Pewien pracownik Ubisoftu wyszedł nieco przed szereg i potwierdził, że firma pracuje nad trzecią częścią serii Far Cry.Na spotkaniu prasowym dotyczącym Avatara Jamesa Camerona przedstawiciel brytyjskiej wersji pisma Official PlayStation Magazine wziął na spytki autora scenariuszy dla gier Ubisoftu, Kevina Shortta. Nie licząc na zbyt wiele, zapytał m.in. o to, czy pracuje on obecnie nad trzecią częścią serii Far Cry. Odpowiedź? "Nie, ja osobiście nie pracuję..."
...Ale wiem, że inni tak - to, co widziałem do tej pory wygląda naprawdę ekscytująco".Na konkretne informacje jeszcze za wcześnie, ale można z dużą dozą prawdopodobieństwa założyć, że Far Cry 3 powstaje - podobnie, jak wydana nieco ponad rok temu część druga - na PC, PS3 i Xboksa 360. OPM spekuluje też, że "trójka" będzie oparta na ulepszonej wersji silnika poprzednika (nazwanego Dunia) i może zachować jego miejsce akcji, Afrykę.
Jak dowiedział się serwis IncGamers, akcja trzeciej części Far Cry zostanie przeniesiona poza Afrykę. Źródłem informacji jest jeden z pracowników Ubisoft Montreal. Informacja wypłynęła zaraz po tym, jak Kevin Shortt - scenarzysta pracujący przy Avatar: The Game oraz Far Cry 2 - potwierdził w wywiadzie dla PlayStation Magazine informację o tym, że deweloping kolejnej części serii już trwa.Według źródła, projekt jest jeszcze w bardzo wczesnym stadium produkcji, a zespół w studiu cały czas zastanawia się nad kierunkiem, w którym rozwinie się fabuła gry. Tak naprawdę nic jeszcze nie zostało ustalone i wszystko się może zmienić. Oznacza to również, że informacja o umieszczeniu akcji gry poza Afryką może jeszcze ulec zmianie, jednak jest to mało prawdopodobne. Sam informator mówi, że ?nie ma pojęcia gdzie akcja gry zostanie umieszczona, jednak jest prawie pewien, że nie będzie to Afryka?.
Grunt by nie było nużących wycieczek i durnych respawnów, jak w FC2, który był (jest) bardzo dobrą grą, jak by nie było, ale jak bawimy się w odcinki.
Ostatnie wzmianki odnośnie trzeciej części serii FAR CRY pojawiły się w listopadzie ubiegłego roku. Jeden z pracowników Ubisoftu ujawnił wówczas, iż gra znajduje się w fazie produkcji i wygląda "bardzo ekscytująco". Wszystko wskazuje na to, że słowa te były prawdziwe. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi w najnowszym wydaniu niemieckiego magazynu PC Gamer, prace nad FAR CRY 3 idą pełną parą, a grę pod przewodnictwem Josha Mosqueira, ojca pecetowej strategii COMPANY OF HEROES, tworzy oddział Ubisoftu w Montrelu, który wydał na świat m.in. poprzednią część serii. Miejscem akcji "trójki" będzie ponoć, podobnie jak w drugiej odsłonie cyklu, Afryka (wcześniej spekulowano o Antarktydzie). Jak na razie brakuje potwierdzenia tych informacji i należy rozpatrywać je w kategoriach plotek. Jedno jest już jednak pewne - FAR CRY 3 powstaje.
t’s been awhile since Ubisoft shared any media for Far Cry 3. Fortunately, we won’t have to wait much longer for a new video.The official Far Cry 3 site states that a new trailer will be shown on February 16 – that’s just one week from today.We may also receive some brand new details about the project soon. EDGE’s teaser page for its March issue hinted at a Far Cry 3 cover story.
a to jakas nowosc ? ja w ta gre juz pol roku temu gralem
Jesteś niesamowity. Dasz mi autograf na swoim kiju od szczotki?
bron nie bedzie ulegala zniszczeniu
i jest dubstep...
Trailer ma feeling gównianego filmu akcji klasy C dla bezmózgich widzów z USA o średniej wieku 14 lat.