A jak tam RE5 z tym Move ?? Może było to pytanie, jak tak to sorki
Bardzo precyzyjnie i bezlagowo ale za długo nie grałem - problem jest taki, że mam od cholery godzin przegrane w RE5 i nawyki do pada. Nie mogłem się przestawić. Ale jakbym miał dopiero zaczynać to tylko i wyłącznie z Movem jako kontrolerem.
Wczoraj zagrałem kilkadziesiąt meczów (miało być krócej, ale przy tej grze działa zasada "jeszcze jednego razu") w pingla na najwyższym poziomie (ostatni, platynowy puchar). No ja pitole, to jest genialne!!! trzeba grać szybko i precyzyjnie, trzeba grać kombinacyjnie - wrażenie grania w pingla jest niesamowite. Gra pozwala na niemal pełną kontrolę nad piłeczką, można ją rozprowadzać po całym stole, z podkręceniem czy bez. Pierwsze dwa puchary (całe) to pikuś nie oddający realizmu i powera tej dyscypliny, dopiero później zaczyna się zabawa. Wymiany są długie i męczące (byłem cały mokry), trzeba cały czas uważać i nie dać zepchnąć się do defensywy. A ile jest możliwości podkręcania to WOWOWOWOW. Z każdą kolejną rozegraną partią bardziej panuję nad paletką i piłką co daje mi większą paletę dostępnych mi zagrań i to jest świetna sprawa - bo nie jest to prosta, prymitywna popierdółka "party game" z kilkoma zagraniami na krzyż. Developer zrobił kawał roboty, dla mnie Sports Champions (jako całość) to 8/10 a sam kontroler i jego wykorzystanie to 10/10. Tylko strasznie brakuje mi multi.