Face-Off: Diablo 3
PC veteran Blizzard rolls the dice on PS3 and Xbox 360.
- 1120x584 on both PS3 and 360.
- Textures and effects are equivalent to "High" on PC.
- 2xMSAA being used on both consoles.
- PS3 and 360 versions are near indistinguishable in terms of visuals.
- Every particle effect and even the FMV quality is identical across the board.
- Both 360 and PS3 retain dynamic and high quality shadows.
- The only area of difference in lighting is regarding the lighting from lamps which is used differently on PS3 compared to PC or 360.
- 60 FPS targeted on both PS3/360
- Both versions are liable to tearing. 360 tears 24% on average, and PS3 tears 32% on average on like for like action scenes.
- 360 version retains a performance advantage, on average 10 FPS higher than PS3 version during action scenes.
Co jak co ale to jest kur** przegięcie...
Musiałem. :
Nabylem, i te powyzsze zrzuty to jakis slaby trolling. Poniekad...
Mowie poniekad, bo cos dziwnego sie z tymi filmikami dzieje, mianowicie przy bardziej dynamicznych(chyba) scenach bywa, ze pare klatek jakby bylo w nizszej rozdzialce.
I takie cos widac miedzy innymi w pierwszych paru klatkach powyzszej sceny.
Dynamiczna rozdzialka? Ale z drugiej strony to render, wiec generalnie - nie kumam.
Podsumowujac, zdarza sie to na tyle sporadycznie, ze problem uwazam za malo istotny. Wrecz niewarty wpisu, chyba, ze dla onanistow z NeoGAFa.
Na moim 32" 720p telewizorze filmiki sa ostre i ladne. Ale przyznaje, ze mogloby byc lepiej.
Podobno z powodu niesamowitej jakości renderów i niewielkiej pojemności BD, w wydaniu na nasz rynek zmieściły sie tylko wersje PL i RUS. :
To akurat prawda
Na plycie z polska wersja gry jest tylko polska wersja gry.
Wkurzylo mnie to, bo jestem przyzwyczajony do angielskich glosow w diablo - sa dla mnie waznym elementem klimatu tej gry.
Na "szczescie" moge powiedziec, ze polonizacja jest na naprawde wysokim poziomie. Jezeli komus zalezy aby grac w ojczystym jezyku, to nasi naprawde dali rade.
Poza tym.
Mieszany coop Local<->Online bardzo wiele wynagradza. Nie ma to jak siedziec z dziewczyna albo kumplem przy jednym telewizorze i grac ze znajomymi online, ktorzy siedza u siebie w chacie.
Do 4 graczy loklanie - dla mnie bomba! Brakuje gier(duzych gier) z ta opcja w tej generacji.
Slowem - Jest FUN!
Ta funkcja jest niesmiertelna i zamiast dzialac na zasadzie wykluczenia - online > local, powinno byc tak, ze coop online jest rozwinieciem patentu local, czyli dodatkowa opcja.
Diablo 3 na konsole - polecam.
Nowka 169 zl.