Autor Wątek: Silent Hill: Downpour  (Przeczytany 58206 razy)

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
Odp: Silent Hill: Downpour
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 09, 2011, 12:02:33 pm »
Szalenie ciekawe info- a mianowicie SHD ma byc sandboxem!
Kiedyś tutaj pisaliśmy o tym, co chcielibyśmy zobaczyc w nowym SH- ja pisałem właśnie o sandboxie, oraz ograniczonym inwentarzu na który wszyscy zareagowali alergicznie :]
Każda z części 1-3 była w mniejszym stopniu sandboxem, więc informacja o większej otwartości miasteczka nie jest dla mnie wstrząsająca. Dziwi mnie natomiast implementacja metra do gry, bo kto nim będzie kierował?

Ogromnym plusem jest rezygnacja z wszelkiego HUDu i inwentarza, który jedynie rozpraszał i dawał graczowi chwilę niepotrzebnego wytchnienia.
Niepokojem jedynie napawa mnie design potworów, które wyglądają zbyt ludzko! Brak im tego demonicznego zacięcia, jakie cechowało poprzedników. Nadzieja w tym, że składają się one na kompletną wizję wykreowanego świata.
Gdy tak patrzę na resztę informacji i dostępne screeny, to serce me się raduje. Widać, że twórcy stawiają na świeżość, a tylko ona może jeszcze cokolwiek wykrzesać z tej serii.

Co tam robi listonosz?
Jak to co, listy roznosi. :idea:
PSN ID: WojtqGO

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:07:50 pm »
Każda z części 1-3 była w mniejszym stopniu sandboxem, więc informacja o większej otwartości miasteczka nie jest dla mnie wstrząsająca. Dziwi mnie natomiast implementacja metra do gry, bo kto nim będzie kierował?

W sumie nie, nie była :]
Nie mogliśmy wybierac sobie celu podróży, szliśmy jak po sznurku od jednej lokacji do drugiej. Jedyna namiastka wolności to kilka możliwych dróg dojścia do celu w SH2 chodząc po ulicach (chociaż i tak te były poblokowane najczęściej), oraz opcjonalne zwiedzenie baru. W 3 i 4 nawet i to już ograniczono.

Metro to dziwny pomysł- raz kto będzie nim kierował, dwa- skąd w takim zadupiu jak SH metro? W 3 i 4 części takowe było, ale z tego co pamiętam akcja działa poza tytułowym miasteczkiem w tym czasie.

No ale będzie dobrze :]

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 24, 2011, 15:28:06 pm »

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 24, 2011, 15:52:01 pm »

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 24, 2011, 16:04:35 pm »
klimat z tych skrinow bije po oczach  8)
czekam...

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:32:21 pm »
wyglada bardzo spoko ... podobnie do Alan wake/ fajnie jakby dali demko przed pelna wersja

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #86 dnia: Lutego 10, 2011, 12:57:30 pm »
New Downpour Details in EGM
.Multiple endings return.

.Don’t expect to be able to access all sidequests in one playthrough.

.Infinite hallways, and “disintegrating” rooms will throw players off guard.

.Murphy’s walking style differs on fear level, or damage.

.Some in-game locations are based on the the town in which the game is developed

.Murphy Pendleton’s name comes from One Flew Over The Cuckcoo’s Nest.

.Devin Shatsky prefers to call Downpour a Psychological Thriller rather than a Survival Horror game.

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #87 dnia: Lutego 10, 2011, 13:57:31 pm »
To ostatnie zdanie bardzo mi się spodobało - mam nadzieję, że nie ściemniają.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #88 dnia: Lutego 26, 2011, 21:43:25 pm »
8 nowych screenów (duże rozmiary, pakuję więc w spoiler):

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Moim zdaniem prezentuję się znakomicie. Na uwagę zasługuje dbałość o szczegóły. Otoczenie obfituje w mnóstwo detali, takich jak walające się wszędzie graty, czy podniszczone faktury ścian. Atmosfera jest odpowiednio posępna, zwłaszcza widać to na screenie przedstawiającym zmokłego bohatera w strugach deszczu - jeśli tylko twórcy zadbają o odpowiednio gęste efekty dźwiękowe, to możemy być pewni, że dostaniemy jedną z najbardziej klimatycznych gier. Czesi dają czadu!!

Madman

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #89 dnia: Lutego 27, 2011, 01:19:18 am »
 :-?
A moim zdaniem narazie zapowiada się tak samo słabo jak poprzednia część. Fabuła póki co wydaje sie być rodem z hollywood. Desing też po tym co pokazali zassysa, w porównaniu do SH1-4 a bohater znowu wygląda jak bezpłciowy klon Jamesa z dwójki.. (Chociaż to właściwie typowe dla serii, bo chyba tylko Heather się wyróżniała.) Do tego ta pastelowa mgiełka zamiast brudu i szarości i znowu wciśnięty na siłe murzyn, tylko tym razem listonosz a nie glina  :lol: Powinno to wyglądać tak jak dolny screen:
Mogliby oddać tą serię w łapy starej ekipy z akirą na czele  :cry: No ale trudno.. Pozostaje trzymać kciki, bo tak naprawdę jeszcze niewiele pokazano.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #90 dnia: Lutego 27, 2011, 10:44:36 am »
i znowu wciśnięty na siłe murzyn, tylko tym razem listonosz a nie glina
Listonosz to ponoć postać z komiksu Sinner's Reward, który ponoć (w przeciwieństwie do poprzednich komiksów) jest bardzo dobry. Autor tego komiksu odpowiedzialny za scenariusz Downpour.
Zresztą nie widzę nic złego w tym, żeby w grze był murzyn - o ile nie będzie to chodzący stereotyp jak Wheeler.

Mogliby oddać tą serię w łapy starej ekipy z akirą na czele
Starej ekipy już nie ma; Team Silent już dawno przestał istnieć, a jego członkowie zostali rozesłani do pracy nad różnymi grami w Konami (m.in. MGS4). Zresztą Japonia ma teraz bzika na punkcie zachodnich developerów uważając, że tylko dzięki nim mogą dotrzeć do zachodnich graczy (co z tego, że okres PS2 pokazywał kompletnie coś innego; ale z drugiej strony czym jest 1-3 mln sprzedanych kopii gry przy 10+ mln sprzedanych COD) oraz, że outsourcing jest tańszy, więc nawet gdyby Team Silent dało się złożyć do kupy, wątpię, by Konami się na to zdecydowało :(.

I fakt, szary odcień mgły pasowałby dużo lepiej, niż błękitna mgła.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Madman

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #91 dnia: Lutego 27, 2011, 13:41:45 pm »
i znowu wciśnięty na siłe murzyn, tylko tym razem listonosz a nie glina
Listonosz to ponoć postać z komiksu Sinner's Reward, który ponoć (w przeciwieństwie do poprzednich komiksów) jest bardzo dobry. Autor tego komiksu odpowiedzialny za scenariusz Downpour.
O, w takim razie musze sprawdzić ten komiks :)

A co do starej ekipy, to wystarczyłoby ponownie zaciągnąć do pracy kilka osób a nie całą ekipię.. Scenarzysta, konceptualista i paru level designerów którzy pracowali przy pierwszych częściach. Programiści, animatorzy i graficy niech sobie będą z czech. I takim oto prostym zabiegiem seria mogłaby powrócić w chwale  :P

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #92 dnia: Lutego 27, 2011, 13:54:37 pm »
Zero w tym klimatu prawdziwego starego silent hill. Nie jaram sie.

dante0

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #93 dnia: Lutego 27, 2011, 14:32:59 pm »
A co do starej ekipy, to wystarczyłoby ponownie zaciągnąć do pracy kilka osób a nie całą ekipię.. Scenarzysta, konceptualista i paru level designerów którzy pracowali przy pierwszych częściach. Programiści, animatorzy i graficy niech sobie będą z czech. I takim oto prostym zabiegiem seria mogłaby powrócić w chwale  :P
Dorzucić jeszcze ludzi odpowiedzialnych za grafikę i nie dość, że gra miałaby świetną historię, to jeszcze - tak jak pierwsze cztery części- kosiła by konkurencję pod względem grafiki. Zupełnie nie czaję polityki Konami. Mają u siebie na miejscu (w Japonii) gości, którzy są świetni w tym co robią (dawne TS), a powierzają serię ludziom z zachodu tylko dlatego, że są z zachodu (i dorobek w dodatku mają zerowy). Ktoś powie, że TS zjadało własny ogon i seria potrzebowała zmian. Ok, ale zmiany TS wprowadzało w czwatej części (pokój) są o wiele bardziej ambitne od tych, które proponują Czesi. TS dało uwięziło bohatera  w czterech ścianach i oparło na tym gameplay. Czesi natomiast zmieniają SH robiąć z grę kolejnego sandboxa. Napawdę oryginalne i pasujące do SH jak pięść do oka. Co do Downpour to prawdopodobnie (na 99,9%) go nie kupię, bo dla mnie ciemność i latarka jakiejś tam gry Silent Hillem nie czynią. Idąc tym tokiem rozumowiania równie dobrze taki Condemned, FEAR czy Siren ( świetna seria) mógłby być kolejnym Silent Hillem. Swoją drogą seria musiała strasznie nisko upaść skoro ludziom do pełni szczęścia wystarcza już tylko latarka i parę klimatycznych miejscówek.
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2011, 14:47:23 pm wysłana przez dante0 »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #94 dnia: Lutego 27, 2011, 14:58:46 pm »
Co czyni więc grę Silent Hillem, jeśli nie ciemność i latarka? To oczywiście spore uproszczenie z mojej strony, ale przecież Silent Hill 4 był najmniej silent-hillową grą z serii, głównie z tego względu, że powstawał jako zupełnie inna gra! Dopiero później mądre głowy w Konami postanowiły podczepić ten oryginalny pomysł pod starą i sprawdzoną serię, dokładając kilka znanych nazwisk i motywów. Czy dobrze uczyniono? I tak, i nie. Z jednej strony diametralnie inne podejście do znanego świata zaowocowało powiewem świeżości i ciekawym rozwinięciem uniwersum, ale z drugiej strony gra spokojnie obroniłaby się sama gdyby z tytułu usunąć 'Silent Hill 4' i pozostawić jedynie 'The Room'.
Być może macie rację i z gry nie wyjdzie dobry Silent Hill, ale może niezły horror i dreszczowiec, czemu nie? Najwyżej skreślicie sobie 'Silent Hill' z tytułu przez co Wasza świętość nie zostanie naruszona. ;)

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 4
  • !
« Odpowiedź #95 dnia: Lutego 27, 2011, 15:54:06 pm »
Co czyni więc grę Silent Hillem, jeśli nie ciemność i latarka? To oczywiście spore uproszczenie z mojej strony, ale przecież Silent Hill 4 był najmniej silent-hillową grą z serii, głównie z tego względu, że powstawał jako zupełnie inna gra! Dopiero później mądre głowy w Konami postanowiły podczepić ten oryginalny pomysł pod starą i sprawdzoną serię, dokładając kilka znanych nazwisk i motywów. Czy dobrze uczyniono? I tak, i nie. Z jednej strony diametralnie inne podejście do znanego świata zaowocowało powiewem świeżości i ciekawym rozwinięciem uniwersum, ale z drugiej strony gra spokojnie obroniłaby się sama gdyby z tytułu usunąć 'Silent Hill 4' i pozostawić jedynie 'The Room'.
Być może macie rację i z gry nie wyjdzie dobry Silent Hill, ale może niezły horror i dreszczowiec, czemu nie? Najwyżej skreślicie sobie 'Silent Hill' z tytułu przez co Wasza świętość nie zostanie naruszona. ;)

Wg mnie SH4 był i dobrą kontynuacją serii i w dobry sposób podszedł do wprowadzania zmian.

Gra nadal była "silenthillowata", czyli nie tylko latarka i ciemność, ale po prostu KLIMAT przez potężna K. Może przemawia przez mnie małe doświadczenie z grami Survival Horror(silenty, manhunt i coś tam jeszcze by się znalazło...), ale właśnie ta schiza, muzyka i świat po którym się poruszamy grają dla mnie w SH pierwsze skrzypce i za to tę grę uwielbiam. Tak same gameplay, jest tak jakby bardziej częścią tego klimatu, niżeli elementem na którym opiera się główne doświadczenie z grą. Nie jest za szybko, nie jest za prosto, idealnie pasuje do tego, czym Silent Hill jest jako całość.

Ciekawe, czy bez Japończyków, SH w ogóle jest w stanie rozwinąć skrzydła.

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #96 dnia: Lutego 28, 2011, 00:12:49 am »
Dorzucić jeszcze ludzi odpowiedzialnych za grafikę i nie dość, że gra miałaby świetną historię, to jeszcze - tak jak pierwsze cztery części- kosiła by konkurencję pod względem grafiki. Zupełnie nie czaję polityki Konami. Mają u siebie na miejscu (w Japonii) gości, którzy są świetni w tym co robią (dawne TS), a powierzają serię ludziom z zachodu tylko dlatego, że są z zachodu (i dorobek w dodatku mają zerowy).

W marcu 2009 roku NPD podało całościową sprzedaż (dot. tylko Ameryki i Kanady) pewnych gier, wśród których znalazły się gry z serii SH. Nie mam linku do oryginalnego źródła, ale cała lista jest m.in. tutaj: http://www.pressstartgames.com/2009/03/npd-january-2008-life-to-date-numbers.html
Multiplatform:
Silent Hill 5 - 73k (360), 84k (PS3)
Silent Hill Origins: 80k (PS2), 154k (PSP)

PS2:
Silent Hill 2 - 512k
Silent Hill 3 - 279k
Silent Hill 4 - 209k
W przypadku SH2-4 brakuje danych ze sprzedaży z PC i Xboksa (chociaż wątpię, by cokolwiek one poprawiły); w tym momencie SH5 był na rynku już 6 miesięcy.

Jak widać wyżej, od czasów SH2 (której sprzedaż też nie była jakaś genialna) sprzedaż serii w US pikowała w dół. Wiem, że w Japonii SH sprzedawał się trochę lepiej (SH3 w pierwszych 3 dniach sprzedało się w ilości 50 tys sztuk, SH4 z kolei przez pierwszy tydzień był na pierwszym miejscu listy sprzedaży z 41 tys sprzedanych kopii, zaś w następnym tygodniu był na 9 miejscu), nie mam jednak żadnych danych z Europy.

Gry pomimo, iż dostawały świetne noty i ogólnie były znane i popularne, to sprzedawały się słabo; powiedzmy sobie to szczerze, Ameryka to potężny rynek gier, a 300 - 200 tysięcy sprzedanych kopii gry z tak, wydawało by się, popularnej serii to po prostu żal. Nic więc dziwnego, że Konami poszło w outsourcing oraz próbowało zmieniać formułę (patrz: pierwsza wersja SH0). Jak widać chociażby powyżej, po sprzedaży SH0 i SH:HC, nie wyszło im to najlepiej.

Inna rzecz jest taka, że, tak jak napisałeś, "powierzają serię ludziom z zachodu tylko dlatego, że są z zachodu". W obecnej generacji Japończycy są strasznie zakompleksieni. Istnieje ogólna opinia, że Japonia wciąż siedzi jedną nogą w poprzedniej generacji konsol, że nie potrafi nadążyć za zachodem (gdzie obecnie jest największa sprzedaż na rynku gier) i w efekcie to właśnie zachód przejął pałeczkę w kwestii tworzenia innowacyjnych, okazałych technologicznie i najlepiej sprzedających się gier, które potrafią dotrzeć do całej gamy ludzi. Do tego wszystkiego dochodzi nieumiejętność dostosowania się japońskich firm do nowych wymogów rynku (gry AAA z ich rozdmuchanym budżetem). Stąd właśnie tyle japońskich firm stawia na outsourcing lub wykupuje zachodnie firmy.

Jeżeli będziesz miał okazję, przeczytaj sobie kiedyś wywiad, jaki udzielił Inafune dla 4Gamer, gdy postanowił odejść z Capcomu: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=411847 (ogólnie Inafune znany był z tego, że otwarcie krytykował japoński rynek gier w tej generacji). Capcom jest tu zresztą najlepszym przykładem ślepego zapatrzenia się na zachód: pomimo wielu porażek z zachodnimi developerami (Bionic Commando, Dark Void) firma wciąż uważa, że np. samo oddanie serii DMC w ręce Ninja Theory nagle sprawi, że gra sprzeda się dużo lepiej (dla porównania, DMC4 sprzedał się w nakładzie bodajże 2.5 mln sztuk, z kolei Enslaved sprzedało się w ilości niecałych 500 tysięcy sztuk).
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2011, 00:15:11 am wysłana przez Mr_Zombie »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #97 dnia: Marca 29, 2011, 16:12:34 pm »
The Confined

Amatorski film inspirowany Silent Hillem. Oglądać! Wspaniały klimat.

iko

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Marca 29, 2011, 23:15:23 pm »
Końcówka zryta na maras! :o Wojtq   e+ za TO na maxioraa!!1

Ogólnie widać, że amatorsko kręcone, ale daje radę! Aż łezka mi się zakręciła. Pamiętam dobrze jak szczałem po gaciach podczas pierwszej części Silent Hill, a o drugiej i trzeciej części to już nie będę wspominał.

Wiadomość scalona: Marca 30, 2011, 12:55:19 pm
Wracając do samej gry, zdania nie mam zamiaru zmieniać. Downpour zapowiada się bardzo dobrze, liczę na minimum 15 godzin 'dobrej zabawy'. :)
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2011, 12:55:19 pm wysłana przez iko »

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #99 dnia: Marca 30, 2011, 21:20:15 pm »
Wojtq propsy za ten filmik  8)

Nie napalam się, bo dla mnie żadna gra nie pobije SH2, biorąc pod uwagę WSZYSTKIE gry z każdej kategorii zrobione dotąd. To jest po prostu niemożliwe :)

iko

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Marca 30, 2011, 22:19:14 pm »
Nie napalam się, bo dla mnie żadna gra nie pobije SH2

To jest oczywiste, ale ja osobiście widze duży potencjał w Downpour. Będzie git majonez, zobaczysz pachu. ;)

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #101 dnia: Marca 30, 2011, 22:49:03 pm »
Miejmy nadzieje  :)

Madman

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 07, 2011, 11:38:40 am »
Ten amatorski filmik to tylko próbka, jego twórcy planują pod koniec roku udostępnić całość  :)

Jest szansa, że nowy SH Downpour ukaże sie też na PC:
So basically, it’s a cost benefit decision that comes down to the publisher. PC Silent Hill is Konami’s call.
http://helldescent.com/2011/04/06/silent-hill-downpour-for-pc-lost-in-the-fog-but-entirely-possible/

Z koleji do obsady filmu dołączyli:
Carrie-Anne Moss ( Matrix) jako"Claudia Wolf" i Malcolm McDowell (mechaniczna pomarańcza) jako "Leonard Wolf."  :)
Wyczytałem też, że projektant najciekawszych postaci z serii SH (pielęgniarki, pyramid head itd.), stworzył jednego potworka do nowego filmu.
Trzy foty z SILENT HILL REVELATION (tylko jedno "dzisiejsze"):

I dziesiątki zdjęć z planu, jeśli ktoś jest zainteresowany..
http://www.silenthillmemories.net/shm2/set_photos_en.htm

prawdopodobnie w filmie pojawi sie tez pyramid head:
We have yet another returning character from the first Silent Hill film to announce. We should have expected his return, but not many will be pleased. For one, he will most likely replace a vital role from Silent Hill 3. Another reason being the inevitable diehard fanboy rage. Hell, at least he looks cool doing what it is he is doing.
http://www.flickr.com/photos/-evidence-/5620641074/sizes/l/in/photostream/
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2011, 09:34:59 am wysłana przez Madman »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 15, 2011, 21:38:04 pm »

Madman

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 16, 2011, 13:31:26 pm »
@Up   
Post widmo w temacie o SH  :o (No chyba, że tylko mi sie nie wyświetla..)

Nowe screenshoty bez klimatu i ze słabą grafiką:

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 16, 2011, 16:02:33 pm »
Dokładnie te obrazki wrzuciłem do postu przed Twoim. Nie wiem, dlaczego teraz ich nie wyświetla.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 17, 2011, 19:01:47 pm »
Zdjęcia z planu SH: Revelation przedstawiające wesołe miasteczko. Wygląda ono dość posępnie, ale ja chcę kraty, metalową podłogę!

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 03, 2011, 05:42:40 am »

Wszystko w tej grze wyglada obiecująco :smile:

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 03, 2011, 07:26:15 am »
Po zapoznaniu się z powyższym materiałem stwierdzam że gra poszła za bardzo w stronę Alana Wake'a, jakieś kruki, jakieś góry jakaś akcja wartka. Wszystko wydaję się trochę za czyste i za mało pokręcone, widać że już nie robią tego Japończycy nad czym ubolewam. Potencjał jest, na bank kupię ale nie spodziewałbym się strachu czy klimatu godnego czwórki/trójki nie mówiąc już o dwóch pierwszych częściach.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 03, 2011, 08:38:28 am »

WAT?
Nie nauczyli się niczego po Homecoming. :\

Madman

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 03, 2011, 09:56:55 am »
Podoba mi się. Brakuje tylko Elizabeth McGlynn  :cry:

dante0

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 03, 2011, 11:58:13 am »

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 03, 2011, 12:34:11 pm »
Gra pewnie będzie dobra, ale na pewno nie będzie to Silent.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 03, 2011, 13:13:31 pm »
NIe  :cry_anim:
Konami zapowiedzilo pierwsze SHile w HD :P

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 03, 2011, 13:18:18 pm »
Konkretnie to 2 i 3, jedynki w kolekcji nie będzie.

Madman

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 08, 2011, 09:38:14 am »
"one of the games producers let us know that there are plans to have Licht and McGlynn work together on a track, possibly the games main title theme"  :D
http://helldescent.com/2011/06/07/mary-elizabeth-mcglynn-may-work-on-silent-hill-downpour-afterall/

kawałek gameplayu:

I jeszcze jeden. Momentami kojarzy mi się z serią "Silent Hill"...

« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2011, 18:27:34 pm wysłana przez Madman »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 08, 2011, 19:19:41 pm »
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10100277142855393&oid=112170395470694&comments

Na Facebooku pojawił się 8-minutowy materiał z gry, mnie się podoba, nawet bardzo! :)

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 09, 2011, 05:40:06 am »
Dla tych co nie maja ''Fejsbuka''

LukeSpidey

• J-23
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 09, 2011, 11:19:09 am »
To wygląda naprawdę dobrze. Kilka pierwszych minut i klimat jest niesamowity. Zgodzę się również z Devinem Shatsky - ta gra nie wygląda jak Alan Wake. Las prezentuje się inaczej. Według mnie czuć bardziej tą paranormalność, niż w produkcji Remedy.

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 09, 2011, 13:19:51 pm »
To nie jest Silent Hill :roll: