Adriano, wypowiedz się nt. DH na 60, naszło mnie aby spróbować, wydaje się fajniejszą range klasą niż Wizard.
Nie jestem zbyt obiektywny w temacie hunterów, gdyż absolutnie choruje na ten typ postaci i gram nią praktycznie w każdej grze w jakiej jest dostępna.
DH na Inferno zabija na 1 hita nawet zwykły Upadły(Akt II w góre). Jeżeli braknie ci Dyscypliny podczas walki z elitami - nie żyjesz. Sporo trzeba biegać, kite'owac i ogólnie myśleć o tym jak przeżyć.W zamian dostajesz potężny dmg.
Można pójść w survi build z resistami itd - różnica będzie taka, że będziesz padał na 2 hity(Elity i bossowie to wciąż jednak 1 shot). W pierwszych dniach zmagań na inferno mój DH miał prawie 30k HP i wciaż ginął. Wtedy zrozumiałem, że nie tędy droga - teraz mam 13-15k HP i 47k DPSu co jest IMO znacznie lepszym rozwiązaniem.
Do tego w obecnym stanie gry używanie niektórych umiejętności jest utrudnione. DH bazuje na timingu, a przy latency 200-400 jakie mam regularnie czasami dochodzi do nieprzyjemnych deadów nie z mojej winy(Meteor na Azmodanie jest tego przykładem - często brałem go na Smoke Screena - mały lag i nie żyjesz).
To są jednak problemy na Inferno - jeżeli chcesz po prostu pograć na poziomach Normal - Hell, gra się bardzo przyjemnie i bez większego stresu zabijasz wszystko co się rusza.
Build jakiego używam. Skill 4 zmienia się często.
http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/demon-hunter#aRYXVh!aYT!YcZZbZ