oprawa A/V jest świetna, miejscówki też genialne
Dokładnie. Genialne ujęcia sprawiają, że nie raz człowiek się zatrzymuje, by podziwiać widoki. Osobiście uwielbiam Chapter IV i wieżę z Crow Witch. Ogólnie w lokacjach jest mnóstwo detali, które bez spokojnego rozglądania mogą nam umknąć. Samo urozmaicenie lokacji również zasługuje na wyróżnienie. Zielone krzewy, ośnieżone wioski i pola, jaskinie, ruiny, ZAMEK. To wszystko świetnie wpasowuje się w klimat podróży. Dodatkowo podkreślają to chyba najlepsze arty, jakie kiedykolwiek widziałem w grach.
voice acting
To jest element, który miażdży. Oczywiście na pierwszy plan wysuwa się narrator, któremu głosu użyczył Patrick Stewart. Dodatkowo Robert Carlyle jako Gabriel, który idealnie wręcz oddał emocje, jakie tłamszą się w naszym bohaterze (kiedyś już o tym pisałem, wiec teraz sobie daruję).
Klimat tej gry jest magiczny, walka i combosy rozbudowane a fabuła wciągająca. Jedyne do czego mogę się doczepić to niektóre, lekko ograniczone lokacje i niewidzialne ściany. Poza tym gra miażdży i nie ukrywam, czy nie poświęcić kasy na DLC (chociaż trochę dużo sobie liczą).
Obecnie zabieram się przechodzenie triali oraz najwyższy poziom.