Grywalna jest,3 godziny dopiero pograłem.Sterowanie dla mnie bardzo ok,złapałem w moment,nie będzie płaczu że ktoś grać nie potrafi bo za ciężko(chyba że tylko cody toleruje).Za mało grałem żeby oceniać tak że to pierwsze wrażenia.Gra się bardzo fajnie,grafika i dźwięk lepsze niż w 2ce(framerate wiadomo ale pewnie poprawią,chociaż tragedii nie ma),mapy super,mechy czy exo na 1y rzut oka przegięte,ale cholera wie,za to to bardzo fajne urozmaicenie(ale ja lubie bc2 i pojazdy tak że rozumiecie),jet packi i emp dla mnie super pomysł.Jednego mi tylko bardzo brakuje,drużynowej gry,rzucania spawnów może nie być,ale brak team leadera powoduje że po prostu każdy biega sam i stuka.Może to zmienią,rozumiem że rzucanie spawnów wywalili żeby nie było oblężenia bazy,ale team leader mógłby i moim zdaniem powinien zostać.On by bankowo nie powodował oblężeń jak w k2,zdechnie to musi doczłapać tam znowu.Może to zmienią,może chociaż w klanach,oby bo szkoda gry i potencjału.O balansie nic nie mówię bo nie wiem