Nie będę się bóg wie jak rozpisywał, bo już były konkretne recki ziomków na forum, dodam tylko kilka swoich przemyśleń z obcowania z sony vr. Więc na początek, super sprawa siedziałem w bolidzie, w ferrari, x-wingu, kosmicznych myśliwcach, imersja(ostatnio lubiane słowo na forumie) jest niesamowita, london heist, gdzie zaskoczył mnie motyw z cygarem, dopiero gdy wypuściłem powietrze z ust, w grze wypuściłem dym z ust, nie wiem jak to zrobili, może mikrofon wychwytuje, nie wiem, ale kozak motyw.
Gry na plus, które dobrze znosiłem vra, Driveclub, Valkiria, generalnie dobrze było tam gdzie siedziałem w pojeździe, gorzej już natomiast w grach chodzonych np. RE7
Sam sprzęt wcale nie jest taki lekki jak to się przyjęło, ale za to naprawdę jest komfortowo, plastik dobrej jakości, nie ma nigdzie lipy, a samo założenie sekunda, dobra robota sony! Natomiast minusy, to na pewno kable, może druga/trzecia generacja rozwiąże ten problem, duży minus, to zabawa z kablami masakra "przeplataniec" pudło od vra niestety nie przesyła obrazu hdr, więc jak chcemy włączyć sobie gre z hdr, to hdmi tv z vra do ps4, i na odwrót gdy chcemy grac w vr, wkurzające.
Grafika czasami zachwyca, ale generalnie paćka, która dla wielu osób może być problematyczna, i powodować nudności, niestety nawet pro jest nadal za słabym sprzętem.
Osobiście ocieniam vra jako gadżet, który ma przed sobą przyszłość jeżeli tylko sony zechce rozwijać temat, a niezdecydowanym radzę dwa razy przemyśleć zakup