Autor Wątek: APPLE - dyskusja  (Przeczytany 46829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
Odp: APPLE - dyskusja
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 10, 2009, 17:53:57 pm »
Tia, wiem, w app store chyba w ogóle są legalne programy tego typu. Ale przyznasz sam, że takie bawienie się w półśrodki to średnio fajna sprawa. I na pewno nie świadczy to dobrze o firmie.

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 10, 2009, 18:06:28 pm »
Jeśli takie rzeczy jak nagrywanie wideo i lepszy aparat są dla Ciebie niezbędne - nie kupuj iPhone'a, proste.

Albo poczekaj rok czasu, gdy ukaże się pełnoprawny nowy model telefonu od Apple...

Seed

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 10, 2009, 18:08:12 pm »
Potęga App Store'a:
Migające ikony oznaczają że ktoś daną aplikację kupił :o

sambady

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 10, 2009, 18:23:54 pm »
Tia, wiem, w app store chyba w ogóle są legalne programy tego typu. Ale przyznasz sam, że takie bawienie się w półśrodki to średnio fajna sprawa. I na pewno nie świadczy to dobrze o firmie.
Przyznam, ale jeśli chce się mieć koniecznie iPhone'a, to trzeba kombinować. Poza tym, chyba można pójść na jeden kompromis, co? :)

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 11, 2009, 15:15:11 pm »
Jeśli takie rzeczy jak nagrywanie wideo i lepszy aparat są dla Ciebie niezbędne - nie kupuj iPhone'a, proste.

Albo poczekaj rok czasu, gdy ukaże się pełnoprawny nowy model telefonu od Apple...
Super, i znów dowalą cenę na poziomie dwóch kafli :lol:
Zresztą spójrzmy prawdzie w oczy - nowe modele komórek z dotykowym ekranem, które ostatnimi czasy zadebiutowały sprawiają, że iPhone (nawet 3GS, choć na jego korzyść przemawia przede wszystkim szybkość) staje się mocno przestarzały  :???:

Chodzi o to, że ja naprawdę chciałbym go kupić, bo app store i interface są naprawdę spoko, ale konkurencja nie śpi i porównując możliwości nowych dotykowych komórek (HTC, Samsung etc.) do produktu Apple'a stwierdzam, że ta firma jest gorsza niż Microsoft. Ale spoko, masa ludzi i tak ma klapki na oczach, nie widzi żadnego problemu i dalej wmawia sobie, że wciskane za grubą kasę produkty są idealne, nowoczesne i wyprzedzające swoje czasy. Nie jest tak. Mac OS jest spoko, ale jak patrzę np. na takiego iPhone'a, to ogarnia mnie zwątpienie.

Pewnie i tak kupię tego 3G, ale niesmak pozostaje straszny.
: Czerwiec 11, 2009, 14:11:53 pm

Czy 3G ma normalny moduł GPS? Tzn. czy po ściągnięciu tego zapowiadanego TomToma nie trzeba będzie się łączyć z siecią i bulić kasę?

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #165 dnia: Czerwca 11, 2009, 15:24:15 pm »
Ma normalny GPS - musi mieć, żeby działała nawigacja. A-GPS jest funkcją dodatkową - uzupełnieniem danych z satelit o dane z nadajników operatora, które przyspieszają wyszukiwanie pozycji, a ponieważ wiążą się z przesyłaniem danych, odpowiednio kosztują.

Seed

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #166 dnia: Czerwca 11, 2009, 15:27:57 pm »
Siła Mac OS X:

Ikonki na dole z podświetleniem oznaczają uruchomione programy :-o

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #167 dnia: Czerwca 11, 2009, 15:28:27 pm »
Tom Tom oraz wychodzący już w czerwcu Navigon będą działać bez łączenia się z siecią...

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #168 dnia: Czerwca 11, 2009, 15:32:44 pm »
No to git, przynajmniej tyle. A obrazek zarzucony przez Seeda robi spore wrażenie...

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #169 dnia: Czerwca 11, 2009, 15:35:10 pm »
No to git, przynajmniej tyle. A obrazek zarzucony przez Seeda robi spore wrażenie...
A najlepsze, że do takiego widoku przechodzisz jednym gestem na touchpadzie - cztery palce w dół :grin:

Seed

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #170 dnia: Czerwca 11, 2009, 15:35:37 pm »
To i tak nic, oto oficjalny rekord:

Okazuje się że Dock udźwignie 100 ikonek, kolo włączył 200 aplikacji co zajęło mu 15 minut :D

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #171 dnia: Czerwca 11, 2009, 17:58:33 pm »
Polecam zakupić Blimp - aktualnie numer 1 na polskim App Store - świetna gra i znakomita muzyka. Jedyne 0.79EUR.

P.S. Zastanawiam się, czy nie założyć Boot Camp'a i Windows XP na stare gry z PC. :smile:

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #172 dnia: Czerwca 23, 2009, 02:25:23 am »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #173 dnia: Sierpnia 29, 2009, 17:59:00 pm »
Prawie kupiłem iPhone'a. Prawie, ale pomny przejść z IMC SAD - autoryzowanym serwisem komputerów marki Apple, postanowiłem rozeznać się w obsłudze gwarancyjnej telefonów. Jestem zdziwiony, bo firma Regenersis - jedyny, autoryzowany serwis iPhone'ów w Polsce, okazuje się jeszcze większym bagnem, niż wspomniany wyżej SAD.

http://www.myapple.pl/iphone/110164-regenersis-pozew-zbiorowy-do-rpk-szukam-poszkodowanych.html

Przykra sprawa, ale ja chyba wysiadam i zakończę swoją przygodę z Apple.

Mieliście może z nimi jakieś przygody?

Mufonek

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #174 dnia: Sierpnia 29, 2009, 21:03:54 pm »
Prawie kupiłem iPhone'a. Prawie, ale pomny przejść z IMC SAD - autoryzowanym serwisem komputerów marki Apple, postanowiłem rozeznać się w obsłudze gwarancyjnej telefonów. Jestem zdziwiony, bo firma Regenersis - jedyny, autoryzowany serwis iPhone'ów w Polsce, okazuje się jeszcze większym bagnem, niż wspomniany wyżej SAD.

http://www.myapple.pl/iphone/110164-regenersis-pozew-zbiorowy-do-rpk-szukam-poszkodowanych.html

Przykra sprawa, ale ja chyba wysiadam i zakończę swoją przygodę z Apple.

Mieliście może z nimi jakieś przygody?

Ogólnie domyślam się, że serwis apple w Polsce nie wygląda za ciekawie.

Mojej matce urwał się przełącznik wyciszający iphone'a. Poszła do salonu orange z reklamacją. Babka próbowała udowodnić za wszelką cenę, że sama sobie wyrwała ten przełącznik. Po długiej wymianie zdań, matka poprosiła kierownika salonu. Ten zgodził wysłać się telefon do ekspertyzy, nie gwarantując zachowania danych (!) ani naprawy. Ekspertyza miała trwać ok. tygodnia. Matka dostala telefon zastępczy, ale oczywiście żadnych numerów na nim nie miała (pracownice salonu nie potrafiły ich skopiować, a sam iphone ma oczywiście całą książkę tel. na pamięci flash. Po 4 tygodniach, wymianie pism, ignorancji kierownika salonu (złożyła skargę) nowy iphone został wysłany z warszawy do salonu we wrocławiu, gdzie go odebrała.
Nie ukrywam, sytuacja niemiła, a telefonem zastępczym był jakiś maksymalnie zjebany Sagem
PS. Co ciekawe, we wszystkich pismach wysyłano nas na stronę oficjalnego serwisu crc, podając adres internetowy, który nie działał...

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpnia 29, 2009, 21:28:29 pm »
Ja mam tylko ipoda nano 8 giga. Wygrany w konkursie i bez żadnej faktury ani rachunku, więc jak się zepsuje, to pójdę do sklepu z elektroniką, żeby odebrali jako śmiecia. Jedyne co zauważyłem, to że po puszczaniu przez dłuższy czasie tego samego utworu odtwarzacz ma w zwyczaju się zawieszać. A niedawno robił to profilaktycznie, ale po resecie z poziomu urządzenia wszystko wróciło do normy.

Ogólnie mówiąc, to moim zdaniem produkty Apple'a nie są warte ceny, za jakie są sprzedawane. Chociaż też muszę zastrzec, że nie jestem klientem, który potrzebuje jakiś bardzo zaawansowanych urządzeń.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 29, 2009, 22:01:50 pm »
Heh to prawda, ale Apple to już moda. Szkoda, że wraz z 'fajskością' nie idzie bezawaryjność. Z 5 osób, które mają produkty apple 4 się one popsuły. Jeszcze żeby serwis był sprawny, ale gdzie tam...

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 30, 2009, 02:29:16 am »
Po tym co ma moja matka ze swoim Iphonem nigdy bym go nie kupił. je**e się regularnie, przestaje działać bez powodu i już. Serwis to tragedia - mega olewczy i prostacki, za usterkę bez winy użytkownika dwukrotnie zażądali 1000zł, pracownicy Orange też rozkładali ręce i w trzech salonach zgodnie stwierdzali, że z telefonem chcieliby mieć jak najmniej wspólnego.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 16, 2009, 19:27:16 pm »
Całkiem niedawno Apple zaprezentowało nową, genialną myszkę - Magic Mouse.
http://www.apple.com/pl/magicmouse/

Przed zakupem powstrzymuje mnie tylko cena - 300 PLN...

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 19, 2009, 09:02:37 am »
Iphona(w Zimie byś nie podzwonił, -5 stopni mrozu i już wyświetlacz się wył.) bym nie kupił, za to sprzęt komputerowy jak najbardziej wart swojej ceny :)

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #180 dnia: Grudnia 20, 2009, 07:59:39 am »
Iphona(w Zimie byś nie podzwonił, -5 stopni mrozu i już wyświetlacz się wył.) bym nie kupił, za to sprzęt komputerowy jak najbardziej wart swojej ceny :)

Ciekawe rzeczy opowiadasz - wczoraj było -17 st. C i mój iP działał bez zarzutu.
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=ZJqfiyP0JNs

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #181 dnia: Grudnia 27, 2009, 23:32:42 pm »
No tylko powodzenia przy -17 bez rękawiczek :lol:

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Grudnia 29, 2009, 23:17:13 pm »
Ja przy swoim ipodzie zdejmuję rękawiczkę, ustawiam muzyke i zakładam rękawiczkę, nie jest to zbyt duży problem.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #183 dnia: Grudnia 30, 2009, 17:08:55 pm »
Problem się może jednak pojawić wtedy, kiedy chcesz do kogoś napisać SMSa, będąc poza domem.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 02, 2010, 17:10:15 pm »
Nie jestem do tego rozwiązania przychylnie nastawiony. Dotyk ok, ale jeśli w tel też jest klawiatura numeryczna, np. Samsung Ultra Touch jest bardzo ok, robi lepsze zdjęcia niż Iphone, ma lepszy ekran, system też nie zgorszy ;)

Mówiąc krótko jestem zwolennikiem Apple ale tylko jeśli chodzi o komputery, pochodne im, oraz rozwiązania w dziedzinie urządzeń muzycznych, np. Ipod. Choć te nowsze modele mają też do dupy DAC i brzmią gorzej niż starsze.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2010, 17:11:55 pm wysłana przez Unlimited »

sambady

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 02, 2010, 18:17:59 pm »
Jeśli chodzi o Samsungi, to nie podoba mi się to, że ich TouchWiz jest powolny. W iPodzie wszystko jest ładnie zoptymalizowane i to jest, moim skromnym zdaniem, największy atut tego urządzenia. Choć muszę przyznać, że Windows Mobile robi się coraz bardziej user friendly i nie sprawia aż tylu problemów, co kiedyś.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 03, 2010, 13:24:36 pm »
Nie jestem do tego rozwiązania przychylnie nastawiony. Dotyk ok, ale jeśli w tel też jest klawiatura numeryczna, np. Samsung Ultra Touch jest bardzo ok, robi lepsze zdjęcia niż Iphone, ma lepszy ekran, system też nie zgorszy ;)

Mówiąc krótko jestem zwolennikiem Apple ale tylko jeśli chodzi o komputery, pochodne im, oraz rozwiązania w dziedzinie urządzeń muzycznych, np. Ipod. Choć te nowsze modele mają też do dupy DAC i brzmią gorzej niż starsze.

multi-touch oraz AppStore to coś czego nie znajdziesz nigdzie poza telefonem Apple

sambady

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:48:19 pm »
Multi-touch jest na HTC HD2.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 03, 2010, 22:35:09 pm »
Rzeczywiście jest - pytanie czy działa tak samo genialnie jak w telefonie Apple.. :P

Czytając wrażenia z użytkowania tego telefonu(HTC) przez ludzi posiadających wcześniej iPhone'a wynika jednoznacznie - bebechy są teoretycznie wydajniejsze, ale szybkość systemu jest nieporównywanie lepsza w 3gs. Jest to wina WM, który nie jest tak zoptymalizowany jak iPhone OS.
W czerwcu WWDC na którym zostanie pokazany model 4G - ciekawe czym tym razem zaskoczy nas firma z Cupertino i ile czasu zajmie konkurencji ich dogonienie.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 04, 2010, 21:16:53 pm »
W czerwcu WWDC na którym zostanie pokazany model 4G - ciekawe czym tym razem zaskoczy nas firma z Cupertino i ile czasu zajmie konkurencji ich dogonienie.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 05, 2010, 11:55:47 am »
Zmieniając nieco temat:
26 stycznia odbędzie się konferencja Apple na której zostanie najprawdopodobniej zaprezentowany długo oczekiwany 7-calowy tablet nazywany potocznie iSlate. Krążą również plotki o premierze nowego iPhone - ale raczej na to będziemy musieli poczekać do czerwca.
Według nieoficjalnych informacji korporacja z Cupertino zarezerwowała już miejsce w Yerba Buena Center for the Arts w San Francisco na specjalny event 26 stycznia. Komentatorzy właśnie wtedy upatrują premierę nowego urządzenia, które oprócz funkcji znanych z iPhone’a ma umożliwić kupowanie m.in. codziennych gazet, magazynów, książek w formie elektronicznej, a także oferować najważniejsze programy stacji telewizyjnych w trybie bezpośredniego dostępu. Być może event będzie poświęcony nowemu oprogramowaniu do iPhone'a w wersji 4.0, które może mieć związek z trybem kompatybilności z OS iTabletu lub całkiem nowymi funkcjami wykorzystywanymi równolegle przez oba urządzenia, o których Apple na razie milczy.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 27, 2010, 22:42:02 pm »
Apple prezentuje tablet - iPad

Po ponad dekadzie plotek i spekulacji, Apple wreszcie pokazało iPada. Tablet ma 1,27cm grubości i waży 680g. Wyposażono go w 9,7-calowy ekran dotykowy IPS LCD, procesor Apple "A4" 1GHz, skonstruwany specjalnie na tę okazję przez zespół P.A. Semi, 10-godzinną baterię (nawet miesiąc czuwania). iPad dostępny będzie w weresjach 16, 32 oraz 64 GB. Jeśli chodzi o łączność to jest przeciętnie -- do czynienia mamy z Dock connectorem, głośnikiem, mikrofonem, Bluetooth, 802.11n WiFi (opcjonalnie 3G) oraz akcelerometrem i kompasem. Jest też złącze do klawiatury, które znajduje się pod spodem i umożliwia podłączenie QWERTY w trybie portretowym, wyjście VGA 1024 x 768 oraz zestaw do podłączenia aparatu, który pozwala na pobranie zdjęć bezpośrednio z aparatu przez USB albo przez czytnik kart.

Urządzenie jest obsługiwane przez iTunes, tak jak iPhone -- całość można synchronizować z Makiem. Tak jak się spodziewaliśmy, na iPadzie można uruchomić wszystkie aplikacje iPhone'a: albo w skali 1:1 w mniejszym oknie, albo w trybie pełnoekranowym (1:2). Dostępny od dzisiaj uaktualniony SDK na iPhone'a umożliwia jednak developerom tworzenie programów dostosowanych do rozmiarów ekranu iPada. W USA wersja 3G będzie dostępna z planami taryfowymi za $14,99 (250MB) lub $29,99 (wersja no limits). Aktywacja planu dostępna jest z poziomu iPada, więc można ją dowolnie włączać i wyłączać bez konieczności podpisywania wielomiesięcznych umów. iPady będą sprzedawane bez simlocka i będą obsługiwać karty "micro-SIM". Premiera rynkowa już za 60 dni (WiFi) lub 90 dni (3G). Na wersje międzynarodowe musimy poczekać do lata.

Cena:

Kilka zdjęć

pl.engadget.com

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 27, 2010, 23:27:14 pm »
Lubię Apple, mam Macbooka + iPhone, ale to jest crap. Albo inaczej - za pół ceny bym kupił. Tak naprawdę użyteczność zależy od tego jakie masz subskrypcje na e-gazety oraz inne materiały np.: Financial Times, etc. Bez tego właściwie nie ma czego szukać. Kindle jest lepszym rozwiązaniem jeśli idzie o czytanie.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 28, 2010, 00:46:08 am »
Nigdy w życiu bym tego nie kupił, ale jakbym dostał od kogoś w prezencie, to bym się cieszył jak dziecko. I kradłbym z netu książki na terabajty po prostu.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 28, 2010, 07:26:37 am »
Również jestem trochę zawiedziony - mimo, iż nie planuje zakupu tabletu w najbliższej przyszłości.
Jest to oczywiście najlepszy sprzęt tego typu na rynku, poziom wykonania typowy dla Apple - ale nie jest to rewolucja w świecie tabletów.

Liczyłem na urządzenie z mobilną wersją Mac OSX, a otrzymaliśmy 10 calowego iPoda Touch z aplikacjami iWork oraz sklepem z książkami.

Tak czy inaczej prezentacja iPada jest to ważne wydarzenie w świecie elektroniki - jest to kolejny krok, który kiedyś doprowadzi nas do końca ery stacjonarnych komputerów jakie znamy obecnie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 07:30:22 am wysłana przez A-n »

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 28, 2010, 20:55:28 pm »
Co do używania ekranów dotykowych w zimę - można sobie kupić rękawiczki, które na palcach mają odpowiedni materiał umozliwiający pracę.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #196 dnia: Stycznia 28, 2010, 21:57:40 pm »
W polskich warunkach się ten sprzęt raczej nie sprawdzi, ale ogólnie rzecz biorąc, jest to dość ciekawy gadżet.

inż. Oscyp

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 63
« Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 29, 2010, 10:37:37 am »
Początkowo się zajarałem, bo myslałem ze to stoi na leopardzie i jest mini komputerem z dyskiem ssd i ekstra interfejsem. Zaraz potem okazało się ze stoi na iphone os i jest ipodem touch w rozmiarze xxxxl. Wiem, że "magia apple" sporo może zdziałać, ale jezeli to się dobrze sprzeda to spokojnie mogą nabrać wiatru w żagle i zacząć sprzedawać kolejne rozmiary ipoda, aż po 32 calówki.
SW-5606-3156-4802

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 29, 2010, 10:49:09 am »
nawet nie ma kamerki o_O

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #199 dnia: Marca 08, 2010, 21:52:45 pm »
Nareszcie!
Jest szansa, że MAC w końcu przestanie być growym zaściankiem :D

Valve announces Steam for Mac, games will allow Mac-PC online play
Valve officially revealed Monday that its Steam online gaming service, along with the Source engine that powers titles such as Half-Life 2 and Left 4 Dead 2, is coming to the Mac in April.

Valve's library of games will be making the jump from Windows Machines, including Team Fortress 2, Counter-Strike, Portal, and the Half-Life series.

"As we transition from entertainment as a product to entertainment as a service, customers and developers need open, high-quality Internet clients," said Gabe Newell, president of Valve. "The Mac is a great platform for entertainment services."

Jason Holtman, director of business development at Valve, said the partners who sell games through the Steam online service, are "very excited" about embracing the Mac platform. The statement would imply that developers other than Valve intend to make their titles compatible with the Mac.

"Steamworks for the Mac supports all of the Steamworks APIs, and we have added a new feature, called Steam Play, which allows customers who purchase the product for the Mac or Windows to play on the other platform free of charge," Holtman said. "For example, Steam Play, in combination with the Steam Cloud, allows a gamer playing on their work PC to go home and pick up playing the same game at the same point on their home Mac. We expect most developers and publishers to take advantage of Steam Play."

In addition, Valve confirmed that the forthcoming Portal 2 game will be the company's first simultaneous release for both Mac and Windows.

"Checking in code produces a PC build and Mac build at the same time, automatically, so the two platforms are perfectly in lock-step," said Josh Weier, project lead for Portal 2. "We're always playing a native version on the Mac right alongside the PC. This makes it very easy for us and for anyone using Source to do game development for the Mac."

"We looked at a variety of methods to get our games onto the Mac and in the end decided to go with native versions rather than emulation," said John Cook, director of Steam development. "The inclusion of WebKit into Steam, and of OpenGL into Source gives us a lot of flexibility in how we move these technologies forward. We are treating the Mac as a tier-1 platform so all of our future games will release simultaneously on Windows, Mac, and the Xbox 360.

"Updates for the Mac will be available simultaneously with the Windows updates. Furthermore, Mac and Windows players will be part of the same multiplayer universe, sharing servers, lobbies, and so forth. We fully support a heterogeneous mix of servers and clients. The first Mac Steam client will be the new generation currently in beta testing on Windows."

http://www.appleinsider.com/articles/10/03/08/valve_announces_steam_for_mac_will_allow_mac_pc_online_play.html