Autor Wątek: Czy warto ?  (Przeczytany 13673 razy)

Sphinx9

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Czy warto ?
« dnia: Sierpnia 12, 2004, 08:29:13 am »
Otoz jestem od niedawna posiadaczem Xboxa ale coraz bardziej zastanawiam sie czy nie kupic jeszcze PS2 tak aby moc pograc w gierki ktore wyszly tylko na konsolke sony. Konsole kupowalbym nieprzerobiona i kupowal jedynie orginaly(od nowosci bym mial xboxa). I tutaj wlasnie jest moje pytanie czy warto kupowac czarnulke czy jednak lepiej skoncentrowac sie tylko na xboxie gdyz zauwazylem ze wiekszosc nowych gier bedzie wychodzic na obydwie konsole(poprawcie mnie jesli sie myle)? Czy duzo jest ciekawych tytulow w ktore bede mogl zagrac tylko na ps a jesli tak to prosilbym o wymienienie tych najlepszych, choc nie musza byc najnowsze bo dla mnie grafika az tak bardzo sie nie liczy jesli jest grywalnosc. Bardzo prosilbym o wyrazenie swoich opini posiadaczy obu konsol(jesli takowi istnieja) choc chetnie wyslucham takze zdania tych co posiadaja tylko PS2 w czym czarnulka jest lepsza od X-a.

thirian

• Towarzysz
Re: Czy warto ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 12, 2004, 08:40:19 am »
Cytat: "Sphinx9"
Otoz jestem od niedawna posiadaczem Xboxa ale coraz bardziej zastanawiam sie czy nie kupic jeszcze PS2 tak aby moc pograc w gierki ktore wyszly tylko na konsolke sony. Konsole kupowalbym nieprzerobiona i kupowal jedynie orginaly(od nowosci bym mial xboxa). I tutaj wlasnie jest moje pytanie czy warto kupowac czarnulke czy jednak lepiej skoncentrowac sie tylko na xboxie gdyz zauwazylem ze wiekszosc nowych gier bedzie wychodzic na obydwie konsole(poprawcie mnie jesli sie myle)? Czy duzo jest ciekawych tytulow w ktore bede mogl zagrac tylko na ps a jesli tak to prosilbym o wymienienie tych najlepszych, choc nie musza byc najnowsze bo dla mnie grafika az tak bardzo sie nie liczy jesli jest grywalnosc. Bardzo prosilbym o wyrazenie swoich opini posiadaczy obu konsol(jesli takowi istnieja) choc chetnie wyslucham takze zdania tych co posiadaja tylko PS2 w czym czarnulka jest lepsza od X-a.

Jest spora ilość gier która nigdy nie ukaże się na iXa.
Mam wymienić ? Proszę bardzo...
ICO, Jax&Dexter, Ratchet&Clank, GT, Tekken, FF, Castlevania, Wipeout Fusion, Kingdom Hearts, Resident Evil: CV, Devil My Cry, Sly Racoon... zresztą podaj jakie gatunki gier preferujesz, to będzie łatwiej.
Gry na Czarnulkę są lepsze o ile nie wyszły na X-boxa, ale o tym to już wiesz  :)

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
Czy warto ?
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 12, 2004, 11:40:38 am »
Ja miałem podobny dylemat- zastanawiałem się, czy opchnąć Ps2 żeby szybciej kupić X'a, czy trochę dłużej zbierać kasę i mieć w domu obie platformy. Wybrałem drugą opcję, a Czarnula leży teraz na półce i czeka na zimę, kiedy to wyjdzie Pro Evo 4, MGS 3, Jak 3 i Killzone, czyli gry na które najbardziej czekam. Gdyby nie te parę tytółów, już dawno sprzedał bym moje Ps2, a tak... nie no, musze pograć choćby w tego MGS'a 3, MUSZE!! :)

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Czy warto ?
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 12, 2004, 11:57:59 am »
Tutaj kazdy kto ma Xpudło, powie zebys nie kupował PS2, a kto ma PS2 powie zebys kupił ps2:)
Ja mam ps2 i radze kupic tą własnie konsole:)

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Wolny

• Towarzysz
Czy warto ?
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 12, 2004, 12:54:54 pm »
Ja bym na twoim miejscu pozostał przy Xboksie,po co wydawać pieniądze skoro Xbox tez jest wspaniała konsolą i ma wiele dobrych gier.Jeżeli uważasz że Xbox poprostu ci się znudził to możesz wziąć Ps2

Sphinx9

• Pionier
  • *
Czy warto ?
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 12, 2004, 15:04:02 pm »
Własnie nie chodzi o to ze mi sie znudzil bo za krotko go mam tylko ze zrobilem duzy blad i kupilem przerobionego x-a przez co mam duzy wybor gier a niestety dosyc spora czesc poza dobra grafika nie oferuje dobrej grywalnosci i wlasnie zdaje mi sie ze tu ps2 jest przeciwienstwem a tym bardziej grajac tylko na orginalach, ale moze jestem w bledzie dlatego slucham opini posiadaczy ps2. A ze niepredko uzbieram pewnie drugi raz tyle kasy wole sie dowiedziec czegos jeszcze o czarnulce zanim mialbym sie decydowac na zakup. Co do gier to nie przywiazuje raczej wagi do gatunku dlatego jak znacie jeszcze jakies gierki ktore wychodza tylko na czarnule to piszcie bede bardzo wdzieczny i bardziej przekonany do jej kupna bo na razie jeszcze sie wacham.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Czy warto ?
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 12, 2004, 15:11:17 pm »
Jeśli tak, to sprzedaj X'a (skoro nie chcesz miec przerobionego) i kup PS2, na ps2 jest duzo większy wybor gier i tansze, a dopiero potem byc moze sobie kupisz X'a, ale ja bym doradził kupic GameCube!

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Lobos

• Pionier
  • *
Czy warto ?
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 12, 2004, 17:17:18 pm »
ja tam w sumie w GC bym nie inwestowal, jak dla mnie nie ma tam tak sporego asortymentu rewelacyjnych gier. oczywicho zdarzaja sie wyjatki np. RE4 i inne, ale w porownaniu do Xa czy PS2 to dosc slabo wypada. ja mam juz kilka lat ps2 i jestem zadowolony, zawsze bede trzymac sie sony. jednak jesli juz masz xboxa to nie wiem czy jest sens wymiany. jak mowisz, wiekszosc gier wychodzi na obie platformy. fakt ze np. mgs3, tekken5 czy gran turismo 4 oraz ich kontynuacje raczej nie wyjda na konsole billba. no ale np. fable, doa4, ninja gaiden itp rowniez nie zaistnieja raczej na ps2. dlatego musisz sie zastanowic w jakich klimatach ci lepiej.

Sphinx9

• Pionier
  • *
Czy warto ?
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 12, 2004, 17:34:24 pm »
ale mi nie chodzi o zamiane xboxa na ps2 tylko kupno ps2 majac x-a, bo akurat tak sie zlozylo ze tuz przed tym jak juz uzbieralem kase na x-a zepsula sie grafika od kompa ktora kupilem prawie poltora roku temu za prawie 1000 zeta a ze nie mam ochoty bawic sie znow w ulepszanie kompa to zamiast nowej karty wolalem kase :D dlatego teraz mam mozliwosc miec 2 konsole tylko zastanawiam sie czy warto kupowac druga majac juz xboxa.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Czy warto ?
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 12, 2004, 18:00:24 pm »
Tu ci raczej nikt nie pomorze bo taka decyzje musisz sam podjac 8) , musisz przeanalizowac wszystko od podstaw i zdecydowac, ja osobiscie polecilbym ci NGC :lol: idealnie uzupelnia sie z Xboxem.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Czy warto ?
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 02, 2005, 20:24:07 pm »
ja bym na twoim miejscu kupowal PS2 w ciemno . Popatrz tylko jakimi dysponuje grami czarnulka. Swoja droga , ja planuje w przyszlosci zakup Xboxa  i z moich ,,wyliczen,, wynika ,ze  ciekawych exclusiwach na iXa jest okolo30 -ciut za malo jak dla mnie.
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Niter

• Towarzysz
Czy warto ?
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 02, 2005, 20:29:10 pm »
Ja bym ie nie zastanawial...i odrazu bym kupowal czarnule 8)  :D

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Czy warto ?
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 03, 2005, 12:43:53 pm »
Na  Ps2 masz takie hity jak (z nowosci):
DMC3, MGS3: SE, GoW, Gran Turismo, itp.
W te gry trzeba zagrac.

BTW
A grales w Final Fantasy X?

wełnik

• Pionier
  • *
Czy warto ?
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 03, 2005, 20:46:21 pm »
Hmm, jeżeli mówisz że większość gier teraz wychodzi na obydwie platformy to warto kupić chociażby PS2 dla gier które wyszły wcześniej i ukazały się tylko na niej. Bez wątpienia polecam sprzęt Sony, chyba nie musze wspominać że przy starszych szlagierach zabawa gwarantowana :D
"....niegdyś w ząbek czesany, dzisiaj w kółko golony, uważaj buraku bo zostałeś namieżony...."

Player01

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 03, 2005, 20:56:10 pm »
:shock: Nie zebym watpil w wasza spostrzegawczosc ale ostatnia odpowiedz Sfinksa jest sprzed 10 miesiecy.

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Czy warto ?
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 03, 2005, 21:38:21 pm »
Cóż z tego, być może nadal czeka na odpowiedź  :twisted:

Player01

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 03, 2005, 21:53:09 pm »
Moznaby z tego zrobic Japonski horror, oczywiscie z Faxem w roli glownej.

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Czy warto ?
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 03, 2005, 23:27:58 pm »
FAX był zupełnie sam na forum. Wszedł do jednego z tematów i zobaczył, że data wskazuje 2004 rok. To niemożliwe pomyślał, przecież wtedy nikt nie mógł napisać tego postu. FAX nie zauważył, że na forum pojawił się Gość i zaczął przeglądać ten sam temat, co FAX...

Player01

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 03, 2005, 23:34:40 pm »
Myslalem raczej o: mimo ze zginal- wciaz czeka na odpowiedz.....

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Czy warto ?
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 03, 2005, 23:46:56 pm »
Trochę tu spamujemy, przyjdzie Miazga i napisze, że spamujemy, w ogóle o czym jest ten temat  :?:  :wink:

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
Czy warto ?
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 04, 2005, 11:39:34 am »
spamujemy

Player01

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 04, 2005, 17:54:13 pm »
W temnacie jest czy warto, chyba czarus pomylil wino z herbata i napisal posta rok przed tym jak o nim pomyslal, chlopaki wyczuwajac dziwna aure panujaca w topicu postanowili go odkopac, a ze japonskie horrory sa w modzie to wiadomo ze nie zawsze uwolnienie i pomoc czemus zarzymuje fale zla.

Anonymous

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 05, 2005, 16:39:31 pm »
Cytat: "Ako"
Tutaj kazdy kto ma Xpudło, powie zebys nie kupował PS2, a kto ma PS2 powie zebys kupił ps2:)
Ja mam ps2 i radze kupic tą własnie konsole:)

Cytat: "terpil"
Moj pierwszy post :D

Ja kupilem PS2 dlatego, ze mam zaufanie do Sony. Bardzo duza ilosc znakomitych gier i odtwarzacz DVD.
Soja PSTwo kupilem dwa miesiace temu. Na poczatku nie moglem nigdzie dostac swojej konsoli. Zdeterminowany zamowilem GCN. Jednak po dlugich rozmysleniach zmienilem zamowienie na PSTwo ;)

GCN nie kupilem dlatego, ze nie mial interesujacych gier i odtwarzacza DVD. Xcloc jest brzydki i drozszy od PS2. Wybor padl na Play Station 2 (slim).

chcesz kupic ps2??? moze od razu kup sobie pegasusa....

xbox kosztuje w usa 149$ a ps2 169$,

w polsce ceny sa jednakowe od 650-do 700 zl za xbox i ps2 oficjalnie,

ale tak: xbox ma juz 4 porty pada, ma dysk twardy (karta pamieci), karta sieciowa, a ps2??? NIC!!

ps2 - 699zł
karta sieciowa - 130zl
karta pamieci - 80zl
multitap - chyba z 60-80zl

a xbox ma to juz od razu za cene 699zł,
poaz tym sprzed nowoczesniejszy, lepsza grafika (przepasc technologiczna) nie ma co sie oszukiwac, moze ps2 ma dobre gry ale
dla fana "japońszczyzny".

w tej chwili (rok 2005) to rok xboxa, najlepsze gry, super zapowiedzi.
nawet w wielu czasopismach na listy typu "co kupic" odpowadają bez wachania: xbox

no chyba ze ktos jest fanbojem FF, GT, devil may cry, to niech sobie kupic ps2

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Czy warto ?
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 05, 2005, 17:11:01 pm »
:lol:

Renshu Clan

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Czy warto ?
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 05, 2005, 17:35:32 pm »
Cytat: "talesrom"

poaz tym sprzed nowoczesniejszy, lepsza grafika (przepasc technologiczna) nie ma co sie oszukiwac, moze ps2 ma dobre gry ale

Do tego momentu strałem się nie śmiać. Jaka przepaść technologiczna? Na oko to grafa w pudle Billa lepsza jest o 10-15%, najlepsze gierki góra 20%. Jak dla mnie to nie jest przepaść.
A co do japońszczyzny - no wyobraź sobie że lubię japońskie pierdółki. Taki FF, DMC, Onimusha, MGS, czy Disgaea - fajne "pierdólki", co nie?

Player01

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 05, 2005, 18:11:03 pm »
Po co odpawiadacie? Temat jest z przed roku i mysle ze po pierwsze Sphinx nie czeka juz na odpowiedz, a po drugie TaleSrom nie odpowiedzial na zadane przez niego pytanie. Dajcie sobie spokoj z tym tematem, chyba ze macie podobny dylemat zwiazany z kupnem PS2.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Czy warto ?
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 05, 2005, 18:18:03 pm »
Moze ktos kiedys bedzie miał i przyda mu sie ten temat :lol:

Renshu Clan

Player01

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 05, 2005, 22:59:47 pm »
Szczegolnie pomocne beda odpowiedzi: Wez XBox'a!. Lub -nie czekaj, sprzedaj to PS2!
Zabawa zabawa, spamowanie spamowaniem ale topic IMO powinien zostac chociazby zamkniety.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Czy warto ?
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 05, 2005, 23:07:42 pm »
No jak!?!?!?!?! spojrz przynajmniej na wypowiedz talesrom bogatą w spaniałe przekonujące argumenty! :lol:  :lol:

Renshu Clan

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
Czy warto ?
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 05, 2005, 23:31:48 pm »
I tak oto nabiłem sobie kolejnego posta... :lol:  ...   A tak na marginesie - fajnie, że tyle ludzi zaczęło ostatnio wspominać o Disgaea, szkoda, że tyle lat po premierze  :P  Ale i tak se to kupuje!! :twisted:  :o
GT: Trusio

Player01

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 06, 2005, 00:13:21 am »
Argumenty TeleSroma (tm) sa tak przekonywujace i dobre ze nie moglem wymyslic nic co by im przeczylo, ale ze nie byly odpowiedzia na pytanie sfinksa to je "przez przypadek" ominalem :D.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
Czy warto ?
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 06, 2005, 00:22:50 am »
TeleSroma (tm)

myślałem, ze to tylko mnie tak się ta ksywa kojarzy :]

Anonymous

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 06, 2005, 12:18:00 pm »
Cytat: "Castor Krieg"

Do tego momentu strałem się nie śmiać. Jaka przepaść technologiczna? Na oko to grafa w pudle Billa lepsza jest o 10-15%, najlepsze gierki góra 20%. Jak dla mnie to nie jest przepaść.
A co do japońszczyzny - no wyobraź sobie że lubię japońskie pierdółki. Taki FF, DMC, Onimusha, MGS, czy Disgaea - fajne "pierdólki", co nie?

:D  :D  :D  :D

10-15%............. :P  :P  :P

chyba jestes nie powazny!!!

xbox jest ok 3 krotnie szybszy od ps2 i nie wiem jak byś chciał nie zmienisz tego, sam w domu mam GC, ps2 i xbox. roznica jest KOLOSALNA!! zobacz sobie jak wygladaja na XBOXie:
1. doom3
2. halo 2
3. ninja gaiden
4. chronicles of riddick
5. oddworld stranger
6. splinter cell 3 chaos theory (wersja na ps2.... przepasc TECHNOLOGICZNA!!)
7. ghost recon 2 (wersja na ps2....  :P )
8. Jade Empire
9. Pariah
10. DOA Ultimate

i MASA INNYCH

i niedługo HALF-LIFE 2, painkiller

nawet ubisoft nie wyda FAR CRY INSTINCS na ps2, tylko na xbox,

człowieku, zdejmij KLAPKI Z OCZU z napisem ps2, bo ci to szkodzi wyraźnie..

róznica graficzna jest OGROMNA!!! nie chodzi tu tylko o textury, ktore na X są ostre jak zyleta (ps2 - ma rozmyte placki nie textury) ale o efety graficzne,

nie bądz Pan kiep! i praw fizyki Pan nie zmienisz!!
taka jest straszna prawda, poza tym GAMECUBE tez wyraznie jest mocniejszy od ps2. pomijam tu sprawe tego ze i GC i XBOX maja silniejsze procesory, procesory graficzne i wiecej pamieci,

np. jeden detal w GC i XBOX zgniata ps2 - kompresja textur 6:1
wiesz co to znaczy? pewnie nie... to znaczy ze na GC i X kazy 1MB ptrzeznaczony na textury mnozy sie x6,
czyli jesli na XBOXie przeznaczymu 32MB na textury to programista moze spakowac tam 196MB textur!!! (w poruwnaniu do ps2, gdzie masz TYLKO 36MB ram, 32+4GFX, TYLKO!!!)

jeszcze raz.. zdejmij klapki z oczukolego... :x  :P

Anonymous

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 06, 2005, 12:23:10 pm »
niestety tak jest jak ktos zobaczył dwie gry w telewizji oraz posiada tylko ps2....

zreszta pamietam wiele lat temu takie "dyskusje" ze PSX (psone) jest "lepsze" od DREAMCASTA :P  :D

Anonymous

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 06, 2005, 12:51:35 pm »
trezba pamietac ze praktycznie wszytskie gry na ps2 mają swoje takie same (niestety) albo ulepszone wersje. wiekszosć gier na ps2 wychodzi jednoczesnie na xboxa. nawet gry ktore mialy byc tylko na ps2 pojawily sie na X np. ProEvolutionSoccer4, czy GTA3, vice city i juz teraz jest SAN ANDREAS. A co do MGS3... to juz nie raz czytałem ze ukaze sie na XBOX (podobnie jak MGS2 jest na X).

MGS3 bedzie w tym roku razem (lub po) wersji na PC (port z PC)
nawet konami "wysypało sie raz" z logiem XBOXA ktore ogok loga PS2 pojawilo sie na reklamach MGS3..

na pewno teraz ktos napisze ze mgs3 nie bedzie na xboxa i ze to plotka,
ale niestety te informacje pojawiaja sie coraz czesciej.

jesli komus sie podoba ps2 to ok. ale niech nie gada głupot ze ps2 jest nie wiele gorsze od niego niech nie wypisuje.

ta samo jesli ktos ma psx (psone) to tez nie moze "jechac" po dreamcascie (jak kiedys :D )

wiem ze jest tam GT, FF, devil may cry itp.
ale na xboxa jest wiecej KILLEROW i sa "exluzywne" czesto dlatego ze ps2 i nawet GC nie dałyby radę ruszyc grafiki w tych grach.

najlepszym przykładem nie bedzie GHOST RECON 2 i SPLITER CELL CHAOS THEORY na ps2 i xbox... tutaj widac "na zywo" roznice w wersjach,
(czy nawet BROTHERS IN ARMS - ale tutaj mimo NAWET wszytsko na xboxa mogłabyc lepsza grafika)

moj kolega mający TYLKO ps2, widząc u mnie takie gry jak min. riddick, splintercct, doom3 i wiele innych... naprawde ciezko to znosi...
a ja sobie gram w gierki na XBOXie z dysku twardego 200GB.

ale jesli ktos jest fanem "japonskich" gier to faktycznie ps2 jest dopbrym wyborem... ale tylko dla takich ludzi, TYLKO. po KAZDYM innym wzgledem (nawet ZDEDYDOWANIE MNIEJSZ AWARYJNOSC XBOXA)

a ps2 kupiłem jakis rok temu tylko dla pewnch gier:
SILENT HILL 3 (bo sh2 i sh4 sa na xbox) FF10 oraz ICO - reszte gier sobie daruje, bo naprawde dla mnie jako "byłego" fana japonii (przeszedlem wszytkie czesci Dragon QUest do 7 i Final Fantasy do 10   czescu)

w tech chwili ps2 trzymam tylko dla jednej gry.... :D : Dragon Quest 8
(jeszcze :roll:  pomysle nad SHADOW OF COLLOSSUS) i wiecej gier mnie nie interesuje, bo albo sa na tez na xbox, albo nie strawie juz słabszej grafiki, albo sa malo interesujaca (seria devil may cry mi nie przypadla do gustu)

jestes fanem "japonskich" gierek? to ps2 bedzie dobrym wyborem...
ale bez textow o grafice i szybkosci, bo xbox gdyby mogł to by emulował ps2 bez problemu :D

a i jeszcze jdena sprawa: procesor w ps2 ma 300MHz - czytalem wiele razy o tym ze jego szbkosc to w porównaniu ok. Pentium2 400-450Mhz,
i niech nikt nie gada głupot ze jest "niewiele gorszy" od 4GH prockach w PC :D  :D  :D , to ze ps2 ma niektore dobre graficznie gry (GT4) to TYLKO I WYŁĄCZNIE zasługa programistów!!! (triki graficzne) tylko

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
Czy warto ?
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 06, 2005, 12:58:25 pm »
edytuj posty z łaski swojej

lupinator

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 06, 2005, 15:07:33 pm »
Talesrom ty chyba masz coś niepokoleji z głową albo się naćpałeś przed napisaniem tych postów

[Gdyby meduz pozwolił to bym uzył innych słów ;)]

fanboyom mówimy NIE!!! [czyt. Talesromowi mówimy NIE!]

Player01

• Gość
Czy warto ?
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 06, 2005, 16:10:01 pm »
Drogi TeleSromku!

Otoz, wiadomosc moze byc dla ciebie przykra: to nieuleczalne. Wiemy jak sie teraz czujesz i chetnie wyslalibysmy ci na pocieszenie lizaka (gdybysmy tylko znali adres), niestety nie da rady i powinna ci wystarczyc tylko wiadomosc o tym ze Roznica graficzna miedzy XBox'em a PS2 wynosi ok. 15-30%. To co widzisz w najpiekniejszych tytulach wyswietla sie dzieki pixel i vertexshaderom w ktore XBox jest wyposazony a PS2 nie (inaczej wszystkie gry na PS2 mialyby bump mapping bo pozwala on na "oszczedzanie" polygonow). Z czasem nauczysz sie akceptowac swoja odmiennosc i nauczysz sie z nia walczyc, narazie jednak nie ma dla ciebie nadziei i musisz skupic sie na szklance z woda do czasu przejscia w stan dojrzalosci umyslowej.

Pozdrawiamy,
        Redakcja Bravo Girl.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Czy warto ?
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 06, 2005, 17:47:08 pm »

jestes fanem "japonskich" gierek? to ps2 bedzie dobrym wyborem...
ale bez textow o grafice i szybkosci, bo xbox gdyby mogł to by emulował ps2 bez problemu :D

a i jeszcze jdena sprawa: procesor w ps2 ma 300MHz - czytalem wiele razy o tym ze jego szbkosc to w porównaniu ok. Pentium2 400-450Mhz,
i niech nikt nie gada głupot ze jest "niewiele gorszy" od 4GH prockach w PC :D  :D  :D , to ze ps2 ma niektore dobre graficznie gry (GT4) to TYLKO I WYŁĄCZNIE zasługa programistów!!! (triki graficzne) tylko

Pierwsze zdanie jest sprzeczne, bo właśnie X nie może emulować PS2, a to chyba o czymś świadczy. :D Co do Procesora 300Mhz - spróbuj sobie poemulować na 3Ghz procku grę na PS2. Ostatnio chyba odpalili jakąś bijatykę 2D od Capcomu, chodziło im to z prędkością 1-2FPS. :lol: To teraz już wiesz. Piszesz, że nie możesz znieść gorszej grafiki - ok, rozumiem to. Ja mogę, i jest fajnie, na PS2 mam całą masę gier, na X-a też. Czy obaj możemy mieć rację? Ja uważam że tam, niestety, ty bardzo chcesz "nawrócić" innych na swój punkt widzenia. A moim zdaniem ci się to nie uda.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Czy warto ?
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 06, 2005, 17:48:19 pm »
Jesli nie mozesz zniesc kiepskiej grafiki na PS2 to odpal sobie GT4, GoW albo MGS3.