Pewnie posypią się za to ostrzeżenia zaraz... ale tylko słówko ode mnie.
1. Gamesradar nigdzie nie napisało, że GTA4 działa w 720p, tylko, że "We captured the raw video in uncompressed 720p, with no post-processing to either stream" -- do porównawczego filmiku pobrali nieskompresowany obraz z obu konsol w rozdzielczości 720p (konsola wysyła sygnał z rozdzielczością 720p niezależnie od natywnej rozdzielczości gry), tak, by nie był niczym "zanieczyszczony", by nie było takiej chały, jaką odwala GT.
2. Co do wypowiedzi R* - było to na kilka tygodni przed premierą, to raz. Dwa, "PR" - coś Ci to mówi? Konami również mówiło, że nowy PES na PS3 będzie kilkakrotnie razy lepszy niż ten na X360, a wyszło gówno.
3. Coś się tak uczepił tego, że koleś, który pokazał, że GTA4 z PS3 chodzi w niższej rozdzielczości to "posiadacz X0". Ten "posiadacz X0" (w domyśle, x-boy) udowdnił kiedyś, że perełka w oku MS (jak i wiele innych gier, nie tylko na PS3, ale i XO) nie chodzi w 720p. Nie każdy musi być tak ograniczony, że "mam jedną konsolę, więc teraz będę udowadniał świtu, że ta druga jest gorsza". Tyle ode mnie.