Autor Wątek: Batman: Arkham Asylum  (Przeczytany 47089 razy)

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
Odp: Batman: Arkham Asylum
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 01, 2009, 22:21:50 pm »
E3 09: Exclusive Interview HD

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 03, 2009, 14:01:50 pm »

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 06, 2009, 09:37:39 am »

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 06, 2009, 14:25:48 pm »
Zawsze to jakaś odskocznia, wydłuża rozrywkę i zarazem ją uatrakcyjnia. Nieźle się prezentują ataki od tyłu w wykonaniu śmieszka. Może jako kolejny bonus Killer Crock, jako grywalna postać - choćby na jakiejś arenie, bo patrząc na gabaryty, grałoby się równie ciężko co Chrisem w RE5 z założonym GG.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 24, 2009, 07:20:49 am »
Będzie demo:
http://www.ps3vault.com/batman-arkham-asylum-will-get-a-downloadable-demo-5189

They say they?re going to announce the date for the demo?s release in the first half of July.

Will there be a Batman: Arkham Asylum demo available for download and if yes what will it contain?

Friends, the answer is?. YES.
It gets better: the demo will be available for 360, PS3 and PC. Zing! However, we haven?t announced when yet. We?re planning to announce the date and content of the demo in the first half of July ? if you want to hear the news first keep it locked on to the Official Forums.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 24, 2009, 10:43:45 am »
Sprawdzi się, gra zapowiada się znakomicie, a i graficznie istna rewelacja.

Oj tak, widać, że będzie się przyjemnie kopać brzydali. Wiadomo już coś o długości gry? Bo z tego co wiem ostatnia odsłona "netoperka" zamykała się poniżej 10 godzin.
Sądzę, że zwyczajowo, jak na tego typu produkcję, będzie to coś ok 14 godz. ale nalezy pamiętać o bonusach, jak choćby Joker, który wydłuży ten czas.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 25, 2009, 08:30:55 am »
To jest Unreal Engine 3?

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 25, 2009, 08:42:27 am »
Tak.

deek

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 26, 2009, 19:11:51 pm »

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 26, 2009, 19:39:33 pm »
system walki przypomina mi Watchman. Dobrze że dadzą demko, bo jakoś satysfakcji z walki nie odczuwam siedząc i oglądając :)

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 05, 2009, 20:00:04 pm »
Na PSS są nowe dema - m. in. z rzeczonych pojedynków. Wygląda to bardzo dobrze, a sama grafika zapiera dech w piersi. No i w segmencie bossów, zapowiada się wprost rewelacyjnie - designa Bane'a i Krokodyla miażdżą.

Prorok81

• Pionier
  • *
  • Wylamek nie uznaje!
« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 10, 2009, 17:35:18 pm »
Gralem w demo i rozczarowalem sie niezmiernie.  Fakt nie ma w demie skradania ani innych bajerkow tylko walka.  Jestes zamkniety w pokoju i jokerek dorzuca chlopakow do bicia, najpierw 3,5 a na koncu 10.  Walka bardzo prosta, uderzenie, przechwyt, lisc z plachty.  Kolesie czekaja az jednemu dasz lute i dopiero atakuje drugi, a poza tym nad gosciem, ktrory cie atakuje widac jakies "piorunki"...zupelna porazka.  Walka bez przemocy, nie ma lamania kosci, wykrecania rak, krwi czy siniakow na papuchach.  Kostium batmana sie troche targa i to wszystko.  Myslalem, ze bedzie lepiej.  Wyporzycze na pewno, bo lubie bohatera ale o kupnie nie ma mowy!

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 10, 2009, 20:28:21 pm »
Taki inFamous, również demem nie zachwycał. Ja natomiast sprezentuję sobie nowego Batmana. Zdecydowanie. Już po pierwszych zdjęciach najzwyczajniej włączyła się u mnie opcja "chcę to".
Pewnie, można byłoby i wypożyczyć, to nie SF IV, w którego można grac i grać. A jak już się znudzi, to załączyć raz na jakiś czas. Ale, raczej w naszym rodzimym kraju , nie spotkałem się z taką opcją, dwa, wypada powiększać kolekcję. Nich na półce stoją tylko pozycję z opcją gry wieloosobowej.

Poza tym, pudełko wygląda kapitalnie. A tak na poważnie (a poważnie pudełko to pierwsza liga), wydaje mi się , iż warto będzie, bowiem zapowiada się wybornie.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #93 dnia: Lipca 10, 2009, 20:38:44 pm »
Eidos: No truth in Batman review score fixing claim
http://www.videogamer.com/news/eidos_no_truth_in_batman_review_score_fixing_claim.html

No discussions have been held with magazines regarding review scores.
Eidos has stated there is no truth to claims made by British industry insider blog, RamRaider, that it has been fixing Batman: Arkham Asylum review scores.

?With regards an article posted on RamRaider alleging that Eidos has fixed review scores for Batman: Arkham Asylum, we want to state that no discussions have been held about review scores with any magazines," said Jon Brooke, Head of UK Marketing, Eidos. "In short there is simply not one shred of truth in this article, except for the title of the game.?

Eidos has, however, openly stated that it does expect big things from the game.

?We expect Batman Arkham Asylum to not only be the biggest game of the summer but one of the stand-out games of the year,? Brooke told MCV back in April.

?It?s as close to perfect as we?ve ever come, it looks amazing, plays beautifully and has a rich twisting storyline with enormous replayability. I?m confident enough to say that it will set a new benchmark for licensed games and it?s going to establish itself as one of our best games ever.?

Prorok81

• Pionier
  • *
  • Wylamek nie uznaje!
« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 10, 2009, 22:36:08 pm »
Taki inFamous, również demem nie zachwycał. Ja natomiast sprezentuję sobie nowego Batmana. Zdecydowanie. Już po pierwszych zdjęciach najzwyczajniej włączyła się u mnie opcja "chcę to".
Pewnie, można byłoby i wypożyczyć, to nie SF IV, w którego można grac i grać. A jak już się znudzi, to załączyć raz na jakiś czas. Ale, raczej w naszym rodzimym kraju , nie spotkałem się z taką opcją, dwa, wypada powiększać kolekcję. Nich na półce stoją tylko pozycję z opcją gry wieloosobowej.

Poza tym, pudełko wygląda kapitalnie. A tak na poważnie (a poważnie pudełko to pierwsza liga), wydaje mi się , iż warto będzie, bowiem zapowiada się wybornie.

No zupelnie sie zgadzam z kolekcjami gier na poleczce, tylko w tym roku kupilem 9 gier ale jednak do Batmana sie nie przekonalem.  Demo do infamousa potwierdzilo tylko moje obawy.  Zagralem w demo i wiedzialem, ze gry nie kupie.  Porzyczylem od kumpla,  przeszedlem, fajna gierka ale 60$ to szkoda na nia.  Batmana wyporzycze w wyporzyczalni, jak bedzie kapitalna to pewnie kupie po obnirzcze ceny.  Teraz zeby ostrze na AC2, U2, Bioshock 2 i MW2 te gry kupuje w pierwszym dniu!!!

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 19, 2009, 14:28:03 pm »
No widzisz, a nawet w dema tych pozycji nie zagrałeś. Oczywiście można się podeprzeć marką, jednak nie raz, nie dwa kontynuacja świetnej gry nie sprostała wymaganiom - vide Manhunt2 , czy Max Payne 2.

Z Batmanem jest nieco inaczej. To zupełnie nowy tytuł. Może zawsze okazać się nudnym przeciętniakiem w kapitalnej oprawie (choć wątpię), ale może też być czymś zupełnie fantastycznym.

Pamiętacie sprzed lat takie tytuły jak God of War, Gears of War? Też nikomu nieznana marka i jakie cudowne serie się zrodziły.

Ode mnie - zielone światło.

Krauser

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 19, 2009, 21:59:31 pm »
No widzisz, a nawet w dema tych pozycji nie zagrałeś. Oczywiście można się podeprzeć marką, jednak nie raz, nie dwa kontynuacja świetnej gry nie sprostała wymaganiom - vide Manhunt2 , czy Max Payne 2.

Z Batmanem jest nieco inaczej. To zupełnie nowy tytuł. Może zawsze okazać się nudnym przeciętniakiem w kapitalnej oprawie (choć wątpię), ale może też być czymś zupełnie fantastycznym.

Pamiętacie sprzed lat takie tytuły jak God of War, Gears of War? Też nikomu nieznana marka i jakie cudowne serie się zrodziły.

Manhunt 2 nie sprostał oczekiwaniom, bo wszystko spieprzyła cenzura :sad: :x Batman: Beggins miał być kolejnym licencyjnym crap'em, a wyszedł całkiem solidny tytuł.Ode mnie też zielone światło :-)
NO BRAIN - NO GAIN

Prorok81

• Pionier
  • *
  • Wylamek nie uznaje!
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 20, 2009, 05:45:16 am »

Oczywiscie, ze nie gralem w dema tych pozycji ale ze mna jest po prostu tak, ze poszczegulne gry zdobywaja moje zaufanie.  Z pierwszymi czesciami wymienionych przeze mnie gier mialem mnostwo zabawy i nie wyobrarzam sobie, zeby kolesie cos zepsuli w kontynuacjach.  Z Batmanem jest inaczej.  Nigdy nie gralem w zadna dobra gre z jego udzialem.  A teraz wkoncu popykalem w demko i nie zrobilo na mnie dobrego wrarzenia.  Wiem, ze calosc oczywiscie bedzie miala wiele okazji, zeby mnie pozytywnie zaskoczyc ale jakis tam nie smak pozostal.  Zgadzam sie co do projektu bosow, Killer Croc po prostu wymiata!!!  Duzo tez zalerzy jak dluga bedzie ta gra, jesli ponizej 8 godzin to jednak sie nie skusze. 

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 25, 2009, 22:07:14 pm »

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • !
« Odpowiedź #99 dnia: Lipca 25, 2009, 22:15:04 pm »
Pierwsza recenzja:
http://ramraider.blogspot.com/2009/07/arkham-asylum-we-have-winner.html

I plotki, że ocena jest ustawiona też już są :D Wg źródeł kotaku, Eidos pozwala na ominięcie embargo pod warunkiem, że gra znajdzie się na głównej okładce, a ocena będzie wynosiła nie mniej niż 90 %. Człowiek z Eidos skomentował to jako kłamstwo.

Ogólnie i tak chcę zagrać w tę grę, więc nie interesuje mnie to. Aczkolwiek poczekam na jeszcze inne oceny.

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #100 dnia: Lipca 25, 2009, 22:33:55 pm »

Manhunt 2 nie sprostał oczekiwaniom, bo wszystko spieprzyła cenzura :sad: :x Batman: Beggins miał być kolejnym licencyjnym crap'em, a wyszedł całkiem solidny tytuł.Ode mnie też zielone światło :-)

A ode mnie + za święte słowa.

Ja powiem tak. Za czasów 8 i 16 bitów ,Batmany były fajne. Później raczej tendencja spadkowa. Dopiero "Początek" na PS2/X, okazał się godną uwagi produkcją.

Jednak z tym tytułem jest nieco inaczej. Zresztą, osobiście gdy tylko zobaczyłem pierwsze zdjęcia byłem pod ogromnym wrażeniem. Zupełnie jak po występie Merkal Ball.
Niesamowita jakość oprawy ( a grało się w Gearsy, czy Uncharted, a i mój PC nie ma problemu z Crysis na maksymalnych ustawieniach w fHD, stąd to i owo się w tym segmencie widziało) i klimat wręcz uderzający z materiałów. Hugh.

A późniejsze prezentacje ( m. in. bossowie ) tylko utwierdziły mnie w przekonaniu "kup to, zdecydowanie". 

Oczywiście każdy ma prawo słuszność tej tezy zanegować (jego święte prawo), jednak mnie nowy Batman ma, zupełnie jak zawodnik Super Bowl, młodą studentkę na imprezie w koledżu.
Choć może nie, tak mnie nie ma.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #101 dnia: Lipca 26, 2009, 17:43:27 pm »
SDCC 09: Stalking Gameplay

:grin:

Spuczan

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: Lipca 26, 2009, 18:59:34 pm »
"the final battle could have been more inventive"
Czepiają się.

North

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #103 dnia: Lipca 26, 2009, 20:58:53 pm »
Graliśmy w Redakcji w betę  na PS3. Wierzcie mi na słowo, szykuje się hit i warto zainteresować się preorderem. A tymczasem zapraszam, do playtestu. http://www.ps3.neogo.pl/playtesty/109

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • !
« Odpowiedź #104 dnia: Lipca 26, 2009, 21:59:18 pm »
Graliśmy w Redakcji w betę  na PS3. Wierzcie mi na słowo, szykuje się hit i warto zainteresować się preorderem. A tymczasem zapraszam, do playtestu. http://www.ps3.neogo.pl/playtesty/109

Mam nosa do dobrych gier :D Niektóre gry bez względu na to co pokazują i mówią w mediach budzą we mnie taki cichy głos, który jednak bardzo przekonująco szepcze do mnie "to musisz mieć". Tak właśnie mam z Batmanem, tak tez miałem z Dead Space i po prostu o rozczarowaniu nie było mowy. Czuję, że i tutaj będę mega zadowolony :D

Kiedy premiera?

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #105 dnia: Lipca 26, 2009, 22:01:34 pm »
North...ty porządny chłop z Wawy..ja też....postawię ci browarka a ty mi podrzucisz Batmana co ? :P

Kiedy premiera?
Jeszcze zdążysz zapomnieć o Batmanie :( Wrzesień czy nawet później.

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #106 dnia: Lipca 26, 2009, 22:19:16 pm »
Widać że gry z Netoperkiem trzymają poziom, Batman Begins też był całkiem niezły  :smile:

North

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #107 dnia: Lipca 26, 2009, 22:24:33 pm »
North...ty porządny chłop z Wawy..ja też....postawię ci browarka a ty mi podrzucisz Batmana co ? :P

Kiedy premiera?

25 sierpnia.
Beta śmiga jedynie na testowej PS3, także sorry mate.

mateo

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Lipca 26, 2009, 22:31:28 pm »

Kiedy premiera?

25 sierpnia.
Beta śmiga jedynie na testowej PS3, także sorry mate.

only preorder Heavy Rain and The Last Guardian. ;)

piou

• Towarzysz
  • BROTHER!!!
« Odpowiedź #109 dnia: Lipca 27, 2009, 00:06:44 am »
Kupuję :-P

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 01, 2009, 08:33:15 am »
Co by nie mówić gierka zapowiada się na tyle zacnie że planuję ją zakupić jeżeli będzie trzymała wysoki poziom. Napomknę tylko że będzie to moja pierwsza przygoda z nietoperkiem.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 01, 2009, 09:56:25 am »
Video Preview

Ciekawe czy "zbundlują" Batmana z nadchodzącą PS3 Slim, wcale bym się nie zdziwił. Jeśli zestaw byłby za ok. tysiaka to może udałoby mi się ustukać i nabyć wreszcie Czarnulę :)
PSN ID: WojtqGO

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 01, 2009, 12:00:07 pm »
Ciekawe czy "zbundlują" Batmana z nadchodzącą PS3 Slim, wcale bym się nie zdziwił.
Osobiście wątpię w to, bo nikt nie wie, kiedy dokładnie wyjdzie PS3 Slim.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 01, 2009, 16:15:31 pm »
Gra prezentuje się fenomenalnie. Mam nadzieję, że recenzje nie odkryją jakiegoś niedorobionego aspektu o którym z wczesnych testów nie wiemy. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, a na to się zapowiada, to pod koniec miesiąca dostaniemy jedną z lepszych gier tego roku i jedną z lepszych gier na licencji w historii.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 01, 2009, 21:26:23 pm »
Info o wyjściu dema pojawi się w następnym tygodniu ok. 7 sierpnia.
Źródło: forum oficjalne gry

mateo

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 01, 2009, 21:29:26 pm »
trzeba poczekać aż stanieje.. preorderować nie mam zamiaru ;(((

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 02, 2009, 01:17:39 am »
Muszę przyznać, że również powoli nakręcam się na nowego Batmana :D Z Trailerów czuć naprawdę niezły klimat. Demko na pewno przetestuje a możliwe, że nawet zakupie pełną wersję ;]

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 03, 2009, 19:47:41 pm »
http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=91868

Batman: Arkham Asylum? Demo Available August 7

The consumer demo for Batman: Arkham Asylum?, co-published in North America by Warner Bros. Interactive Entertainment and Eidos Inc., will be available for the Xbox 360? video game and entertainment system from Microsoft, PLAYSTATION?3 entertainment system and Games For Windows? LIVE worldwide on August 7. The full game will be available at retail stores nationwide in North America beginning August 25, and in Europe and Australia beginning August 28.

The demo will be offered on Xbox LIVE? Marketplace for Xbox 360 and PlayStation?Network for the PLAYSTATION 3. Fans can visit www.batmanarkhamasylum.com for details on how to download the Games For Windows LIVE version.

The Batman: Arkham Asylum? demo opens as the DARK KNIGHT and COMMISSIONER GORDON return The Joker back into confinement at ARKHAM ASYLUM. But things soon fall apart as THE JOKER gains the upper hand and springs a trap, setting Arkham Asylum?s occupants upon Batman. The demo offers gamers a taste of the fierce FreeFlow? combat system, the cunning stealth of the Invisible Predator? mechanic, and the feeling of becoming the WORLD?S GREATEST DETECTIVE as they navigate Arkham Asylum?s imposing Intensive Treatment facility. Players can unlock character bios, as well as get a sneak peak at some of the infamous foes that BATMAN will encounter within the cavernous and macabre confines of Arkham Asylum.

Featuring amazing graphics within an intense, immersive setting, Batman: Arkham Asylum? exposes players to a unique, dark and atmospheric adventure that takes them to the depths of Arkham Asylum ? Gotham City's psychiatric hospital for the criminally insane. Gamers will move in the shadows, instigate fear amongst their enemies, and confront The Joker and Gotham City's most notorious villains, including Harley Quinn, Bane, Killer Croc and Poison Ivy, and the newly revealed Scarecrow, who have taken over the asylum.

Batman: Arkham Asylum? has been rated ?T? for Teen by the ESRB in North America and PEGI 16+ in Europe. For more information on the title, please visit: www.batmanarkhamasylum.com.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 03, 2009, 23:17:49 pm »
Demo trailer