Autor Wątek: Resistance 3  (Przeczytany 107752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
Resistance 3
« dnia: Października 11, 2009, 10:04:25 am »
A forum user at NeoGAF has apparently spotted a billboard advertisement for Resistance 3. According to goldsoundz, the pictures were taken in Shreveport, Louisiana, a location where plenty of motion picture studios choose to film their movies. The billboard may be made specifically for Battle: Los Angeles, an upcoming movie from Sony?s Columbia Pictures.
The unannounced title will be the fourth game in the Resistance series, following Resistance: Fall of Man and Resistance 2 on the Playstation 3 in addition to Resistance: Retribution on the PSP. The developer, Insomniac Games, just finished up developing Ratchet and Clank Future: A Crack in Time. Presumably, Resistance 3 will be released on the Playstation 3 in the fall of 2010.

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=17980216&postcount=1

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
Odp: Resistance 3
« Odpowiedź #1 dnia: Października 11, 2009, 10:19:41 am »
Snake " Ten który jest Pierwszy" Plissken  8)

Ja jestem na "tak". Obie poprzedniczki bardzo mi się podobały. Pod każdym względem. Kolejny mocny tytuł na wyłączność dla Sony.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 11, 2009, 10:35:30 am »
Uwaga pytanie odsłaniające spoiler fabularny z części drugiej :wink: :

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #3 dnia: Października 11, 2009, 10:37:00 am »
Słuszna uwaga. Może prequel....

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 11, 2009, 11:02:07 am »
Słuszna uwaga. Może prequel....

A może
wątpie by to był prequel... Chimera zaatakowała od europy, a atak na Stany Zjednoczone nastąpił na początku części drugiej... A jak wiadomo, część druga zaczęła się tuż po pierwszej...

A z tego co widać po tytule trójki, akcja będzie się dziać w Stanach ( Statua Wolności w literce "A" ) :)
« Ostatnia zmiana: Października 11, 2009, 11:03:39 am wysłana przez Mrocz »

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Października 11, 2009, 11:18:52 am »
Pojedynek z wielką bestią na Time Square gwarantowany.

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 4
  • !
« Odpowiedź #6 dnia: Października 11, 2009, 16:14:16 pm »
Choć przyjemnie mi się grało w pierwszą część, to absolutnie nie czuję tej marki, tego uniwersum. Uważam ją za mało charakterystyczną.
Zupełnie nie odczuwam potrzeby doświadczenia kontynuacji tej marki.

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 11, 2009, 16:46:36 pm »
Choć przyjemnie mi się grało w pierwszą część, to absolutnie nie czuję tej marki, tego uniwersum. Uważam ją za mało charakterystyczną.
Zupełnie nie odczuwam potrzeby doświadczenia kontynuacji tej marki.
U mnie dokładnie tak samo poza tym, że grałem w część drugą. Uniwersum nasuwa na myśl ubogie filmy akcji z ubiegłego tysiąclecia, które lecą teraz w telewizji w sobotnie wieczory.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Października 11, 2009, 17:23:25 pm »
mi sie bardzo podobala 1 czesc i bardzo sie zawiodlem na 2 /
nie podoba mi sie ze gra korzysta z tego samego silnika co Ratchet niestety  :sad:

takze jakos duzych nadzieji nie mam na ta gre bo pewnie znowu bedzie na tym samym silniku

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #9 dnia: Października 11, 2009, 17:28:43 pm »
Choć nie wątpię w powstanie R3 to jakoś ten obrazek mi na fake wygląda. Kto dał ten billboard w takim miejscu? Przecież to wygląda na totalne zadupie :D.

Jeszcze ten czarny pasek pod napisem. Co tam niby jest?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Października 11, 2009, 17:34:55 pm »
Choć nie wątpię w powstanie R3 to jakoś ten obrazek mi na fake wygląda. Kto dał ten billboard w takim miejscu? Przecież to wygląda na totalne zadupie :D.

Jeżeli jest to jakiś Photoshop... To naprawdę profesjonalnie zrobiony... Samo zaprojektowanie tej czcionki, z jakimś charakterystycznym budynkiem w literce "A" jak to ma miejsce w każdej części, jest pewnego rodzaju wyczynem...

IMHO Jest to oficjalne, to zadupie to może być właśnie taki... emmm Easter Egg w Real Life :lol: forma zaintrygowania ludzi tym... O grze nic nie wiadomo, więc jeszcze dużych zastrzyków gotówki na reklamę nie mają... Reklama na jakimś zadupiu byłaby znacznie tańsza a w internecie i tak wieść się rozwieje :)

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #11 dnia: Października 11, 2009, 17:46:11 pm »

No niech będzie. Czekamy na informację prasową :).

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Października 11, 2009, 18:18:13 pm »
ten czarny pasek to pewnie data premiery  :lol:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Października 11, 2009, 18:43:30 pm »
ten czarny pasek to pewnie data premiery  :lol:

Cięcie kosztów... Zastosowali taśmę izolacyjną aby zakryć datę premiery :lol: gdy ją ujawnią to przyjdzie jakiś koleś i ją zdejmie :lol: Zamiast wieszać nowy plakat z datą :lol:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Października 12, 2009, 01:00:26 am »
Cytat: Chris
Choć nie wątpię w powstanie R3 to jakoś ten obrazek mi na fake wygląda. Kto dał ten billboard w takim miejscu? Przecież to wygląda na totalne zadupie Very Happy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Marketing_wirusowy

To że ludzie rozkminiają miejsce ustawienia billboardu i czarny pasek to jest właśnie to o co chodzi w tej formie reklamy. Ważne żeby o tytule wiecej pisali i myśleli. Wszystko tu jest tak jak chcieli, i pasek, i miejsce no i ten partyzancki billboard, ktorego nogi są ułozone ze świeżo ciosanej bukowiny :cool: To wszystko są tematy do rozmów, których by nie było gdyby dali po prostu takie samo logo gry na stronie oficjalnej.

Jedynke przeszedłem w co-opie, za dwojke sie zbieram, trojki na pewno wypatruje.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #15 dnia: Października 12, 2009, 20:12:36 pm »
ten czarny pasek to pewnie data premiery  :lol:

Cięcie kosztów... Zastosowali taśmę izolacyjną aby zakryć datę premiery :lol: gdy ją ujawnią to przyjdzie jakiś koleś i ją zdejmie :lol: Zamiast wieszać nowy plakat z datą :lol:

Dobre. xD

el becetol w pełni ma rację (notabene , jak widać nie tylko w temacie "polityka"). Ja mam podobnie (z tym, że R2 mam już od wielu miesięcy za sobą).
Wyborna seria. Hukniecie porządne na starcie (FotM), istny motyw BACH (bynajmniej nie Jan Sebastian) , przy okazji kontynuacji.
Z kolejna odsłona może być już tylko lepiej.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Października 12, 2009, 20:20:01 pm »
Sylwan, nie że się dopierdalam i sorki że w tym temacie akurat, ale czytam n-ty twój post i mam do Ciebie pytanie. Czego Ty tak beznadziejnie się wyrażasz. W znaczeniu przesadnie pięknie. Od kiedy pojawiłeś się na forum nurtuje mnie to i czasem denerwuje. Może to ma związek z Twoją pracą. Albo 3 odpowiedzi:
a) masz dużo wspólnego z językiem polskim, dużo czytasz i takie wysławianie się weszło Ci do krwiobiegu
b) nosisz okulary i za każdym razem jak powiesz cokolwiek ludzie patrzą po sobie
c) inna odpowiedź

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #17 dnia: Października 12, 2009, 20:42:59 pm »
OT

Czyli nie tylko kobiety sądzą , żem złotousty" xD

No cóż drogi Ciapkasie. Ja uważam to za normalna wymowę, gdyż niejako przypisana jest odgórnie do mnie. Ot przyzwyczaiłem się doń. Mój dobry znajomy Siwy, twierdzi natomiast, iż teksty typu "o ja cię pier&*^% ale dupa , jakie cycki !11!", jest wystarczającym świadectwem wysublimowanej recenzji kobiecej urody, a przy okazji śmieje się z mego "urodziwa dama, zaiste". (ale wierszyki do koleżanek, to ja już mu piszę=).

Skłaniał bym się jednakowoż przy "a", jak i wychowaniu, oraz otoczeniu (kolega Siwy, to wyjątek).

EOT

A teraz wróćmy jednak do bohatera tego tematu, czyli Resistance 3, bowiem poziom obsługi języka rodzimego na forum przez osoby wypowiadające się, nie jest istotny, o ile nie zahacza o kloaczne "ta gra jest ch** a kto lubi Kz2 to ku*& złamany 11!!one, jedenaście".

Czyli ja może będę tym samym kontynuatorem .... Bossowie. Jak w mało, którym FPS zachwycają. Liczę na podobny poziom w tej materii w R3.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #18 dnia: Października 12, 2009, 20:58:54 pm »
Sylwan, nie że się dopierdalam i sorki że w tym temacie akurat, ale czytam n-ty twój post i mam do Ciebie pytanie. Czego Ty tak beznadziejnie się wyrażasz. W znaczeniu przesadnie pięknie. Od kiedy pojawiłeś się na forum nurtuje mnie to i czasem denerwuje. Może to ma związek z Twoją pracą. Albo 3 odpowiedzi:
a) masz dużo wspólnego z językiem polskim, dużo czytasz i takie wysławianie się weszło Ci do krwiobiegu
b) nosisz okulary i za każdym razem jak powiesz cokolwiek ludzie patrzą po sobie
c) inna odpowiedź

Ufff... a juz myslalem ze tylko mi sie Sylvan wydaje dziwny  :-? Bez urazy ofkos to tak w dobrym tego slowa znaczeniu  :smile:

Co do Resa... Bossowie musza byc jeszcze wieksi niz w 2 czesci i MULTIPLAYER!!!!! musi byc lepszy (choc akurat multi w 2 czesci pomimo bledow mnie wciagnal)

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #19 dnia: Października 12, 2009, 21:12:02 pm »
A mi się tam wypowiedzi Sylvana podobają, taki kontrast między ku*ami itp :)
Można się trochę odhamić :)
A co do Res....kurde nie grałem w 2, a tu już 3 się szykuje...

kilgort

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #20 dnia: Października 12, 2009, 22:08:14 pm »
Ja tez lubie :D Choc zastanawiam sie jak facet 26 lat moze w ogole nie przeklinac  :cool: Takie ku** co rusz ok, ale nawet raz na tydzien "przez tego ch** mam game ower"  :-D Ale tak tak wracajmy do Resa 3.

Jak Sylvano napisal boosowie sa w tej serii pro.  :cool: Sa?? Ano sa, bo sa bydlakami i czesto wystepuja, i wygladaja w porzo.  :cool: :cool:
Ja jestem ZA takim wybijaniem scierwa typu goliat w Resie 3 :-D :-D a mutli 64 na 64 :-) :-)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Października 12, 2009, 22:14:49 pm »
A mi tam się wypowiedzi Sylvana podobają :D Sam staram się nie przeklinać kiedy to nie jest konieczne... ;] A Sylvan ma po prostu wysoką kulturę wypowiedzi, i takie coś powinno się chwalić... ;] Zwłaszcza w dzisiejszych czasach, w których nawet Prezydent Polski mówi niepoprawnie po polsku... :P

Co do Resa 3... Ciekawe jak się rozwiną wydarzenia z dwójki... Między 1 a 2 widać było ogromny postęp w kreowaniu fabuły. Już kombinowali ze zwrotami akcji i dosyć epicko tajemniczą* fabułą... Ciekawe jak wypadnie trójka...

uwaga spoiler...

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #22 dnia: Października 13, 2009, 00:45:42 am »

Po bardzo kiepskim początku (:P) jest fragment jak zakładają tą reklamę.

Swoją droga te zadupie to plan filmowy (wczas się zorientowałem  :lol:). Biorąc pod uwagę, że film pojawi się w 2011 roku można się pożegnać z R3 w 2010 :P.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #23 dnia: Października 13, 2009, 10:16:01 am »
Słuszna uwaga, a cały rząd dostaje nagrody w postaci albo +, albo urodziwej dziewicy (pełnoletność, niemal zagwarantowana). Do wyboru przez kolejne 4 sek. Jak nie nagroda automatycznie się wylosuje xD

Faktycznie. Daty premier combo film+gra, lubią się zejść. Z drugiej strony Raczet i Klank nowy wychodzi niemalże rok po R2. Wypada uderzyć właśnie w okolicach 2011 (biorąc pod uwagę lekki poślizg) R3.
A najpewniej gdy na horyzoncie pojawią się Gearsy 3 , co by było zażarcie . 

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #24 dnia: Października 13, 2009, 11:46:50 am »
Wypada uderzyć właśnie w okolicach 2011 (biorąc pod uwagę lekki poślizg) R3.
W 2011 prędzej Killzone 3 wyjdzie. Osobiście spodziewam się, że Resistance 3 pojawi się pod koniec 2010 roku a konkrety zapewne zostaną podane w styczniu (podobnie było z częścią drugą - konkrety pojawiły się w styczniu 2008, gra wyszła w listopadzie 2008).

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #25 dnia: Października 13, 2009, 12:17:46 pm »
W 2011 prędzej Killzone 3 wyjdzie. Osobiście spodziewam się, że Resistance 3 pojawi się pod koniec 2010 roku a konkrety zapewne zostaną podane w styczniu (podobnie było z częścią drugą - konkrety pojawiły się w styczniu 2008, gra wyszła w listopadzie 2008).
Chyba, ze Insomniac wkoncu sobie zrobilo wakacje i gra wyjdzie dopiero w 2011 :P Wkoncu sa najbardziej pracowitym devsem tej generacji, kiedys odpoczac musza.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Października 13, 2009, 15:03:46 pm »
Chyba, ze Insomniac wkoncu sobie zrobilo wakacje i gra wyjdzie dopiero w 2011 :P Wkoncu sa najbardziej pracowitym devsem tej generacji, kiedys odpoczac musza.

Tacy ludzie zamiast odpoczywać, spędzą te dwa lata na dopracowywaniu gry... W sumie byłoby fajnie. Bo dostalibyśmy solidny tytuł...

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #27 dnia: Października 13, 2009, 22:01:14 pm »
Wypada uderzyć właśnie w okolicach 2011 (biorąc pod uwagę lekki poślizg) R3.
Niepotrzebnie zagmatwałem. Chodziło mi o to, że Resistance 2 ukazało się pod koniec 2009. Czyli niejako są to okolice kolejnego roku - biorąc pod uwagę jego początek. Też stawiam, na końcówkę 2010 w przypadku trzeciej części, a poślizg (jeśli takowy będzie i wyniknie z premiery filmu), to właśnie pierwszy kwartał następnego , czyli 2011 roku ....
sigh.... Zresztą , niech uderzą jak najmocniej potrafią, dopracowanym, zero jedynkowym kodem. A huknęli, już nie raz, aż tak mocno, że turbo dynomen się zawstydził, jak i miłośnicy Rysia na pewnym koncercie, gdzie poturbowali fana innego wykonawcy. 

Ma_niek

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #28 dnia: Października 24, 2009, 13:49:30 pm »
Insomniac: Fans believe Resistance 2 'was a failure

http://www.videogamer.com/news/insomniac_fans_believe_resistance_2_was_a_failure.html

Czyli wracamy do mechaniki multi z Resa jedynki.Sam skill.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #29 dnia: Października 24, 2009, 15:08:17 pm »
Wielu się ucieszy. :)

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #30 dnia: Października 24, 2009, 15:11:42 pm »
Insomniac: Fans believe Resistance 2 'was a failure

http://www.videogamer.com/news/insomniac_fans_believe_resistance_2_was_a_failure.html

Czyli wracamy do mechaniki multi z Resa jedynki.Sam skill.
Ja bym sie ucieszył, nawet bardzo ale uwierzę jak zobacze. Multi w R2 to najgorszy multi w jaki grałem na PS3 :mad: 

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #31 dnia: Października 24, 2009, 19:55:58 pm »
Każdy ma prawo do swego osądu. Oczywiście nie jest tak wyborny jak ten w Kz2, niemniej mnie osobiście bardzo się podobał.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #32 dnia: Października 27, 2009, 07:16:10 am »
Insomniac refuses to comment on Resistance 3 billboard:
http://www.gamerzines.com/ps3/news/insomniac-resistance-3.html

Insomniac Games has refused to comment on the presence of a Resistance 3 billboard spotted two weeks ago on a US film set.

Talking to GamerZines last Friday, both Insomniac's Senior Community Manager James Stevenson and Writer TJ Fixman offered a stern "no comment" when questioned over the presence of the billboard at the set of Battle: Los Angeles, which was filming on Shreveport, Louisiana at the time.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 30, 2010, 07:54:11 am »
Killzone 2 Snr. Director Working On Insomniac's Next Title:
http://connectedconsoles.com/ps3-Killzone-2-Snr-Director-Working-On-Insomniacs-Next-Title.cfm

Aaron Butler, the senior designer for the excellent PlayStation 3 exclusive Killzone 2 is working on Insomniac Games' next project.

If Butler helped design the former best looking game ever (in our eyes, before Uncharted 2), imagine what help he could bring to the Ratchet & Clank creators' next title, expected to be Resistance 3. He's also worked on 2K Games' upcoming shooter Spec Ops: The Line.

We're sure we'll be hearing something about Resistance 3 this year, and who knows, may Killzone 3. Definitely two to look out for.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 30, 2010, 16:17:23 pm »
Ja jestem w trakcie przechodzenia drugiej części, która mnie wciągnęła i czekam na info o R3, ale pewnie szybko się konkretów nie doczekamy.

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 30, 2010, 16:19:12 pm »
Szczerze mówiąc to singiel w drugiej części był dla mnie bardziej mięsisty (fajne lokacje, bossowie) niż w K2. Dlatego też liczę, że trójka skopie mi jaja :).

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 30, 2010, 22:20:21 pm »
Dlatego też liczę, że trójka skopie mi jaja :).
Naprawdę tego chcesz ? o_O

...pewnie szybko się konkretów nie doczekamy.
Przypuszczam, że szybciej niż myślisz. Insomniac od jakiegoś czasu zachowuje tradycję wydawania jednej gry na rok, a nie istnieją żadne przesłanki karzące nam sądzić, aby w 2010 r. mięli złamać ten zwyczaj. Wystarczy również popatrzyć na plany wydawnicze Sony na końcówkę tego roku, by przekonać się o ich wielkiej pustce. W '09 Sony wydało R&C:aCiT, Uncharted 2, w '08 LBP, Resistance 2 i Motorstorm 2. Teraz wszystkie ustalone premiery dotyczą gier wydawanych w pierwszej połowie roku (GoW3, MAG, HR), więc siłą rzeczy muszą przygotować coś na drugą połówkę (i wcale bym się nie zdziwił, gdyby obok R3 przygotowywano trzeciego Motorstorma, gdyż Agent i Last Guardian to raczej 2011 r.). Koniec prognozy :)
PSN ID: WojtqGO

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 27, 2010, 07:56:24 am »
     Resistance is futile. Take this survey.
This is a chance for everyone who's battled a Chimera to speak out.

We want to hear all about your Resistance experience—whether it was Resistance: Fall of Man™ or Resistance 2™.

The survey itself is pretty short. (The whole thing should take you 10-15 minutes to complete.)

As always, the more we know about what you hope to get out of your PlayStation® experiences, the more we can do to make it happen. Everybody wins!
http://playstation.innovyx.net/v?xPcnTvvEHWHvWTWHnvPJ

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 28, 2010, 22:49:05 pm »
O tak. W temacie bossów będzie grubo. Tu Res nie zawodzi. Wątpię by R3 był miałki w tym temacie. Zresztą sama gra to przyjemna rzeźnia, bez zbędnego pitu, pitu.

No i zawsze przy premierze, każda kolejna część zachwyca. Kolejny plus.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 29, 2010, 07:59:36 am »
GKNOVA6 Updated - Hints At Resistance 3
http://systemlink.gamersguidetolife.com/2010/04/gknova6-updated-new-ip-with-1960s.html

It could be Resistance 3, it could be X-COM, it could be brand new - we don't know. However, as this is obviously a well planned and complex teaser, we're guessing that it is a sci-fi game with aliens, set around 1960 - and that's why Resistance 3 springs to mind. Obviously, if you have a suggestion, add it to the comments, but please don't claim you 'know what it is' or attack other people's suggestions. We're all friends here ;)

There is no Video. Audio: A male voice proclaims "They use the Earth's magnetic field, X, the information was gathered and transmitted." This is related to something called the Kryptos. Beats us. A woman then reads out "MODN21261261925162222012123162622193". Again, the man says "Nothing in life is to be feared, only to be understood, now is the time to understand all so we may not fear." That is a Marie Curie quote. The woman, again, "MOD100".