Czy tylko ja nie jadam na typowych grillach pity z homarem, tylko zwykłą kiełbasę z chlebem ?
Wybijamy się z kanonu nudy. Bądź kreatywny.
Sam się na tym nie znam, bo nie gotuję takich rzeczy, więc nie mam pojęcia czy jest to możliwe. Opierałem się na tej całej dyskusji tym bardziej, że LoNdEk potrafi bardzo dobrze gotować.
Tłumaczyłem to tarniakowi, BoBaN. Jajecznicę możesz zrobić w mgnieniu oka, to oczywiste. Chcesz czegoś bardziej wyrafinowanego, dodajesz przyprawy, możesz (polecam) z parą się bawić.
Jakby tak z pieczarkami, czy truflami przyrządzić to zaraz wyjdzie, że jajecznice przygotowuje się dłużej, niż trwa odcinek
Dr House. Chłopaki może nie wiedzą, że istnieją rożne odmiany ryżu, bowiem jest i ryż arborio, basmati, długoziarnisty, carnaroli i kilka innych. Przyrządza się je w różny sposób, wiele również zależy od tego, jakie danie sobie przygotowujesz.
Jeśli chcesz ryż tajony z owocami i śmietana (polecam jogurt), to ów ryż będzie ci skwierczał nawet 40 min.
Ryż kleisty czarny przygotowuje się natomiast nawet.... pół doby. Bowiem początkowo poddajesz go fazie płukania, po czym na kilka godzin odstawiasz zalanego wodą. Następnie znowu przepłukujesz.
Po czym gotujemy go, trwa to 40 min.
Tylko, że chcąc podać, brokuły, białe mięso z ryżem czarnym, można ten ryż na parze w dwie minuty podgrzać i z kilkunastu godzin wychodzi kilka minut.
A co zrobić, że wiedza jednego z drugim kończy się: "curva, co on sugeruje.... Przecież na opakowaniu jest napisane (lub raczej, jak to tacy mawiają - "na opakowaniu pisze"), że 15-20 min".
Przepis
Ale to dobre jest, czy tylko drogie? Ryba i homar w picie z sosem czosnkowym i ogórkami kiszonymi?
Bardzo smaczne, pożywne zarazem. Homar nie jest wcale taki drogi. Ok 40zł. za kilogram. Ale można zastąpić go równie smacznym, jak i pożywnym filetem z kurczaka - dużo białka.
Ogólnie, jeśli ktoś lubi jedzenie typu: kebab, to będzie mu smakowało. Tyle, że jest znacznie zdrowsze, i mniej (dużo mniej) kaloryczne.
Ogórek kiszony daje specyficzny posmak temu posiłkowi, ale, jak pisałem, można użyć zamiennej.