Autor Wątek: Hitman: Absolution  (Przeczytany 75207 razy)

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
Odp: Hitman: Absolution
« Odpowiedź #400 dnia: Listopada 19, 2012, 23:31:36 pm »
Ja tam wszystkie lubię, pod warunkiem, że mają średnie oceny wyższe, niż 7/10 w skali Pitera_neo i Kyokushinmana :troll:

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #401 dnia: Listopada 20, 2012, 14:37:40 pm »
GRAMY KURWA TYLE LAT CZEKANIA

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #402 dnia: Listopada 20, 2012, 15:24:31 pm »

zakonnica rozjebała  :lol:
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #403 dnia: Listopada 20, 2012, 16:43:54 pm »
Po prologu mieszane uczucia. Na jakim poziomie trudności gracie?

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #404 dnia: Listopada 20, 2012, 17:55:24 pm »
I juz mi się włącza syndrom hitmana, że wszystko kur** musi być idealnie :/

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #405 dnia: Listopada 20, 2012, 17:57:35 pm »
Z początku jechałem na trudnym, ale w etapie Terminus zmieniłem na normalny. Przerażająco trudna wydaje się ta gra. Mimo strojów naprawdę trzeba się czaić, a na wspomnianym hardzie to w sekundzie wskaźniki podejrzenia windują do góry. Widać, że poszli nieco w realizm i kumple z brygady zaraz rozpoznają jakiegoś nieznajomego typa. W "Królu Chinatown" udało mi się jednak zdobyć rangę Silent Assassin.

Mam nadzieję, że piaty etap to będzie podobna piaskownica jak "Król...", takie poziomy najlepiej sprawdzają się w Hitmanie.
PSN ID: WojtqGO

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #406 dnia: Listopada 20, 2012, 18:15:58 pm »
Ja gram na tym pierwszym profesjonalnym. W chinatown też jebnąłem SA. I już chyba mogę powiedzieć, że mimo kilku zmian to jest stary dobry hitman. I Nie wiem jak dalej, ale w misji Chinatown muzyka incepcja style naprawdę robi.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #407 dnia: Listopada 20, 2012, 18:24:13 pm »
Ścieżka dźwiękowa bardzo daje radę i te wstawki jak się zabije kluczową postać też. Podoba mi się krycie w tłumie, gdzie to naprawdę ma istotne znaczenie (sam tłum zajebiście zrobiony, nie czuć, że jest to taka głupia masa jak w Blood Money).

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #408 dnia: Listopada 20, 2012, 18:30:49 pm »
Po prologu mieszane uczucia. Na jakim poziomie trudności gracie?

Ekspert.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #409 dnia: Listopada 20, 2012, 22:28:39 pm »
Poziom trudności mocno w górę przez to, że nas rozpoznają nawet w przebraniu, ale podoba mi się to  :D Przecudowna gra jak do tej pory (kilka misji)

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #410 dnia: Listopada 20, 2012, 23:20:07 pm »
Co mi się nie podoba, to etapy liniowe pomiędzy poziomami, które nie polegają na zabiciu kogoś konkretnego, ale na przemykaniu jakimiś kanałami. Rozumiem, że ma to stworzyć pozór większej płynności akcji, ale wolę znaleźć się w jakiejś lokacji i kombinować, a nie łazić po sznurku.
Czuję się też nieco zagubiony bez mapki. Poziomy wydają się być jednak przystosowane do jej braku poprzez zmniejszone rozmiary, co jakoś się rekompensuje.

Obecnie jestem w
i jest meeeega trudno. Chyba jutro znów zmienię poziom na normal.

Poziom trudności mocno w górę przez to, że nas rozpoznają nawet w przebraniu, ale podoba mi się to  :D Przecudowna gra jak do tej pory (kilka misji)
W misji o której piszę powyżej wręcz niewykonalne wydaje się zabranie tych brakujących bezpieczników. Musiałem przed chwilą wyłączyć, bo już mnie to do szewskiej pasji doprowadzało.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Listopada 20, 2012, 23:22:47 pm »
Ja dopiero kończę hotel i cholernie nie mogę się doczekać klasycznej misji.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #412 dnia: Listopada 20, 2012, 23:24:54 pm »
Troszkę poczekasz, i to mnie trochę boli. Póki co więcej w tej grze skradania w celu uniknięcia spostrzeżenia, niż kombinowania jak tu kogoś ukatrupić.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #413 dnia: Listopada 20, 2012, 23:34:09 pm »
W każdym razie mechanika naprawdę klawa i na tej generacji na pewno wpadnie jeszcze jeden Hitmanek. 8) Gram dalej.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #414 dnia: Listopada 21, 2012, 00:04:55 am »
Strzeliłem gościowi w Vixten Club prosto w czambuł i wszedł Silent Assasin. Lol  :D

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #415 dnia: Listopada 21, 2012, 00:30:33 am »
Na tutorialu wbiłem 23K, podejrzewam, że SA jest od 25K a na to muszę mieć wbite wszystkie challenges. Brakuje mi tylko dwóch w pierwszej misji. Gra jest boska.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #416 dnia: Listopada 21, 2012, 01:39:51 am »
narobiliśta mi smaka i się zastanawiam czy nie wziąć po wypłacie, ot taki prezent na mikołajki :D

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #417 dnia: Listopada 21, 2012, 01:48:39 am »
W misji o której piszę powyżej wręcz niewykonalne wydaje się zabranie tych brakujących bezpieczników. Musiałem przed chwilą wyłączyć, bo już mnie to do szewskiej pasji doprowadzało.
Jak dla mnie to kwestia przypadku, bo ja znalazłem wszystkie za pierwszym razem w 5 minut. Teraz tylko muszę je zanieść w odpowiednie miejsce.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #418 dnia: Listopada 21, 2012, 02:09:39 am »
Smaczki w tej grze są zajebiste! :D Właśnie spotkałem

LukeSpidey

• J-23
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #419 dnia: Listopada 21, 2012, 08:25:05 am »
Jak wersja PS3? Pierwotnie planowałem zakup na X360, ale wychujanie graczy z polską wersją zmusiło mnie do zmiany docelowej platformy.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #420 dnia: Listopada 21, 2012, 08:37:29 am »
Jak wersja PS3? Pierwotnie planowałem zakup na X360, ale wychujanie graczy z polską wersją zmusiło mnie do zmiany docelowej platformy.

PS3 była platformą domyślną, DF donosi że wersje są identyczne, a X360 ma macroblocking na filmikach. Więc chwytaj PS3 spokojnie.

To do pierwszej misji - wychodzi na to, że nie da się dostać SA. Wbiłem 28 125, maks rank to Shadow. World average: 14 000  :lol:

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #421 dnia: Listopada 21, 2012, 08:52:57 am »
To do pierwszej misji - wychodzi na to, że nie da się dostać SA
YT mówi, że można.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #422 dnia: Listopada 21, 2012, 08:56:17 am »
YT mówi, że można.

Link pls. Liczone jest tylko Mansion Ground Floor. Nie zabiłem nikogo, wziąłem evidence, 28 125. Chyba, że na Purist, daje chyba większy bonus niż Expert.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #423 dnia: Listopada 21, 2012, 09:03:47 am »
YT mówi, że można.

Link pls. Liczone jest tylko Mansion Ground Floor. Nie zabiłem nikogo, wziąłem evidence, 28 125. Chyba, że na Purist, daje chyba większy bonus niż Expert.
Ok, chyba zmylił mnie ten filmik:

Ale pod koniec widać, że ktoś chyba je**ął 34 410 punktów.(33:07).

Nie znam się na Hitmanie, więc mogę bredzić :troll:

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #424 dnia: Listopada 21, 2012, 09:08:08 am »

Ok, chyba zmylił mnie ten filmik:

Ale pod koniec widać, że ktoś chyba je**ął 34 410 punktów.(33:07).

Nie znam się na Hitmanie, więc mogę bredzić :troll:

Na 33:07 pokazuje Leaderboard, fakt jeden ma 34 000 punktów. Muszę sprawdzić jaki bonus daje Purist, Expert to +100%. Pytanie czy te 34k da SA. Sprawdzę jak wrócę z pracy.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #425 dnia: Listopada 21, 2012, 09:09:53 am »
Generalnie przyznawanie rangi w tej części jest nieco spierdolone i mniej wymagające niż w Blood Money.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #426 dnia: Listopada 21, 2012, 17:39:28 pm »
Trudny ten nowy hitman jak skur**syn

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #427 dnia: Listopada 21, 2012, 19:57:36 pm »
Trudny ten nowy hitman jak skur**syn
Na każdą misje jest generalnie patent i nie jest źle.

Zamiast superlatywów, trochę dziegciu:

Nie podoba mi się pomysł, że wszystkie misje dzielone są na osobne etapy dodające liniowości gry w cholerę. Gdzie się podział kluczowy aspekt serii, czyli wielkie otwarte mapy oddane w całości do kombinowania graczowi? Jakby zupełnie inni ludzie robili tą grę. Nie podoba mi się też, że Hitman nie każdą misję zaczyna w garniturze, że niby na południu garniak i krawat wyglądałby głupio? ch** z tym, tak było i być powinno w tej serii od zawsze, szczególnie że w innych aspektach gra nie unika groteski za grosz.
Kolejnym co mi się nie podoba to silna korelacja działania przebrania z Instynktem. Na trudniejszych poziomach z Hitmana robi się praktycznie Splinter Cell i esencja gry ulatuje w powietrze. Nie podoba mi się muzyka, która nijak ma się do poprzednich aranżacji Kyda z orkiestrą Budapeską. Jest w porządku, ale nie oddaje charakteru gry tak jak robił to Kyd, którego muzyki można było słuchać w kółko i zostawała w głowie na długo po ukończeniu gier. W ogóle mi się nie podoba to zatracenie gameplayu z jakiego Hitman był znany i mam nadzieję, że z kolejną częścią chociaż trochę wrócą do korzeni. Rozumiem, że filmowość i w ogóle, zrobili naprawdę świetną, zajebistą skradankę, ale nie świetnego Hitmana, a ja na świetnego Hitmana czekałem tyle lat. Mimo wszystko zagrywam się dalej, kończę fabułę, zabieram się za wyzwania, kontrakty i maksowanie wyników. W dodatku Hitman: Collection HD niedługo na PSNie zawita. Jako fan, nie narzekam i czekam na dalszy rozwój serii z tak samo wywieszonym jęzorem :)

tl;dr - Ocena Hitmana w Hitmanie 4/10, Ocena Gry 9/10

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #428 dnia: Listopada 22, 2012, 00:03:31 am »
Na trudniejszych poziomach z Hitmana robi się praktycznie Splinter Cell i esencja gry ulatuje w powietrze.
Lupi, słowo daję, że wszedłem teraz do tego tematu, żeby coś takiego napisać. Jestem po 11 etapie (wszedłem do fabryki) i mam dokładnie takie same skojarzenia. Za dużo w tym Hitmanie skradania po kątach, a za mało likwidowania celów. Istny Splinter Cell z dodatkiem w postaci przebieranek (które jak sam zauważyłeś, prawie gówno dają i nawet w przebraniu trzeba się chować po kątach). Przecież do wspomnianego przeze mnie momentu były chyba 4 (!) typowo Hitmanowe etapy z likwidowaniem celów -
Dodatkowo gra jest wypełniona skryptami, które aktywują się, gdy zbliża się do wrogów (np. jeśli w jakimś tunelu podkradasz się w miejsce, które zagrodzone jest przez kilku strażników, możesz być prawie pewien, że zaraz zaczną rozmowę i pójdą gdzieś w cholerę), a to mi się w ogóle nie podoba, gdyż podkreśla to tylko liniowość rozgrywki.
Nie powiem, gra się świetnie, bo gra jest wymagająca, ale...ale...chyba nie na takiego Hitmana czekałem.

Spoiler, który nie jest spoilerem.

Jeśli wierzyć paskowi postępu przede mną jeszcze prawie połowa gry, więc może będzie lepiej.
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2012, 00:05:05 am wysłana przez Wojtq »

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #429 dnia: Listopada 22, 2012, 00:13:37 am »
196 tysięcy na King of Chinatown, come at me bro.  :angel:

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #430 dnia: Listopada 22, 2012, 00:57:33 am »
chyba 4 (!) typowo Hitmanowe etapy z likwidowaniem celów
W dodatku wszystkie cholernie małe, obfitujące w rażąco mniej bajerków, smaczków i rozwiazań niż pierwsza lepsza misja w Blood Money (może poza A New Life, które jest właśnie porównywalne do tych misji).

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #431 dnia: Listopada 22, 2012, 01:05:14 am »
To ch**owo, odechciało mi się to ściągać nawet.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #432 dnia: Listopada 22, 2012, 01:10:12 am »
Nie zmienia to faktu, że gra jest wciąż zajebista i jak dla mnie top skradanek generacji.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #433 dnia: Listopada 22, 2012, 14:19:42 pm »
kur**, ja już chyba kompletnie nie mam skilla ;(

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #434 dnia: Listopada 22, 2012, 17:42:40 pm »
Montreal Hitman “another take on the character from a fresh perspective”, IO on “new project”

http://www.officialplaystationmagazine.co.uk/2012/11/22/all-new-montreal-developed-hitman-the-first-time-its-gone-out-of-the-house-io-already-on-a-new-project/

LOL WUT

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #435 dnia: Listopada 22, 2012, 19:32:39 pm »
kur**, ja już chyba kompletnie nie mam skilla ;(
Mnie właśnie wkuriwa, że gra jest za łatwa w niektórych kwestiach. Trudno się przemieszczać, ale strasznie łatwo zabijać cele. Właśnie odkułem 6 zakonnic - 5 strzałów prosto w głowę z ukrycia bez specjalnego wybierania miejscówki, jedna szamotanina w polu kukurydzy z panienką i jej ochroniarzem (akurat najłatwiejszy fragment ale nie chciało mi się powtarzać) i Silent Assasin wpadł. O co biega, że nie trzeba się nawet wysilać, żeby wpadła ranga kiedyś dostępna tylko dla najlepszych?

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #436 dnia: Listopada 23, 2012, 20:23:46 pm »
(post jest spoiler-free)
Właśnie skończyłem. Gra jest naprawdę długa i wymagająca. Pierwszej części epilogu już nie chciało mi się skradać i wyjątkowo rozjebałem towarzystwo ze snajperki, ale tak wszystkie misje przechodziłem z jak najmniejszą interwencją do świata gry.

Co do samej gry - jest porażająco świetna. Dawno nie grałem w taką skradankę. Mamy tutaj staroszkolne bieganie kuckiem aby wymijać przeciwników w nowogeneracyjnym sosie, który pozwala niesamowicie bawić się z Absolution. Tak jak poprzednie częsci Hitmanem były na 100% tak tutaj mamy go ledwie połowę, ale mi osobiście to wystarcza. Spodziewałem się dużo gorszego szarpania marką po ziemi.
Ze spraw, które również nie zagrały, a o których nie mówiłem wcześniej wymienić warto fabułę. Chłopaki z IOI nadęli się na filmową grę i wyszło im z tego typowe kino hollywodzkie, które może jest i dobre, ale dla półmózgów. Nie podoba mi się charakter, jaki zarysowano ICA, która jawi się teraz tak dennie, że aż chce się odpalić Silent Assasina, żeby poczuć jej stary prestiż. Sprawa ta była już zarysowana w książce, ale tutaj pojechali po bandzie całkowicie. Szkoda. Na szczęście zakończenie jest dla mnie bardzo satysfakcjonujące w kontekście faktów (nie mylić z wykonaniem) i czekam na kolejną część mimo tego, że już nie od IOI. Może zresztą będzie tak, że SE Montreal wysłucha odzewu graczy i przywróci ogromne otwarte poziomy znane z poprzednich części. Obawiam się jednak, że wtedy silnik nie pociągnąłby takich efektów, jakie prezentuje Absolution. Plotki mówią też o Hitmanie next-gen, więc kto wie? Dodatkowo na pewno wyjdą jakieś fajne DLC z misjami.

Czekają mnie teraz wyzwania, kolekcjonowanie broni (brak HQ z giwerami na straszny minus) i maksowanie wyników. Na pewno przejdę jeszcze kilka razy w tym z raz na Rambo. Do tego kontrakty (obecnie ponad 50 tysięcy!). Jest klawo! Polecam wszystkim fanom skradanek. W dobie, kiedy Sam Fisher odszedł z początkiem nowej generacji, najwyraźniej Agent 47 musi spełniać rolę jego i swoją na raz.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #437 dnia: Listopada 23, 2012, 23:15:20 pm »
Moje pierwsze wrażenie- totalne rozczarowanie. Może później jest lepiej, ale mnie zabił brak mapy pozwalającej jakieś planowanie, system "osiągnięć" (nieopatrznie zajrzałem i już dowiedziałem się, na ile sposobów mogę wyeliminować gościa z Chinatown) i te głupie punkty, które sprawiały, że czułem się, jakbym grał w DJ Maxa. Cały czas mam wrażenie brnięcia "na pałę", bez żadnego ładu, składu, a sam system skradania mi bardzo przypomina Splinter Cella Conviction, który- moim zdaniem- był okropny. Pomijając rozgrywkę, mam wrażenie, że gra ma jakiś dziwny filtr- kolory są jakieś takie przesycone, a glacę 47 ma, jakby ją tydzień polerował. 

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #438 dnia: Listopada 25, 2012, 13:10:43 pm »
Skończyłem dzisiaj i chociaż bardzo zawiodłem się metamorfozą serii, gra mi się podobała.
Zdecydowaną zaletą tej części jest poziom trudności - etapy naprawdę stanowią wyzwanie, szczególnie, gdy chce się je przejść po kryjomu. Misje nadal wymagają skrupulatnego planowania, kogo, gdzie i kiedy wyeliminować, co się chwali. Bardziej liniowa formuła dodała grze dynamiki, co jak sądzę stało się koniecznością dla dzisiejszych wymogów, ale na szczęście wciąż pojawiają się etapy, gdzie mamy możliwość kogoś wyeliminować na kilka sposobów (bardzo spodobały mi się etapy wewnątrz Dexter Industries). Tęsknie jednak za takim poziomem (żaden spoiler, tylko screen z H:Contracts) -
Podobnie tęsknię za walizeczką, dodawała klimatu grze, kiedy ustawiało się w oknie, składało ekwipunek, eliminowało cel, chowano sprzęt i na tym koniec.
Tak jak zaznaczył przede mną Lupi - historia jest słaba i z wyjątkiem zajebistego Dextera (facet ma charyzmę, czego ogromną zasługą jest aktor użyczający mu głosu - Keith Carradine, znany chociażby z 4. sezonu serialowego Dextera - cóż za zbieg okoliczności) i intrygujących Świętych (o niewykorzystanym potencjale) nie posiada zbyt ciekawych postaci, a cała intryga była mi właściwie zupełnie obojętna. Jeszcze ta końcówka...
Plusem historii jest to, że dała możliwość przedstawić kilka naprawdę ciekawych miejscówek. Projekty poziomów, choć bardziej ograniczone od znanych z poprzednich części, są świetne i posiadają niepowtarzalną atmosferę.
Graficznie gra rozwala. Ogrom szczegółów w wystroju lokacji i ubiorze postaci, gra światłocieni (lepszej chyba nigdzie nie widziałem - latarki, gładkie cienie postaci - coś pięknego) - wszystko to pokazuje niezwykła moc Glaciera 2. Postarali się chłopaki z IOI. Ciekawe, czy będą chcieli wykorzystać go w nowej generacji.
Podsumowując - jest to dla mnie ścisła czołówka spośród gier tej generacji, ale nie jest to Hitman, o którego walczyłem.
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2012, 13:14:32 pm wysłana przez Wojtq »

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #439 dnia: Listopada 26, 2012, 19:27:29 pm »
Easter Eggsy: http://ica.hitman.com/press/HMA_secrets

Niektóre odkryłem sam, ale Nessie za chuja bym nie znalazł  :lol: