Warto brać DLC? Podobno wyszły dwa. Niestety czytałem spoilery z tematu dwójki i już wiem, jaka akcja dzieje się pod koniec pierwszego dlc
Nie warto. Są zdecydowanie za drogie jak na swój content. Była niedawno zniżka, ale tylko na X0 Obejrzałem na YT i nie żałuję, chociaż przyznam, że ogólnie DLC fajne. Tylko ta cena...
Wczoraj obejrzałem na YT obydwa DLC i przyznam, że na prawdę fajne, szczególnie Reverie. Wzbogacają fabułę (dlatego jestem dyplomatycznie pisząc zniesmaczony faktem "chcesz poznać, co było dalej - płać kasiorę za ekstra poziomy", akcja jak z zakończeniem Prince Of Persia), świetnie się prezentują, ale jest oczywiście przytoczony przez Ciebie problem - zbyt wysoka cena. 20 ~ 30 zł za całą paczkę (Reverie+Ressurection) skłonny byłbym wyłożyć, o ile w ogóle po takim czasie od wydania dlc powinno tyle kosztować. Nie patrzyłem ostatnio na pss, ale sądzę że oba dodatki latają za ok. 60 zł komplet. Jak za tak na prawdę 2 poziomy i bossa, bardzo drogo. Szkoda, że nie wyszła żadna "Complete Edition", chociaż pewnie Konami poszłoby na łatwiznę i wrzuciło do pudełka kody do ściągnięcia dodatków z pss, więc tak czy siak w przypadku używki i tak musiałbym dlc kupić osobno.
Jestem też zdziwiony, iż twórcy przepraszają graczy za dlc, które po niespodziewanym w takiej skali dla Mercury Steam sukcesie, powstało zbyt szybko pod naciskiem zarządu. Wg mnie wypadły bardzo przyjemnie, choć całą akcję i postać "The Forgotten One" mogliby sobie darować. No ale jakoś przemianę Gabriela należało wytłumaczyć. Choć wolałbym to już obejrzeć, jako np. prolog/pierwszy rozdział do LoS2, to uważam, że jak "na wypadek przy pracy" Reverie jest kapitalne.