Mam pytanie ktora konsole mam wybrac ( cena nie gra roli Very Happy)
Ja mam obydwie konsolki i mi bardziej odpowiada X.
Najlepiej zrób sobie spis gier w co byś chciał zagrać i zadecyduj.
Również polecam takie rozwiązanie.
Aha, i jeszcze jedno, najważniejsze, burgery z gimnazjum (tj. młodzi Amerykańce), po prostu odechciewa się wszystkiego, jak jakiś dzieciak jest cwaniaczkiem. Dotyczy to wszystkich krajów, ale dzieciaki z USA są chyba najgorsze. Wyskakują ze swoim "noob pwn lol xd rotfl ya rly u sux" i inne.
Dlatego nie gra się z hamburgerami (czasami niestety trzeba), ale z kumplami z Live'a. Pamiętam jak z kumplem przechodziłem Gearsy na Insane w coopie. Zaczęliśmy o 23, a skończyliśmy o 9 rano
(akurat obydwaj mieliśmy wolne). Ogólnie to właśnie GoW najlepiej wspominam ze wszystkich gier na multi, choć w inne też się grało. Dobra ekipa = bezcenne
Dlaczego lepiej bawiłeś się na PSN?
Bo na PSN mam do czynienia z ludźmi z tego forum (duża część worowiczów - kolejni podobni planują ). Jak grałem przez Live to średnio z tym było - zmówiłem się tylko raz z Younem w Halo 3, a tak to granie z przypadkowymi, ale teraz w sumie dużo więcej osób ma xboxa (tarniak, svonston).
No ja mam podobnie tyle, że w drugą stronę. Właściwie wszystko zależy od ekipy z jaką grasz. To jest ważniejsze nawet od gry.
przede wszystkim platformówki i slashery, na ps3 mam Heavenly Sword, Ratchet&Clank i kilka ciekawych zapowiedzi (następny Ratchet, Jak&Daxter, God of War 3, pewnie HS też nowe szykują Smile ), na x360 właściwie nic, ale banjo-kazooie nieźle się zapowiada...
Jak&Daxter nie został jeszcze zapowiedziany i nie ma zbyt dużych szans, że dosyć szybko wyjdzie (jeśli w ogóle). HS natomiast to fajna gra, ale slasher słabiutki, a dwójki Hs2 nie będzie (mogła być, ale Sony olało sprawę). Z platformówek na Xa jest bardzo fajne (i tanie) Kameo. Właściwie obydwie konsole trzymają podobny poziom jeśli chodzi o slashery i platformówki (na razie w tych pierwszych wygrywa X360, a w tych drugich Ps3).
@KACZMAREKPodaj gatunki gier, które Cię szczególnie interesują, to powymieniam najlepsze tytuły z tych kategorii na każdą konsolę. Z tych gatunków co wymieniłeś, to tak:
- X360: (mordobitki) DoA4, VF5 (lepsza wersja), niedługo SC4 i MKvsDC; (slashery) DMC4, Ninja Gaiden 2 i po części Too Human, który niedługo wyjdzie
- Ps3: (mordobitki) VF5, niedługo SC4 i MKvsDC i kiedyś Tekken6; (slashery) DMC4, HS i kiedyś GoW3
jeśli chodzi o piłeczki to tak samo (te co do tej pory wyszły są trochę lepsze na Xa).
chodzi mi o grafike ,funkcjonalnosc joypada, i ogolnie wszystko( slyszalem ze xbox nie jest bez awaryjny i chodzi jak traktor)
- grafika: na obydwu konsolach jest bardzo dobra i prezentuje się bardzo podobnie (na Ps3 jest trochę lepsza w niektórych exclusivach i czasem gorsza w grach multiplatformowych)
- funkcjonalność pada: do większości gier bardziej nadaje się pad od Xa, bo ma znacznie lepszą ergonomię i spusty. Pad od Ps3 ma za to dużo lepszy krzyżak i do gier które wymieniłeś (mordobitki, piłeczki) może się lepiej sprawdzać
Jeśli natomiast chodzi o awaryjność i głośność konsoli, to nowe modele są pod tym względem znacznie lepsze. O ile pierwsze modele buczały jak szalone, tak te są cichutkie. Z awaryjnością również już chyba nie ma specjalnie problemów (jakby co masz zawsze 3 lata gwarancji).
Obydwie konsolki są świetne i obojętnie co kupisz będziesz zadowolony