Autor Wątek: Nintendo Hate.  (Przeczytany 9506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

waron

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Nintendo Hate.
« dnia: Września 19, 2008, 14:45:58 pm »
przeglądam tą stronę od dłuższego czasu i dziwię się, że nie zostało to jeszcze poruszone - czemu nie tylko na samym forum, ale i na samym serwisie jest taki mocny WII Hate i DS Hate i to nawet wśród newsman'ów tego serwisu(w zasadzie na tym serwisie chyba każdy newsman jeździ po nintendo)? w ciągu ostatnich kilku dni
- pokazano nowe screen'y z monster hunter 3,
- zapowiedziano nowy action-jrpg Sorcery Blade,
- ostatecznie potwierdzono Tatsunoko vs. Capcom na wii,
- zapowiedziano wydanie anglojęzycznej wersji Suikoden: Tierkreis,
- zapowiedziano Phantasy Star Zero,
- podano kolejne informacje o chinatown wars i 7th Dragon(nowy jrpg od segi),
- pokazano kolejny trailer Cursed Mountain,

co widzę na gameonly jeśli chodzi o news'y dotyczące nintendo? wii music!

taki mały apel do redaktorów:
może bądźcie choć raz trochę bardziej obiektywni i zamiast robić 10 news'a o kolejnym przesunięciu setnego klona gry gears of war/halo/cod/tomb raider napisać coś o - w końcu - najpopularniejszych konsolach na świecie nie najeżdżając na nie już w pierwszym zdaniu, bo grafika nie jest w uber wysokiej rozdzielczości co? to niby portal dla graczy i o grach więc nie zachowujcie się jak typowe graphical whore.

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Odp: Nintendo Hate.
« Odpowiedź #1 dnia: Września 19, 2008, 15:37:51 pm »
I tak chciałem zauważyć, że mamy pewien postęp. Nikt już nie pisze, że moje teksty wzbudzają w nim falę nienawiści (chyba), a qsh w ogóle odpadł z tekstów o Nintendo. Jedyny specjalista od Nintendo, który faktycznie kocha N, to Conker. Kto to Conker zapytacie? Też się czasami zastanawiamy, ale jeżeli chcecie żeby pojawiały się teksty z miłości do N to piszcie PW do Conker'a. O Tatsunoko vs. Capcom pisał lewik, dał to na HN nawet, teraz DS dostał HN. Prawda jest taka, że Wii stało się bardzo kontrowersyjne. Mnie osobiście zabijają te cuda WiiFit, WiiMusic, itp. To mnie rusza, ale zgadzam się, że rusza mnie w negatywny sposób. Niestety dobre gry na Wii mnie nie ruszają, bo grałem w nie na PS2 (Okami, Wii), ale o takim MadWorld pisałem bardzo pozytywnie. O Sadness... nie da się pisać pozytywnie, ale to zabawny temat. Do czego zmierzam, przykładowo lubię Tekken'a, więc jak zobaczyłem mini gun'y to mnie szlag trafił i już news nie jest obiektywny. Ba, pojechałem, że Tekken się skończył. Jestem graczem, jedzie mi to wszystko po emocjach po prostu.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #2 dnia: Września 19, 2008, 17:27:48 pm »
A podobno profesjonalnego redaktora charakteryzuje obiektywność...

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #3 dnia: Września 19, 2008, 17:32:48 pm »
Po co wogóle piszecie o grach na DS'a i Wii jak tego nikt nie czyta? :mad:
Pozatym mamy demokracje, ludzie nie kochają w Polsce Big N więc jest mało newsów na te konsole proste!
Yeahh, me and hate that's an odd couple

waron

• Towarzysz
« Odpowiedź #4 dnia: Września 19, 2008, 18:42:14 pm »
Pozatym mamy demokracje, ludzie nie kochają w Polsce Big N więc jest mało newsów na te konsole proste!
nie kochają, a mimo wszystko w polsce sprzedaje się równie dobrze co twoje ukochane ps3 - widać chyba nie kochasz tak mocno swojego ps3 więc też nie powinno być newsów o tej platformie idąc twoim tokiem myślenia;)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 19, 2008, 18:42:46 pm »
A podobno profesjonalnego redaktora charakteryzuje obiektywność...
LUDZIE! Lata mijają, a nowe pokolenia graczy wciąż nie mogą pojąć, że recenzja jest materiałem sensu stricte SUBIEKTYWNYM. Obiektywna recenzja to mit, jak Yeti, seskłocz czy inna niezbadana forma życia. Wejdźcie na gamerankings.com, ta sama gra może dostawać oceny od 5 do 10. Weźmy np. hit z GC - Viewtiful Joe. W jednej recenzji można przeczytać jak doskonały to produkt, z równie świetnym, wyśrubowanym poziomem trudności. W innej, recenzent, który wymiękał na Adulcie, nie stwierdzi: "ach, poziom trudności jest doskonale wyważony". To przecież logiczne. Oczywiście redaktor nie może mieć gustu i preferencji, musi łykać każdego - w swoim mniemaniu - gniota i obiektywnie go ocenić, no bo to przecież jasne, że symulator skręcania blantów zapewne spodoba się młodym blokersom, dlatego z powodzeniem jest grą na 10. W niszy będzie doceniony jak CS wśród nerdów, to zasługuje na 10, to nie ważne, że 90% Polskich graczy uzna go za totalną pomyłkę. To jest przykład, miałem konsole Nintendo, jedną nawet ostatnio nabyłem, wywód ma zobrazować tylko błędne rozumowanie roli recenzenta. Jeśli ktoś dałby GTA IV, szóstkę "na szynach" i uargumentowałby swoją tezę w sposób logiczny (nawet jeśli dla was byłaby to gra na 11), to możecie płakać, ale to jego prawo i jeśli kogoś bardzo to boli to może zmienić serwis.

Jeden z założycieli GameOnly zrobił więcej dla Nintendo w PL niż wy nabiliście postów na forach w Polsce. Subiektywnie rzecz ujmując: "wali mnie to", obiektywnie: "należy się zastanowić czy aby inne miejsce w Internecie nie byłoby dla was odpowiedniejsze".

No chyba, że rzeczywiście, ktoś czeka na czasy kiedy np. ocenę za grafikę będize tłumaczono w taki sposób: "gra wygląda okropnie, tekstury są jednokolorowe, postaci to kołki i nie mają detali, ale fanom oldskulowego wykonania na pewno spodoba się taki sposób przedstawienia świata. 9/10".
« Ostatnia zmiana: Września 19, 2008, 18:46:13 pm wysłana przez tarniak »

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #6 dnia: Września 19, 2008, 20:29:42 pm »
nie kochają, a mimo wszystko w polsce sprzedaje się równie dobrze co twoje ukochane ps3 - widać chyba nie kochasz tak mocno swojego ps3 więc też nie powinno być newsów o tej platformie idąc twoim tokiem myślenia;)
Tak na chłopski rozum to PS3 się lepiej sprzedaje jak dla mnie bo pare znajomych ma PS3, żaden Wii na forum GO tez mało kto ma Wii. A pozatym rzadko czytam newsy na GO.

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #7 dnia: Września 19, 2008, 20:43:54 pm »
A ja się nie zgadzam Devil, mnie interesują niusy związane z Ninny. Nie powinniście (niusmeni) traktować tego w sposób "i tak nikt tego nie przeczyta...". Wii i Ds to konsole a wy jesteście serwisem konsolowym.

Malutki

• J-23
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #8 dnia: Września 19, 2008, 21:34:25 pm »
Cytat: Fax
I tak chciałem zauważyć, że mamy pewien postęp. Nikt już nie pisze, że moje teksty wzbudzają w nim falę nienawiści (chyba), a qsh w ogóle odpadł z tekstów o Nintendo. Jedyny specjalista od Nintendo, który faktycznie kocha N, to Conker. Kto to Conker zapytacie? Też się czasami zastanawiamy, ale jeżeli chcecie żeby pojawiały się teksty z miłości do N to piszcie PW do Conker'a. O Tatsunoko vs. Capcom pisał lewik, dał to na HN nawet, teraz DS dostał HN. Prawda jest taka, że Wii stało się bardzo kontrowersyjne. Mnie osobiście zabijają te cuda WiiFit, WiiMusic, itp. To mnie rusza, ale zgadzam się, że rusza mnie w negatywny sposób. Niestety dobre gry na Wii mnie nie ruszają, bo grałem w nie na PS2 (Okami, Wii), ale o takim MadWorld pisałem bardzo pozytywnie. O Sadness... nie da się pisać pozytywnie, ale to zabawny temat. Do czego zmierzam, przykładowo lubię Tekken'a, więc jak zobaczyłem mini gun'y to mnie szlag trafił i już news nie jest obiektywny. Ba, pojechałem, że Tekken się skończył. Jestem graczem, jedzie mi to wszystko po emocjach po prostu.
Fax, nie chodzi o to żeby ukazywać gry na Wii w jaśniejszym świetle na Waszej stronie poświęconej rozgrywce multimedialnej , ale tematy które wzbudzają małe zainteresowanie wśród posiadaczy tej konsoli .Rozumiem Twoje rozczarowanie produktami Nintendo , nikt Ci nie zabrania pisania newsów w taki czy inny sposób .Sam nawet jestem zawiedziony w tej generacji projektami z pod znaku N , ale są również inni developerzy , którzy wychodzą na przeciw wykreowanej tandety , tworząc naprawdę ciekawe lub powodujące wypieki na twarzy tytuły. Fakt faktem , jest ich mało , ale uważam , że warto by było wspomnieć je w aktualnościach. Jestem pewien , że nawet z Twoim specyficznym podejściem do Wii , ‘’mniejszość’’ użytkowników posiadająca ten twór byłaby Ci wdzięczna. Jak najbardziej popieram Twoje obiektywne podejście do tematu  i nie chciałbym zmiany tego wizerunku ze względu na osoby , którym coś się nie spodobało w zamieszczonym tekście.
Cytat: DEVIL
Po co wogóle piszecie o grach na DS'a i Wii jak tego nikt nie czyta? 
Trochę nielogicznie sformułowałeś te zdania. Są osoby , które czytają te informacje , byłoby ich naprawdę więcej , gdyby  częstotliwość ukazywania się newsów  była przynajmniej zadowalająca ,a ich temat kuriozalny.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 19, 2008, 22:26:15 pm »
Jestem pewien , że nawet z Twoim specyficznym podejściem do Wii , ‘’mniejszość’’ użytkowników posiadająca ten twór byłaby Ci wdzięczna.
Nie ma szans niestety. Fanboye Nintnendo z głównej na samo słowo FAX dostają ataków agresji.  :lol: Fanów (którzy docinki faxa traktują na luzie z poczuciem humoru) jest bardzo mało.

Prawda jest taka, że GO nie ma szczęścia do miłośników Ninny - zazwyczaj trafia się jeden głowny fanboy, kilku mniejszych, a jeśli już jest jakiś normalny fan, to pisać za dużo nie raczy i nie dziwię się temu, bo są lepsze miejsca dla osób z takimi "growymi" preferencjami.

Ata

• Dyrektor Asystujący
  • Pionier
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Września 19, 2008, 22:56:16 pm »
wiecie co, zdarza się to niezwykle rzadko, prawie nigdy, ale Fax ma racje. zauważcie, ze na GO coraz mnie kontrowersji wokół Nintendo. och pamietam te czasy, kiedy jeszcze kilka miesięcy temu, wstawałam rano a tu 100 komentów pod artykułem Faxa czy Qsha. Zielarz też dokładał oliwy do ognia chociaż nie w świetle Nintendo. Przyznam się szczerze, ze sama mam lekko wyprany mózg przez panów z redakcji i na pewne gry, konsole etc. patrze z dystansem. ostatnio np. prawie mnie pobił 17nastoletni chłopiec z Wii kiedy raczyłam wygłosic na głos jęki niezadowolenia.

co do recenzji: prawda jest taka, że przywilej publicystyki czy recenzji opiera się na subiektywiźmie ale niestety jest też odłam takich artykułów gdy trzeba o czymś napisac w pozytywnym swietle bo "tak trzeba". nie mówię tu akurat o GO ale o bardziej normalnych "czytadłach".

z mruczącymi pozdrowieniami od mojego kota psychopaty

Ata

Malutki

• J-23
« Odpowiedź #11 dnia: Września 20, 2008, 00:24:07 am »
Cytat: Lupi
Nie ma szans niestety. Fanboye Nintnendo z głównej na samo słowo FAX dostają ataków agresji.  Laughing Fanów (którzy docinki faxa traktują na luzie z poczuciem humoru) jest bardzo mało.

Prawda jest taka, że GO nie ma szczęścia do miłośników Ninny - zazwyczaj trafia się jeden głowny fanboy, kilku mniejszych, a jeśli już jest jakiś normalny fan, to pisać za dużo nie raczy i nie dziwię się temu, bo są lepsze miejsca dla osób z takimi "growymi" preferencjami.
Heh , być może i masz racje , ale jaka jest wtedy istota zamieszczania informacji z działu N skoro i tak się wszystko kończy katastrofalnie dla redaktora .Zawsze myślałem , że od takich trudnych sytuacji , które mają miejsce w newsach jest moderacja.Jest to serwis niepowtarzalny ze względu na swój klimat i hobbystyczne podejście do elektronicznej rozgrywki , czemu więc Wii schodzi na ławkę rezerwowych , przecież ona również zaliczana jest do grona konsol. Jestem w stanie pojąć nieprzyjemne dla redaktora realia dnia codziennego jak i również brak sympatii do konsoli  , ale to nie jest porządne alibi dla tak popularnej strony internetowej .Być może zabrzmiało to jak żądanie , niemniej jednak brakuje tutaj ciekawych newsów ze świata N .

Ata , takie są realia , nie każdy jest w stanie zrozumieć czy też zaakceptować czyjeś poglądy na otaczającą rzeczywistość.Przykre jest to ,że przeważnie różniąca się wymiana zdań doprowadza do kłótni czy też w najgorszym przypadku bijatyki. Również pozdrawiam

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #12 dnia: Września 20, 2008, 02:38:23 am »
czemu nie tylko na samym forum, ale i na samym serwisie jest taki mocny WII Hate i DS Hate
Heh... Bardzo lubię swojego NDS-a i jakoś nigdy nie zauważyłem tutaj DS-Hate...  :-D

Natomiast ten kpiarski ton wobec tego co oferuje Wii wynika zapewne głównie z rozczarowania płynącego z rozdźwięku między potencjałem konsoli a kierunkiem jaki obrało  wobec niej samo Nintendo. Czystej niechęci ze strony red'ów w tym nie widzę - po prostu ciężko ukryć że wszyscy spodziewaliśmy się nieco więcej po Wii. A już ostatnie wyczyny Big N. np na E3 to była prawdziwa masakra spod znaku zakupów w telesklepie or sth.    :???:

Jakoś nie zauważam żeby podobny stosunek panował tu wobec np. NDS-a - na tą konsolkę jest po prostu masa fajnych gier. Gier na Wii... cóż, jest ich wciąż zdecydowanie za mało... Sam miałem niedawno Wii, Zeldę, SMG i Metroida. Zelda mimo wad była kapitalna, SMG bardzo fajny, w Metroidzie gdzieś w połowie utknąłem... Konsolka poszła na allegro po 3 tygodniach bo zwyczajnie zdałem sobie sprawę że po przejściu tych paru kapitalnych gierek zostaje już bardzo niewiele a pięknej bieli konsoli grozi kurz. Przynajmniej na razie. Niemniej sam chętnie czytam o wszystkich zapowiedziach gier na Wii (gier, a nie kolejnych "machadełek" :cool:). Mam wciąż cichą nadzieję że Wii jednak w końcu podąży drogą NDS-a, który swoją rewelacyjną sprzedaż zawdzięcza głównie ofercie z zakresu edutainment ale jednocześnie równie bogata jest tam oferta gier "normalnych"...

A wtedy skończy się ignorowanie nowych gier na Wii i podśmiech..jki z tego co ta konsola oferuje.  8-)
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2008, 02:42:46 am wysłana przez Leenk »

waron

• Towarzysz
« Odpowiedź #13 dnia: Września 20, 2008, 10:25:14 am »
A wtedy skończy się ignorowanie nowych gier na Wii i podśmiech..jki z tego co ta konsola oferuje.
to się chyba nigdy nie skończy. nawet po ds'ie ludzie jadą, bo przecież jak gry na daną konsolę nie mają uber zajebongo grafiki w ultra wysokiej rozdzielczości to już konsola jest do niczego.
Natomiast ten kpiarski ton wobec tego co oferuje Wii wynika zapewne głównie z rozczarowania płynącego z rozdźwięku między potencjałem konsoli a kierunkiem jaki obrało  wobec niej samo Nintendo. Czystej niechęci ze strony red'ów w tym nie widzę - po prostu ciężko ukryć że wszyscy spodziewaliśmy się nieco więcej po Wii. A już ostatnie wyczyny Big N. np na E3 to była prawdziwa masakra spod znaku zakupów w telesklepie or sth.
raczej z zerowej znajomości strategii, którą zawsze obiera nintendo(tzw. blue ocean strategy), a nie rozczarowania. poza tym sorki, ale nintendo zawiodło ludzi, czy? tym, że w ciągu niecałych 18 miesięcy od wypuszczenia konsoli na rynek dostałeś gry z większości najważniejszych serii tej firmy? dostaliśmy mario kart, SSBB, smg, zeldę, metroid'a, paper mario, fire emblem, battalion wars, wario ware, excite truck, a do końca tego roku trafi do nas wario land, fatal frame 4, disaster, animal crossing i captain rainbow. czy może tym, że kiedy zapowiada grę woli mieć pewność, że wyjdzie nie tylko w tym roku, ale i w tym półroczu(wario land, disaster, captain rainbow) by nie robić sieczki w głowach kupującym jak sony. zresztą ludzie chyba powinni już wiedzieć jak działa nintendo skoro robi to samo co zwykle już od ponad 30 lat - każda znana i mniej znana seria nintendo ląduje na każdej ich konsoli więc jaki jest sens pisania, że nintendo nic nie robi kiedy wiadomo, że w każdym roku dostarczą nam przynajmniej kilka gier z ich najbardziej znanych franchise'ów jak F-zero, pikmin itd.
czemu niby posiadacze ps3 nie lamentują na brak sly cooper'a, jak & dexter, gran turismo, wild arms, twisted metal, gow 3, socom'a, syphon filter'a czy też gry od team ico, których nie ma na rynku i nie będzie przez bardzo długi czas.
chodzi mi od początku o podejście na tym serwisie(i na innych polskich serwisach zresztą też)do konsol nintendo i gier na nich wychodzących, które zawsze jest "na nie".

Ata

• Dyrektor Asystujący
  • Pionier
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Września 20, 2008, 14:17:22 pm »
ciekawe jest to, że mam znajomych (którzy akurat nie są aktywnymi forumowiczami GO), którzy mają wszystkie konsole ale ich ulubioną jest Wii i generalnie tylko pod tę konsolkę kupują gry. Ostatnio zauważyłam fajny trend wśród ludzi z firm koropracyjnych z którymi mam na codzien stycznosc, ze prawie każdy makler/ekonomista/menager kupuje sobie ps3 bo a) jest cholernie droga b) podnosi to jego status c) bo taki jest trend, ze wracam do domu i gram na ps3. śmieszne jest to, ze Ci ludzie nawet dokonca nie wiedzą jakie gry kupują i o co wogole chodzi.
ja walczę ze sobą by się nie zamykac i miec otwarty umysł na wszystkie konsole, gry i takie tam.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #15 dnia: Września 20, 2008, 15:09:24 pm »
Cytat: DEVIL
Po co wogóle piszecie o grach na DS'a i Wii jak tego nikt nie czyta? 
Trochę nielogicznie sformułowałeś te zdania. Są osoby , które czytają te informacje , byłoby ich naprawdę więcej , gdyby  częstotliwość ukazywania się newsów  była przynajmniej zadowalająca ,a ich temat kuriozalny.

Śmieszy mnie nieporadnośc fanów Ninny zamiast poszukać jakiegoś specialnego serwisu o konsolach nintendo to prosza o wiecej newsów o ninny na ogólnym forum, czy wszędzie musicie czytac o tym, że Wii jest cool itp.?

svonston

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Września 20, 2008, 15:13:03 pm »
Śmieszy mnie nieporadnośc fanów Ninny zamiast poszukać jakiegoś specialnego serwisu o konsolach nintendo to prosza o wiecej newsów o ninny na ogólnym forum, czy wszędzie musicie czytac o tym, że Wii jest cool itp.?
O, to nie piszemy od dziś newsów o nowościach na PS3/ogólne informacje o tej konsoli, a Ty znajdź se odpowiednie forum/stronę. Cześć, ignorancie.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #17 dnia: Września 20, 2008, 15:16:59 pm »
O, to nie piszemy od dziś newsów o nowościach na PS3/ogólne informacje o tej konsoli, a Ty znajdź se odpowiednie forum/stronę. Cześć, ignorancie.
Nie mówiłem o całkowitym zakazie, a pozatym zawsze można wejść na forum aby poczytać newsy. Cześć kolega z prawie dobrą pisownią polska.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Września 20, 2008, 15:19:21 pm »
Popatrz se na swoje posty, panie mjodku alias ortograficzny błędzie. ; )

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #19 dnia: Września 20, 2008, 15:20:26 pm »
Przyganiał kocioł garnkowi 8).

svonston

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Września 20, 2008, 15:21:51 pm »
"Se", a błędy ortograficzne to różnica. Szieaa, mistrzu.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #21 dnia: Września 20, 2008, 15:23:41 pm »
Ale "se" to nie jest poprawnie :x!
A pozatym wywołujesz offtopicka ty zły człowieku :-x.

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #22 dnia: Września 20, 2008, 16:06:57 pm »
To żeś dojebał. Mam nadzieję, że to na żarty, bo w przeciwnym wypadku oznacza to, że odpowiada ci "imidż" debila...

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #23 dnia: Września 20, 2008, 16:31:11 pm »
Devil, Svon- dawno ostów nie mieliście za takie posty?

Sprawa hejtowania niny w serwisie jest przesadzona- irytuje często to w jakim kierunku idzie wii, ale redaktorzy mają do tego prawo. Dobrze, że nie starają się być na siłę poprawni politycznie.

waron

• Towarzysz
« Odpowiedź #24 dnia: Września 20, 2008, 17:08:47 pm »
Devil, Svon- dawno ostów nie mieliście za takie posty?

Sprawa hejtowania niny w serwisie jest przesadzona- irytuje często to w jakim kierunku idzie wii, ale redaktorzy mają do tego prawo. Dobrze, że nie starają się być na siłę poprawni politycznie.

zobacz jakie news'y są na temat wii zwykle o grach dla nowych graczy i praktycznie nic o takich grach monster hunter 3, arc rise fantasia, kizuna, tales of symphonia itd.
to jest tak, że na forum w temacie dotyczącym wii mamy same wartościowe news'y, a jak już coś jest wspominane na stronie to prawie zawsze o takich produkcjach, że szkoda gadać. za to każda informacja o tym, że setny raz przesuną premierę kolejnego klona z konsol hd o jeden dzień musi mieć swojego news'a. tu raczej brak pewnej hierarchii odnośnie tego co tak naprawdę umieszczać na stronie głównej w news'ach.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #25 dnia: Września 20, 2008, 18:06:22 pm »
To żeś dojebał. Mam nadzieję, że to na żarty, bo w przeciwnym wypadku oznacza to, że odpowiada ci "imidż" debila...
Tak, są to żarty, bo wkurzaja mnie taki tematy :x.

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #26 dnia: Września 20, 2008, 18:18:40 pm »
Ufff...  :-o

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #27 dnia: Września 20, 2008, 23:59:47 pm »
to jest tak, że na forum w temacie dotyczącym wii mamy same wartościowe news'y, a jak już coś jest wspominane na stronie to prawie zawsze o takich produkcjach, że szkoda gadać. za to każda informacja o tym, że setny raz przesuną premierę kolejnego klona z konsol hd o jeden dzień musi mieć swojego news'a. tu raczej brak pewnej hierarchii odnośnie tego co tak naprawdę umieszczać na stronie głównej w news'ach.
Stary Ty chyba nie potrafisz zrozumiec, ze redaktorzy pisza o tym co ich rusza i obchodzi, jesli nie graja na codzien na Wii to i nie sledza newsow o tym, a to ze od czasu do czasu gdzies wypatrza jaka smieszna 'ciekawostke' to juz inna kwestia. Chcesz pisac newsy o Wii i DS? Prosze bardzo, chyba na stronce glownej jest formularz zgloszeniowy do redakcji, ale nie przymuszaj ludzi by specjalnie zajmowali sie czyms czym sie nie interesuja.

Poza tym smieszy mnie pisanie o Wii jako konsoli najpopularniejszej ;] Ja rozumiem, ze ma wysoka sprzedaz, ale to nie znaczy, ze jest najpopularniejsza wsrod graczy, co zreszta ewidentnie pokazuje ilosc postow w poszczegolnych forach.
Piszesz tez, ze nikt nie narzeka na to, ze nie ma GOW 3, GT 5 i innych znanych serii - jak to nie? Bardzo czesto sa tego typu posty. Smieszy mnie rowniez jechanie po 'klonach GoW/Halo/etc' mowiac o konsolach Nintendo, ktore tak naprawde na klonach i glupich spinoff'ach jada.

No i to co juz napisal Leenk nie ma na GO DS Hate'u, bo jest to naprawde swietna konsolka, z naprawde fajnymi rpg'ami i przygodowkami, co zreszta widac po postach na forum, za to Wii no coz, nie kazdy lubi grac jeszcze raz w gry z PS2 lub duzych konsol w wersji downgraded + mariany/zeldy i pare dobrych, nowych pozycji. Dla niefanow N dobrych gier na Wii prawie nie ma, to niestety fakt.

mausy

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Września 21, 2008, 19:28:51 pm »
Ach..... nie chodzi o gusta radaktów ani o żadna poprawność polityczną, ale o to ,że tendencyjnie dobierają newsy przez co obraz konsol N serwowany na GO delikatnie mówiąc odbiega od rzeczywistości, (w szczególności DSa), jak mają pisać swoje "śmieszne" newsy (których poziom poczucia humoru pozostawie bez komentarza) to lepiej niech poprostu nic nie piszą...

ale nie przymuszaj ludzi by specjalnie zajmowali sie czyms czym sie nie interesuja.

LoL ładnie to w słowa ubrałeś, ale po polsku brzmiałoby to tak: nie przymuszajmy fanbojów do pisania o czymś do czego są z góry uprzedzeni

Dla niefanow N dobrych gier na Wii prawie nie ma, to niestety fakt.

Dla niefanów nintendo czytających jedynie GO napewno :)

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #29 dnia: Września 22, 2008, 01:31:23 am »
Dla niefanów nintendo czytających jedynie GO napewno
No to slucham, jakie gry nie zrobione przez N masz kupione lub ewentualnie planujesz kupic? :>

LoL ładnie to w słowa ubrałeś, ale po polsku brzmiałoby to tak: nie przymuszajmy fanbojów do pisania o czymś do czego są z góry uprzedzeni
Sorry, ale serwis jest prowadzony po godzinach przez pare osob, nie wymagaj od nich by pisali o czym czego nie lubia. Czy jak ktos czego nie trawi [tak jak ja wiekszosc gier N, ktore mi sie przejadly juz na NES'ie, GB i SNES'ie] to musi byc od razu fanbojem?

gidek

• Towarzysz
  • Reputacja: 7
  • Zielony gracz z niebieskim sercem :D
« Odpowiedź #30 dnia: Września 22, 2008, 02:39:41 am »
KKRT potrzebne Ci tytuły ? Disaster, Monster Hunter 3, Arc Rise Fantasia, Tales of Symphonia 2, de Blob, Tenchu 4, Kizuna, Sky Crawlers: Innocent Ace, Overlord: Dark Legend, House of the Dead: Overkill, Fatal Frame 4, Rune Factory: Frontier, Wario Land Shake!, Fragile: Farewell Ruins of the Moon, Sonic & The Black Knight, Brothers in Arms: Double Time, Mushroom Men: The Spore Wars, Naruto: Clash of Ninja Revolution 2 i 3 już jest zapowiedziana, Bleach: Versus Crusade, The Conduit, Dead Rising, Monster Lab, Deadly Creatures, Muramasa: The Demon Blade, Castlevania Judgement, MadWorld, Cursed Mountain. A to tytuły które dla was "hardcorowców" : f są za casualowe: SPray, Dokapon Kingdom, Kororinpa 2, Animal Crossing, Little King's Story, Kore, World of Zellians, 428, Order up !, Sam & Max, MySims Kingdom, SimCity Creator, Spyborgs, Lost in Blue, Raving Rabbids TV Party czy remakiem Rogue Trooper lub Rygar: The Battle of Argus na Wii. O kurde jak mało gier o 3/4 nawet nie przeczytasz na GO ; ] I nie, nie mówię, że to wszystko zakupie ale powiedz czy Ty kupujesz każdą grę na swoją konsolę hmm ? : d

Ps: oprócz Dokapon Kingdom, który wychodzi na PlayStation 2 i portu Dead Rising masz same exclusive ;f

Ps2: 2 i 3 października Nintendo ma swoje konferencje w Japonii oraz Ameryce (no ale o tym też nie ma nigdzie) ; ) a Take-Two wypowiedziało się pozytywnie o współpracy z Ninny.
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2008, 03:18:01 am wysłana przez gidek »

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
« Odpowiedź #31 dnia: Września 22, 2008, 09:54:47 am »
Pisaliśmy o: Monster Hunter 3, Tenchu 4, House of the Dead: Overkill, Fatal Frame 4, Naruto: Clash of Ninja Revolution (nie pamiętam już którym), Fragile: Farewell Ruins of the Moon, Mushroom Men: The Spore Wars, Dead Rising, Muramasa: The Demon Blade, Castlevania Judgement, MadWorld, Cursed Mountain, Animal Crossing, Rygar: The Battle of Argus, Lost in Blue, Raving Rabbids TV Party. W naszej bazie jednak nie można ich wyszukać, bo raczej nikomu się nie chciało tworzyć ich wpisów encyklopedycznych (co otwarcie przyznaję). W sumie tyle razy słyszeliśmy teksty, że jak nie podobają Ci / Wam się gry na Wii, to o nich nie piszcie, że praktycznie nie piszemy, ale ok - głęboki wdech - postaram się pisać bardziej obiektywnie (ok, może postaram się pisać mniej subiektywnie).

narkoman

• Człowiek dobrej roboty
  • palenie zabija
« Odpowiedź #32 dnia: Września 22, 2008, 10:15:48 am »
A ja korzystając z okazji wypowiem się na temat Nintendo Hate. Drażni mnie jakość gier wydawanych na Wii. Taki StarWars FU np. graficznie jest do kitu. Gra przez takie "drobne" niedopracowanie może się nie sprzedać - a potem jest zdziwienie i pomysły, że na Wii nie ma sensu robić normalnych gier. Tak samo było z FARCRY V. i wieloma innymi tytułami (dobra marka + wykonanie kijowe = Z D R A D A ! *%$@3) :P :/
Uznaję wielkość PS2 ale dla czego do cholery dostajemy na  conajmniej 3x mocniejszą platformę gry różniące się tylko sterowaniem? Dlaczego SMG wyglądał bajecznie i od roku nikt nie zrobił gry choćby na podobnym poziomie? Do developerów: "czy wy Nas macie za idiotów?" -tak tak
dziewczyny, nie palcie marihuany ...

mausy

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Września 22, 2008, 10:52:03 am »
No to slucham, jakie gry nie zrobione przez N masz kupione lub ewentualnie planujesz kupic? :>

Na Wii? Żadnej nie mam: ani od N ani od 3 party bo i konsoli nie nabyłem, a w planach mam tego troche w tym także sporo nie od nintendo. W wymienianki bawić się nie będe, z resztą gidek zrobił liste (samych zapowiedzi bo gier które już wyszły jest drugie tyle). Poza tym wychodzisz z błednego założenia, że jeśli ktoś nie jest wielkim fanem N nie będzie dobrze bawił się przy ich grach, ja np. nie jestem absolutnie fanem konami (wręcz przeciwnie), co nie przeszkadza mi grac w niektóre ich pozycje z przyjemnością.

Sorry, ale serwis jest prowadzony po godzinach przez pare osob, nie wymagaj od nich by pisali o czym czego nie lubia. Czy jak ktos czego nie trawi [tak jak ja wiekszosc gier N, ktore mi sie przejadly juz na NES'ie, GB i SNES'ie] to musi byc od razu fanbojem?

Nie musi swiadczą o tym poprostu jego teksty (zresztą taka opinia jest powszechna). OK ja to wszystko rozumiem, nie rozumiem tylko dlaczego w takiej sytuacji, na siłe próbują zachować pozory "multiplatformowości" serwisu. Nie lepiej od razu zmienić nazwe np. na SonyOnly, dać sobie spokój z pisaniem newsów o N (skoro nie trawią tego klimatu)i zająć się tym na czym się znają. I redektorzy przestaną się kompromitować "błyskotliwymi" newsami i czytelnicy przestaną się denerwować, same korzyści :) Mówie całkiem poważnie! A o nintedo poczytać można sobie gdzie indziej, jak już to ktoś wcześniej napisał mamy demokracje i są inne portale/fora...
Albo robić coś pożądnie, albo dać sobie całkiem spokój...

W sumie tyle razy słyszeliśmy teksty, że jak nie podobają Ci / Wam się gry na Wii, to o nich nie piszcie, że praktycznie nie piszemy, ale ok - głęboki wdech - postaram się pisać bardziej obiektywnie (ok, może postaram się pisać mniej subiektywnie).

Patrz wyżej

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Września 22, 2008, 11:03:38 am »
Nie lepiej od razu zmienić nazwe np. na SonyOnly,
:lol:

Szkoda mi GameOnly, na wrzesień przypada SonyOnly, na październik XboxOnly. Zabookojcie listopad, to może będzie WiiOnly. :lol: Zresztą zdecydujcie się w końcu, raz Fax jest fanboyem Sony, raz Xboxa, powili zastanawiam się czy Fax to przypadkiem nie przykład "bytu w niebycie" bądź "niebytu w bycie". Jakbyście nie tracili tyle energii na bluzganie i narzekanie jakie to GO jest stronnicze, to już mielibyście całkiem spory portal o Wii z kupą dobrego, fanboyskiego mięcha na początek.

waron

• Towarzysz
« Odpowiedź #35 dnia: Września 22, 2008, 11:33:17 am »
jak napisał gidek jest sporo świetnych gier od 3rd party developerów, które wyjdą w ciągu najbliższych kilku miesięcy. jest ich zdecydowanie więcej niż na bliźniaczkach olsen. wszyscy tutaj jadą na gry dla nowych graczy jakby nagle wyrosły spod ziemi zapominając jednocześnie, że ps2 i psx to właśnie nim zawdzięczają swój sukces, bo to właśnie jakieś 3/4 gier i posiadaczy ps2 i psx było właśnie nowymi graczami. nie wiem czemu wam to nagle tak bardzo przeszkadza zwłaszcza, że są one coraz lepsze(jak i cała biblioteka gier wii) w porównaniu do ps360.

dziwię się, że ludzie nie jeżdżą jeszcze po wydawcach za to co wydają na ps360. za wyjątkiem raptem kilku nadchodzących pojedynczych produkcji widzę tu jedynie klony force unleashed - czyli słabych produkcji, które dzięki hype'owi i grafice sprzedają się w milionach, a gracze uważają je za dobre gry - w zasadzie dzięki takim tytułom ci niby "hardcore'owi gamer'rzy" udowadniają, że są gorsi od tak znienawidzonych przez nich "casual'i", bo wystarczy zrobić wokół gry dużo szumu i zrobić ładną oprawę graficzną, by sprzedać ją w kilku milionach egzemplarzy. przeszedłem w całości wersję na psp, zagrałem w demo na 360tce i przetestowałem duel'a na wii i w każdym przypadku uważam, że to najgorsza gra w jaką miałem okazję zagrać w tym roku(wii jeszcze ratuje tryb duel, ale bez tego cała gra to kaszana), ale przecież wystarczy zrobić dużo hype'u i pójdą za nią miliony.
to się tyczy nie tylko force unleashed, ale i killzone'a 2, resistance 2, gow 2, gta4 itd. są to gry, które tak naprawdę bez hype'u i lśniącej grafiki tak naprawdę nie są niczym szczególnym co warte byłoby uwagi kogokolwiek(zwłaszcza gta4), bo są to tylko i wyłącznie te same prezenty, które dostaliśmy ponad 10 lat temu zapakowane w nowy papier.
i to jest też największa bolączka wii - gry nie mają praktycznie w ogóle hype'u więc posiadaczom ps360 wydają się tym czym są właśnie ich gry. wystarczy spojrzeć na takie de blob, wario land, no more heroes czy też zack & wiki są to gry, które na głowę biją takie gry jak ratchet and clank czy halo 3.
red steel to idealny przykład gier, które ukazują się na ps360 - gry nieco powyżej średniej, ale bez żadnych rewelacji. jednak to red steel otrzymał oceny na poziomie 6.5-7/10, a nie gry z ps360 właśnie z powodu braku hype'u.

mausy

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Września 22, 2008, 11:46:29 am »

Szkoda mi GameOnly, na wrzesień przypada SonyOnly, na październik XboxOnly. Zabookojcie listopad, to może będzie WiiOnly. :lol: Zresztą zdecydujcie się w końcu, raz Fax jest fanboyem Sony, raz Xboxa, powili zastanawiam się czy Fax to przypadkiem nie przykład "bytu w niebycie" bądź "niebytu w bycie". Jakbyście nie tracili tyle energii na bluzganie i narzekanie jakie to GO jest stronnicze, to już mielibyście całkiem spory portal o Wii z kupą dobrego, fanboyskiego mięcha na początek.

Nie wiem kogo masz na myśli pisząc per "wy", ja sie do bycia w żadnym "wy" nie poczuwam, ale skoro to komentaż do mojego posta to pozwole sobie odpisać.
Nie bluzgam, nie narzekam, nie trace energii i nie bawi mnie "fanboyskie mięsko" jedynie grzecznie wyrażam swoją opinie (tak wiem szok...). Jak to mówią nie mierz innych swoją miarą. I jeszce raz powtórze bo chyba nie napisałem dość wyrażnie co dla niektórych, niech sobie GO i będzie stronnicze, ale niech sie nie bierze za coś do czego sie nie nadaje (pod multiplatformowym szyldem), jak sie doczegoś podchodzi z uprzedzeniem lepiej odrazu dać sobie spokój. To tylko tyle...

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #37 dnia: Września 22, 2008, 11:51:01 am »
jak napisał gidek jest sporo świetnych gier od 3rd party developerów, które wyjdą w ciągu najbliższych kilku miesięcy. jest ich zdecydowanie więcej niż na bliźniaczkach olsen. wszyscy tutaj jadą na gry dla nowych graczy jakby nagle wyrosły spod ziemi zapominając jednocześnie, że ps2 i psx to właśnie nim zawdzięczają swój sukces, bo to właśnie jakieś 3/4 gier i posiadaczy ps2 i psx było właśnie nowymi graczami. nie wiem czemu wam to nagle tak bardzo przeszkadza zwłaszcza, że są one coraz lepsze(jak i cała biblioteka gier wii) w porównaniu do ps360.

dziwię się, że ludzie nie jeżdżą jeszcze po wydawcach za to co wydają na ps360. za wyjątkiem raptem kilku nadchodzących pojedynczych produkcji widzę tu jedynie klony force unleashed - czyli słabych produkcji, które dzięki hype'owi i grafice sprzedają się w milionach, a gracze uważają je za dobre gry - w zasadzie dzięki takim tytułom ci niby "hardcore'owi gamer'rzy" udowadniają, że są gorsi od tak znienawidzonych przez nich "casual'i", bo wystarczy zrobić wokół gry dużo szumu i zrobić ładną oprawę graficzną, by sprzedać ją w kilku milionach egzemplarzy. przeszedłem w całości wersję na psp, zagrałem w demo na 360tce i przetestowałem duel'a na wii i w każdym przypadku uważam, że to najgorsza gra w jaką miałem okazję zagrać w tym roku(wii jeszcze ratuje tryb duel, ale bez tego cała gra to kaszana), ale przecież wystarczy zrobić dużo hype'u i pójdą za nią miliony.
to się tyczy nie tylko force unleashed, ale i killzone'a 2, resistance 2, gow 2, gta4 itd. są to gry, które tak naprawdę bez hype'u i lśniącej grafiki tak naprawdę nie są niczym szczególnym co warte byłoby uwagi kogokolwiek(zwłaszcza gta4), bo są to tylko i wyłącznie te same prezenty, które dostaliśmy ponad 10 lat temu zapakowane w nowy papier.
i to jest też największa bolączka wii - gry nie mają praktycznie w ogóle hype'u więc posiadaczom ps360 wydają się tym czym są właśnie ich gry. wystarczy spojrzeć na takie de blob, wario land, no more heroes czy też zack & wiki są to gry, które na głowę biją takie gry jak ratchet and clank czy halo 3.
red steel to idealny przykład gier, które ukazują się na ps360 - gry nieco powyżej średniej, ale bez żadnych rewelacji. jednak to red steel otrzymał oceny na poziomie 6.5-7/10, a nie gry z ps360 właśnie z powodu braku hype'u.

Czy Ty nie rozumiesz, że niektórzy lubią te odgrzewane kotlety (według Ciebie) ? Po Twoich wypowiedziach sądzę, że tylko TY masz rację i każdy powinien mieć Wii i grać na nim, a ps360 wyrzucić w cholerę :). Ja nic do Wii nie mam, ale ja chcę gier z klimatem (Bioshock, Fallout, Killzone, Heavy Rain, MGS) a nie kolejne jrpg i inne kolorowe gierki dla niedzielnych graczy. Poza tym może nie zauważyłeś, ze te Twoje gry z przed 10 lat w lepszej grafice maja takie coś jak FABULA. Czy to tak ciężko zrozumieć ?  
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2008, 12:25:47 pm wysłana przez Chris »

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Września 22, 2008, 11:59:38 am »

Nie wiem kogo masz na myśli pisząc per "wy", ja sie do bycia w żadnym "wy" nie poczuwam, ale skoro to komentaż do mojego posta to pozwole sobie odpisać.
Nie bluzgam, nie narzekam, nie trace energii i nie bawi mnie "fanboyskie mięsko" jedynie grzecznie wyrażam swoją opinie (tak wiem szok...). Jak to mówią nie mierz innych swoją miarą. I jeszce raz powtórze bo chyba nie napisałem dość wyrażnie co dla niektórych, niech sobie GO i będzie stronnicze, ale niech sie nie bierze za coś do czego sie nie nadaje (pod multiplatformowym szyldem), jak sie doczegoś podchodzi z uprzedzeniem lepiej odrazu dać sobie spokój. To tylko tyle...
Dwie platformy to już multi. Wy - osoby wypowiadające się w podobnym tonie. Grzeczne wyrażanie swojej opinii nie ma raczej nic wspólnego z hasłami pokroju "SonyOnly", które są na bardzo niskim poziomie. Dlatego nie widzę potrzeby prowadzenia retoryki na poziomie wyższym od takich zagrywek.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #39 dnia: Września 22, 2008, 12:32:13 pm »
KKRT potrzebne Ci tytuły ? Disaster, Monster Hunter 3, Arc Rise Fantasia, Tales of Symphonia 2, de Blob, Tenchu 4, Kizuna, Sky Crawlers: Innocent Ace, Overlord: Dark Legend, House of the Dead: Overkill, Fatal Frame 4, Rune Factory: Frontier, Wario Land Shake!, Fragile: Farewell Ruins of the Moon, Sonic & The Black Knight, Brothers in Arms: Double Time, Mushroom Men: The Spore Wars, Naruto: Clash of Ninja Revolution 2 i 3 już jest zapowiedziana, Bleach: Versus Crusade, The Conduit, Dead Rising, Monster Lab, Deadly Creatures, Muramasa: The Demon Blade, Castlevania Judgement, MadWorld, Cursed Mountain. A to tytuły które dla was "hardcorowców" : f są za casualowe: SPray, Dokapon Kingdom, Kororinpa 2, Animal Crossing, Little King's Story, Kore, World of Zellians, 428, Order up !, Sam & Max, MySims Kingdom, SimCity Creator, Spyborgs, Lost in Blue, Raving Rabbids TV Party czy remakiem Rogue Trooper lub Rygar: The Battle of Argus na Wii. O kurde jak mało gier o 3/4 nawet nie przeczytasz na GO ; ] I nie, nie mówię, że to wszystko zakupie ale powiedz czy Ty kupujesz każdą grę na swoją konsolę hmm ? :
A co z tego masz? :> Jakie gry nie od N posiadasz? Albo inaczej, jakie gry w ogole juz kupiles? :>

Zreszta pisanie o exclusive'ach w tym wypadku jest troche smieszne [SimCity, Sam & Max, Naruto, BiA, Sonic, House of the Dead, Overlord, Monster Hunter 3 - bedzie na ps3] lub o grach wartych uwagi ;] [MySims, Spore Wars, Wario, Castlevania, Cursed Mountain, de Blob i reszta gier z casualowych jak napisales], zostaje ledwo moze z 10 tytulow, moze z 12 z tymi co juz wyszly i to nic specjalnie konkretnego poza 2-3 tytulami.