Tzn, ja tutaj nie uważam, aby pad wymuszał innego stylu gry - gra się inaczej, zdecydowanie, ale czy to różnica w stylu.... Tak w istocie, to po prostu nie wiem
. To raczej sama gra wymusza odpowiedni styl gry. W KZ nie mogę sobie pozwolić by latać po planszy, jakby obrót o 180' nie stanowił dla mnie problemu. Wbijać w centrum akcji i kosić przeciwników jak leci.
Z kolei w MW2 wyglądało to trochę inaczej. Co prawda też się chowałem tu i tam, czaiłem po rogach, ale grałem znacznie bardziej dynamicznie, bo zwyczajnie gra mi na to pozwalała.
W CSa z kolei... no też nie było kozaczenia. Po prostu jest jeszcze szybciej...
Wszystko toczy się "szybciej" na piecu, bardziej dynamicznie i można przez to można odnieść wrażenie, że pad wymusza bardziej bezpieczny styl gry. Ale ja bym powiedział, że to raczej jest zwyczajnie "wolniejsza" gra. Bardziej sama konstrukcja gry narzuca odpowiedni styl...
Myślę, że macie problem ze zdefiniowaniem sobie pewnych pojęć i stąd kość niezgody
Bo czy "szybsza", bardziej dynamiczna gra, oznacza zmianę stylu gry? A może pojęcie stylu ogranicza się tylko i wyłącznie do podejmowanych decyzji?
Tak w ogóle, jeżeli uznać, że sterowanie w grze (czyli jej mechanika) wpływa na styl gry, to w istocie należałoby uznać, że pad też wymusza odpowiedni styl gry, bo to inna mechanika, niżeli klawiatura i mysz.
To żem sobie pofilozofował
Możecie kontynuować XD
Strasznie wolno to demo BC2 się ściąga....