Jak panowie komentarze dotychczasowej działalności klubu? Ja pozwolę sobie wysnuć kilka wniosków:
Ogólnie jest nieźle - ale cały czas nie gramy pełnym składem i to jest na tę chwilę największy problem. Ostatnio graliśmy w 6 osób co było już niezłym wynikiem.
w każdym meczu ktoś musi być Środkowym Obrońcą, bo inaczej obrona się sypie
Word. Jest dokładnie jak piszesz - IMO powinniśmy za wszelką cenę dążyć do 2 SO obsadzonych przez graczy. Jeśli grę obronną pozostawiamy graczowi, który gra dowolnym zawodnikiem to zaczynają się OGROMNE PROBLEMY. Wynikają one z tego, że w takim układzie walczy on sam na 3-4 graczy przeciwnika.
Tak więc SO to podstawa i wybór
tej pozycji przez jednego z graczy jest do dzisiaj OBOWIĄZKOWY. Będziemy oczywiście stosować rotację.
zawsze powinien ktoś wybierać Dowolny jako zawodnika (jeżeli chcecie mogą być dwie osoby)
I tak jest - zawsze ktoś(najczęściej ja) gra dowolnym. IMO wystarczy do tego jedna osoba, ma lepszy przegląd sytuacji wtedy - jeśli ktoś chciałby sprawować tę funkcję to niech da znać.
niekoniecznie powinno być tak, że każdy ma swoją pozycję, tzn. uważam że musi być jakaś rotacja. Nikomu chyba się nie marzy aby w każdym meczu grać ŚO, prawda? Ale z drugiej strony każdy powinien czasem zagrać na tej pozycji (Ms Sprawiedliwość tak nakazuje)
problem ten dotyczy tak naprawdę tylko napastników, którzy są notorycznie wybierani przez te same osoby(pozdro
Calrsberg!). Apeluje więc o większą elastyczność w wyborze pozycji!
Do tego dodałbym tylko by osoby, które dopiero zaczynają grę w FIFĘ wybierały Pomocników - łatwiej wtedy o asekurację.
jeżeli gramy w 5 lub więcej osób to wypadałoby obsadzić te formacje: ŚO, 2x ŚP, ŚN
przy pięciu osobach wg. mnie powinno być: Dowolny, ŚO, DŚP, LP lub PP, ŚN - ale ogólnie mamy bardzo podobne spojrzenie.
Po tych +/- dwudziestu meczach warto by było chyba trochę podyskutować o przyszłości, right?
Right, zapraszam więc do dyskusji bo na tę chwile niewiele osób się udziela.
Kiedy nas zakwalifikują do najsłabszej ligi? Jest jakiś próg ilości rozegranych meczy albo zwycięstw?
Kiedy uzbiera się odpowiednia liczba drużyn otwiera się kolejna liga do której zostaniemy automatycznie zakwalifikowani. Mam nadzieję, że będzie to już wkrótce.