No chociazby, tak emocjonalnie czasem podchodzisz do specyfikacji sprzetowych czy kwestii grafiki, a nie juz same gry nie wywoluja u Ciebie zadnych emocji, ktorymi bys chcial sie podzielic? Np jesli chodzi o GTA 4 czy Mass Effect, badz COD'a?
Czyli to całe zrzucanie gier na dysk sprowadzi się do kopiowania CAŁEJ zawartości płytki na HDD ? A nie tylko jej części ? Dla użytkowników Xbox'ów z dyskami 20 GB < rozwiązanie jak znalazł.
Swoją drogą kiedy ten update?W końcu będzie można GTA kupić...
@WojtqKrótko mówiąc TAK.Kopiowanie a nie instalowanie.Ale niektórzy nie rozróżniają tych słów. Może ktoś zapuka do Lewika w newsie na głównej że wypadało by zmienić nagłówek i treść newsa?Bo wprowadza w błąd następnych użytkowników...http://www.gameonly.pl/newsy/14370CytujGry instalowane na dysk, dashboard się zmieni14.07.2008 21:24 - Lewik....Wreszcie będziemy mogli zainstalować posiadane gry na dysku twardym Xboxa 360. Instalują to się gry na PS3 niestety to kopiowanie to tak nie do konca bo plytke nadal bedziesz musial miec w napedzie niestety...@KKRTA co mam pisać o innych - obejrzałem napisy końcowe - jestem z siebie dumny? O Halo to mogę pisać - myślisz że dlaczego jestem sercem za Xboxem?
Gry instalowane na dysk, dashboard się zmieni14.07.2008 21:24 - Lewik....Wreszcie będziemy mogli zainstalować posiadane gry na dysku twardym Xboxa 360.
Mnie zastanawia tylko czy przez ten dashboard stracimy swoje gamerpictures i themes
Ale chodzi o to ze niektorzy placili za nie ms points, wiec jakas rekompensata powinna byc.
Patrick Klepek rozmawiał za kulisami z Shane Kimem z Microsoftu, który wyraźnie stwierdził, że dążą oni do obniżki ceny Xboksa do 199$. Oczywiście konkretnej daty jeszcze nie ma (albo nam jej nie podają), ale kwota ta jest w zasadzie już ustalona.
The upcoming refresh of Xbox 360's user interface is mighty bold ... but what if you have a real soft spot for the oh-so-passé assortment of blades? Ambiguous news! Xbox Live general manager Marc Whitten passes along word – via Major Nelson's blog – that the new Xbox "guide" will retain the blades-based interface, although it's still a little confusing as to exactly how.In his update, Whitten says: "For everyone who loves the blades interface, it's not going away," and that "every feature and option [the blades offer] is available right from the guide." Confused? You're not alone. It sounds to us like a sort of "classic view" will be offered ... but, at the same time, like the guide will simply offer the same features. We took a vote and came up 50/50 on it. We'll be sure to press Microsoft for more details as E3 plays out.[Update: Microsoft has demo'd the revised blade functionality to the media. Pressing the Xbox Guide button now brings up a more compact version of the blade-based "dashboard," rather than the traditional single pop-out Guide blade.]
Tak prawdę mówiąc, to te ludziki design mają żywcem ściągnięty z Hot Shots Golf.
- Może się okazać, że jednak nie będzie wycofywania gier z XBLA, ponieważ nowy interfejs powinien znacząco ułatwić przeglądanie zawartości i odnajdowanie interesujących nas rzeczy.- Gry zainstalowane na dysku twardym nadal będą wymagać płyty, a cały proces ma po postu skrócić czasy ładowania.- Nowy interfejs jest szybki i płynny, nie powinno być żadnych opóźnień jakie czasem się zdarzają w tej wersji. - Będziemy mogli korzystając z opcji Quick Launch uruchomić jakąkolwiek posiadaną grę, czy to z płyty czy z Xbox Live Arcade.- Awatary będą wykorzystywane w dużych tytułach, produkcjach na XBLA oraz grach Primetime.- Awatary będą dostępne dla wszystkich, również dla osób posiadających jedynie srebrny abonament. Jeśli nie będziecie ich chcieli to będzie można je wyłączyć i używać obrazków gracza.- Gry “Primetime” będą raczej jak doznanie na żywo, niż gry pudełkowe czy tytuły z XBLA. To będzie trzeci, nowy typ gier na Xboxie.- Będzie można przeglądać zawartość dostępną na rynku za pomocą xbox.com. Co ciekawsze jeśli coś dodamy do kolejki ściągania przez stronę, a konsola będzie włączona, to automatycznie to zostanie dodane.- 8 osobowy chat będzie działał niezależnie od gry i będzie się przenosił z Tobą pomiędzy grami. Osoby, które nie mają tytułu, który uruchomił gospodarz otrzymają komunikat, że powinny go kupić.
W trakcie spotkania przedstawicieli amerykańskiego koncernu z prasą, Aaron Greenberg powiedział, że firma posiada białą tablicę, na której wypisane są tytuły, o których ludzie mówili, że nigdy nie pojawią się na Xboksie 360. Co najważniejsze jednak, lista ta staje się coraz mniejsza i mniejsza.
CytujW trakcie spotkania przedstawicieli amerykańskiego koncernu z prasą, Aaron Greenberg powiedział, że firma posiada białą tablicę, na której wypisane są tytuły, o których ludzie mówili, że nigdy nie pojawią się na Xboksie 360. Co najważniejsze jednak, lista ta staje się coraz mniejsza i mniejsza.Zamiast pracować nad nowymi grami, większość uwagi skupiają na podkupowaniu exclusive'ów, a o klienta walczą tańszym i mniej dopracowanym sprzętem. Smutne.
[']
Cytat: tarniak w Lipca 15, 2008, 19:32:00 pm[']Takie świeczki to na onecie Geremkowi stawiaj, ziom Nie musisz się zgadzać, ale ja właśnie tak widzę podejście mi(i)crosoftu.
Wiadomo cos o Alan`ie? Jakos cicho sie zrobilo na temat tej gry.
Najnowsza wieść niesie, że deweloperzy są zainteresowani nagradzaniem nowymi ubraniami za odkrywanie Achievementów. Przykładowo koszulka z logiem Gears of War za zaliczenie Seriously. Pytanie czy nie będzie tak, jak dzisiaj z Gamerpics - tytuły dające możliwość odblokowania obrazka do profilu stanowią skromny ułamek. Pewnie za większość ciekawszych strojów przyjdzie zapłacić MSP.
Wdzianka za Osiągnięcia?http://www.onlinecenter.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3032&Itemid=1CytujNajnowsza wieść niesie, że deweloperzy są zainteresowani nagradzaniem nowymi ubraniami za odkrywanie Achievementów. Przykładowo koszulka z logiem Gears of War za zaliczenie Seriously. Pytanie czy nie będzie tak, jak dzisiaj z Gamerpics - tytuły dające możliwość odblokowania obrazka do profilu stanowią skromny ułamek. Pewnie za większość ciekawszych strojów przyjdzie zapłacić MSP.Pomysł jest świetny, ale pewnie bardzo rzadko będzie realizowany.