Nic nie kasuje, wszystko jest git, ale ostatnio jak patrzyłem to nie dało się jeszcze zrobić jailbreaka w 3.1. Teraz niby się da, ale nie wiem czy jest już oprogramowanie na Windowsa (chyba, że masz Mac OS - na tego OSa jest już jakoś od połowy września).
W każdym razie jak już zrobisz, to pamiętaj, żeby tymczasowo nie uaktualniać softu wypuszczanego przez Apple. Ludzie aktualizując z 3.0.1 do 3.1 mieli poważne problemy z JB przez pewien czas, więc nie wiadomo co namiesza kolejny upgrade.
No i nie zniechęcaj się jeśli będą jakieś cyrki przy wprowadzaniu telefonu w tryb DFU. U mnie nie pomagało powtarzanie całego procesu, zmienianie portów USB, uruchamianie loadera w trybie administratora, a pomogło dopiero uruchomienie Windowsa w trybie awaryjnym z włączonymi jedynie podstawowymi sterownikami - wtedy dopiero zaskoczyło DFU. Ale z tego co się orientuję, to masz Maca, więc może nie będzie tak źle, chociaż z tego co czytałem, to tam też zdarzają się kwiatki.
Ach, no i pamiętaj, że gdybyś jednak chciał uaktualnić soft, to będziesz musiał ponownie robić JB, a wszystkie programy, które dzięki niemu wgrałeś z Cydii/Installous/etc. zostaną usunięte.