczatku bardzo trudno sie przyzwyczaic ale w miare trenowania nauczymy sie odpalac ataki dwoma postaciami jednoczesnie. Do walki uzywamy guzikow/broszek/przyciskow, kazdy ma inna umiejetnosc - pirokineza, blaster z reki, rzucanie przedmiotami, itd.
Fani RPG znajda tutaj mase ciekawych patentow - jedzenie ktore ulepsza statystyki, ubrania ktore poprawiaja statsy, ale musimy byc bardziej trendy zeby je nosic (wlasnie jeden kolezka powiedzial mi ze nic mi nie sprzeda bo wygladam "nie cool").
Tytul jest zdecydowanie niszowy i gwarantuje ze sie nie sprzeda (teraz to tylko GTA albo FIFA sie sprzedaje) a polecam, jak dla mnie jedna z najlepszych gier na DSa.