no już raz przeszedłem, teraz biorę się za drugie zakończenie (trzeba uratować wszystkie Little Sisters tak?).
Co do samej gry, czasem miałem wrażenie że trochę za bardzo się ciągnie, fabuła jest super, ale trochę się spodziewałem że za wszystkie sznurki pociąga
. No i zadania mogły by być bardziej urozmaicone, bo większość polega na tym że idziesz do jednego miejsca, a tam się dowiadujesz że musisz znaleźć inne przedmioty które trzeba połączyć żeby dojść dalej (jedyny wyjątek to zadania Cohena). Przez to w grze pojawia się backtraking, a w miejscach w których wybiłeś już wszystkich znów pojawiają się wrogowie. Poziom trudności też jakoś dziwnie rośnie pod koniec (splicery z karabinami są jakoś dziwnie twardzi), za to bossowie są dość łatwi. A i mówię że grałem na normalu.
Z innych zastrzeżeń to to że aby zdobyć platynę trzeba kupić dodatek (i tam się trochę męczyć w różne rzeczy), ogólnie gra mało daje cennych trofeów (przeszedłem gre na normalu, bez ginięcia itp i nie dostałem żadnego trofeum wyższego od brązu, za przejście gry też nic nie ma).. To tak dla tych co kolekcjonują.
Gra naprawdę genialna, warta wydanych pieniędzy, ale jakoś tak wydaje mi się że nie zasługuje na 10. 9 czy 9+ mogę dać. Jakby to zrobić w skali Neo+ to 9.6 do 9.8 (wiem wychodzi 9.7 ale trochę ciężko się zdecydować).