trezba pamietac ze praktycznie wszytskie gry na ps2 mają swoje takie same (niestety) albo ulepszone wersje. wiekszosć gier na ps2 wychodzi jednoczesnie na xboxa. nawet gry ktore mialy byc tylko na ps2 pojawily sie na X np. ProEvolutionSoccer4, czy GTA3, vice city i juz teraz jest SAN ANDREAS. A co do MGS3... to juz nie raz czytałem ze ukaze sie na XBOX (podobnie jak MGS2 jest na X).
MGS3 bedzie w tym roku razem (lub po) wersji na PC (port z PC)
nawet konami "wysypało sie raz" z logiem XBOXA ktore ogok loga PS2 pojawilo sie na reklamach MGS3..
na pewno teraz ktos napisze ze mgs3 nie bedzie na xboxa i ze to plotka,
ale niestety te informacje pojawiaja sie coraz czesciej.
jesli komus sie podoba ps2 to ok. ale niech nie gada głupot ze ps2 jest nie wiele gorsze od niego niech nie wypisuje.
ta samo jesli ktos ma psx (psone) to tez nie moze "jechac" po dreamcascie (jak kiedys
)
wiem ze jest tam GT, FF, devil may cry itp.
ale na xboxa jest wiecej KILLEROW i sa "exluzywne" czesto dlatego ze ps2 i nawet GC nie dałyby radę ruszyc grafiki w tych grach.
najlepszym przykładem nie bedzie GHOST RECON 2 i SPLITER CELL CHAOS THEORY na ps2 i xbox... tutaj widac "na zywo" roznice w wersjach,
(czy nawet BROTHERS IN ARMS - ale tutaj mimo NAWET wszytsko na xboxa mogłabyc lepsza grafika)
moj kolega mający TYLKO ps2, widząc u mnie takie gry jak min. riddick, splintercct, doom3 i wiele innych... naprawde ciezko to znosi...
a ja sobie gram w gierki na XBOXie z dysku twardego 200GB.
ale jesli ktos jest fanem "japonskich" gier to faktycznie ps2 jest dopbrym wyborem... ale tylko dla takich ludzi, TYLKO. po KAZDYM innym wzgledem (nawet ZDEDYDOWANIE MNIEJSZ AWARYJNOSC XBOXA)
a ps2 kupiłem jakis rok temu tylko dla pewnch gier:
SILENT HILL 3 (bo sh2 i sh4 sa na xbox) FF10 oraz ICO - reszte gier sobie daruje, bo naprawde dla mnie jako "byłego" fana japonii (przeszedlem wszytkie czesci Dragon QUest do 7 i Final Fantasy do 10 czescu)
w tech chwili ps2 trzymam tylko dla jednej gry....
: Dragon Quest 8
(jeszcze
pomysle nad SHADOW OF COLLOSSUS) i wiecej gier mnie nie interesuje, bo albo sa na tez na xbox, albo nie strawie juz słabszej grafiki, albo sa malo interesujaca (seria devil may cry mi nie przypadla do gustu)
jestes fanem "japonskich" gierek? to ps2 bedzie dobrym wyborem...
ale bez textow o grafice i szybkosci, bo xbox gdyby mogł to by emulował ps2 bez problemu
a i jeszcze jdena sprawa: procesor w ps2 ma 300MHz - czytalem wiele razy o tym ze jego szbkosc to w porównaniu ok. Pentium2 400-450Mhz,
i niech nikt nie gada głupot ze jest "niewiele gorszy" od 4GH prockach w PC
, to ze ps2 ma niektore dobre graficznie gry (GT4) to TYLKO I WYŁĄCZNIE zasługa programistów!!! (triki graficzne) tylko