Powiem tak - nie jest łatwo, ale wciąż walczę.
Moja porada na srebrne w SSHD, które udało mi się zdobyć:
Scenic Route - banał - pierwsza planeta na easy bez boosta
Well Prepared - troszkę trudniejsze, ale nie aż tak, na easy od pierwszej, do czwartej planety robiłem właściwie tylko kółka na goldmatter no i spokojnie podejście do bossów
Token Harder - dosyć upierdliwy - najłatwiej go zdobyć w następujący sposób: odpalamy drugą planetę na easy. Zaczyna się od dwóch wielkich, złotych asteroid, rozwalamy większą, po czym pojawia się bonusowy asteroid (miejce zaznaczone cyfrą, w które spada asteroida, po czym kolejne takie miejsce z mniejszą cyfrą i tak aż dojdzie do 1, a po nim wielka zielona skała) trzeba wycelować w sam środek i boost, ewentualnie jeśli za zieloną będzie druga, wielka złota asteroida z zielonym jajkiem w środku zwiększa to szanse. Aha poza wielką, zieloną, bonusową asteroidą nie ma chyba innej opcji na zdobycie 15 tokenów za jednym boostem).
Co do Multiplier Hero prawie mi się udało (miałem x9) i jest na to sposób. Po pierwsze bomby zostawiamy na specjalne okazje, gdy na ekranie jest kilka wiekich asteroid, zwiększa to szanse, na wypadnięcie z nich bonus shipa, ale nie należy go brać, tylko poczekać, aż zamieni się w shield. Gdy przebijamy się boostem przez skałe, to najprawdopodobniej, jeśli jest w niej bonus ship to od razu go weźmiemy, a prowadząc w/w politykę jest dodatkowa szansa na zagarnięcie Shield Blaster.