Autor Wątek: Penumbra Black Plague  (Przeczytany 3997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ukr

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Penumbra Black Plague
« dnia: Maja 20, 2008, 18:27:35 pm »
Witam
Gral juz ktos w ta przygodowke ? Slyszalem, ze dobry z niej horror, na podstawie ksiazki LoverCraft czy cos takiego ? Moze byc niezla jak myslicie ? Przegladalem neta i znalazlem takie cos  , wyglada mrocznie ;)

Chicken

• Pionier
  • *
Odp: Penumbra Black Plague
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 17, 2008, 00:12:00 am »
http://www.gamespot.com/pc/action/penumbrablackplague/images.html

Chyba gdzies w cos takiego gralem ? Czy nie bylo jakiejs wczesniejszej innej czesci ? Jesli byla to to byla baaaardzo dobra przygodowka, swietne logiczne lamiglowki i fajna reakcja na otoczenie ;)

ozy

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 18, 2008, 20:35:11 pm »
Witam
Gral juz ktos w ta przygodowke ? Slyszalem, ze dobry z niej horror, na podstawie ksiazki LoverCraft czy cos takiego ? Moze byc niezla jak myslicie ? Przegladalem neta i znalazlem takie cos  , wyglada mrocznie ;)

bierz w ciemno :D jak dla mnie jest to najlepsza gra na PC. rewelacyjna oprawa AV, fizyka (która kopie ta z HL2 i innych produkcji) i KLIMAT który potrfi wystraszyć. Proponuje zagrac od czesci pierwszej by wiedzieć "o co chodzi" :) polecam

mateo

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 18, 2008, 20:43:12 pm »
coś a la nowy Alone, tylko nie tak pokręcony jak.. no wiecie.

ozy

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 18, 2008, 20:54:15 pm »
coś a la nowy Alone, tylko nie tak pokręcony jak.. no wiecie.

penumbra jest bardziej nastawiona na zagadki niz akcje :)

Ukr

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 26, 2008, 01:44:53 am »
dzieki za odpowiedzi, no coz gra bez przemocy jak to mowia :D No ja sie wkoncu skusilem i nie zaluje narazie 3 dni z glowy mam i jestem gdzies tak w polowie w 4 epizodzie chyba albo w 5, dobrze nie pamietam bo mnie nie bylo pare dni

Tanner

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 4
  • jeje...
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 25, 2010, 20:58:36 pm »
zakupiłem niedawno penumbrę przebudzenie i czarną plagę, bo szukałem jakiegoś mega strasznego horroru. Trochę o tej grze poczytałem i stwierdziłem, że to będzie to  :) Grałem już jakieś 4h i powiem wam, że zamiast przerażającego survivalu dostajemy GENIALNĄ przygodówkę w horrorowej otoczce! Świetne zagadki, grafa całkiem ładna (2008) i dźwięk potrafiący zjeżyć włos na głowie. Oczywiście sama rozgrywka też nie raz przestraszy  :P Klimat pełną gębą. Chwile, w których odzywa się w nas niechciany towarzysz niesamowite.
Jeżeli chodzi o horror, to będę musiał znaleźć sobie jakiś inny, ale w żadnej mierze nie żałuję tej niespodzianki.
Polecam wszystkim, którzy chcą na chwile oderwać się od konsolowych pozycji i poklikać trochę myszką  :grin: