Autor Wątek: Medal of Honor  (Przeczytany 57593 razy)

Ohtar

• Gość
Odp: Medal of Honor
« Odpowiedź #240 dnia: Października 14, 2010, 15:42:33 pm »
Odwołaj.

Wiadomość scalona: Października 14, 2010, 16:35:52 pm
LOL. Poziom trudności pucharów na ps3trophies.com określony jako "brutal" chyba najwyższy tam, a one są banalne. Jeden z singla wygląda na dłuższe posiedzenie, bo trzeba przejść wszystkie misje z singla w limicie czasowym i bez checkpointów. W multi też jest jeden, w którym sporego killstreaka trzeba zrobić. W BC2 to nietrudne, bo są pojazdy, a tutaj pojedyncza kula w korpus Cię zabija (nawet nie chcę myśleć, co się dzieje na hardcore). Oczywiście od snajpera, ale jaką to różnicę robi, kiedy wszyscy grają snajperami?
« Ostatnia zmiana: Października 14, 2010, 16:35:52 pm wysłana przez Ohtar »

D3LTA_TOM.

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 0
  • Xbox Live: xXI TOMEK IXx
Odp: Medal http://gameonly.pl/forum/index.php?action=post;topic=10810.24of Honor
« Odpowiedź #241 dnia: Października 14, 2010, 16:38:31 pm »
EEE to odwolalem  :lol:
Poczekam na Black Ops  8)

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #242 dnia: Października 14, 2010, 16:41:08 pm »
Poczekam na Black Ops
Zamienił stryjek siekierkę na kijek....
No ale chyba na X360 nie wychodzi żaden lepszy FPS (PS3 ma przynajmniej alternatywę w postaci K3).

D3LTA_TOM.

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #243 dnia: Października 14, 2010, 16:43:22 pm »
Killzone to crap  8)
Jak Black ops bedzie zrypane to itak mam COD4  ;)
« Ostatnia zmiana: Października 14, 2010, 16:45:40 pm wysłana przez D3LTA_TOM. »

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #244 dnia: Października 14, 2010, 16:44:00 pm »
Poczekam na Black Ops
No ale chyba na X360 nie wychodzi żaden lepszy FPS (PS3 ma przynajmniej alternatywę w postaci K3).
W ch** alternatywa, wole w nic nie grać. 8)

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
  • TUSKU CHYTRUSKU TY je**ny ZŁODZIEJU!!!!
« Odpowiedź #245 dnia: Października 14, 2010, 16:47:08 pm »
Poczekam na Black Ops
K3 zmiecie to śmieszne COD, a co do Medala, straszna kupa

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #246 dnia: Października 14, 2010, 16:47:48 pm »
W ch** alternatywa, wole w nic nie grać.
zobaczymy, zobaczymy, liczę że przed premierą pojawi się demko mp.

D3LTA_TOM.

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #247 dnia: Października 14, 2010, 16:58:25 pm »
Ja tam wole grac na multi w Call of Duty: Classic niz w Killzona 2 co do 3 to jakos mnie nie interesuje zobacze jak wyjdzie  :roll:

Wooyek

• Łajka
« Odpowiedź #248 dnia: Października 14, 2010, 17:03:26 pm »
Poczekam na Black Ops
W tego śmiesznego CoD-a ciągle gracie. :roll:

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #249 dnia: Października 14, 2010, 17:14:33 pm »
halo reach ROX!

dante0

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #250 dnia: Października 14, 2010, 17:18:12 pm »
Oj, z tym Killzone 3 to wcale nie musi być tak różowo - inżynierzy z kosiarkami i botami, to samo medycy, napisy jak z MW2 (firstblood, naliczanie killstreaków), pojazdy, łatwiejsze sterowanie, prawdopodobnie większy damage broni, słaby frame rate. Mam przeczucie, że wyjdzie z tego koszmarek na miarę Resistance 2. Obym się mylił.

Wooyek

• Łajka
« Odpowiedź #251 dnia: Października 14, 2010, 17:20:56 pm »
Oj, z tym Killzone 3 to wcale nie musi być tak różowo - inżynierzy z kosiarkami i botami, to samo medycy, napisy jak z MW2 (firstblood, naliczanie killstreaków), pojazdy, łatwiejsze sterowanie, prawdopodobnie większy damage broni, słaby frame rate. Mam przeczucie, że wyjdzie z tego koszmarek na miarę Resistance 2. Obym się mylił.
Szykuj dupę, zaraz Cie pocisną za tą opinie. :(

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #252 dnia: Października 14, 2010, 18:09:26 pm »
Medal of Honor: Level One Glitch
http://gamekudos.com/index.php?page=video&vid=3326

Not a game-breaker, but it's surprising to find such a major bug in the first 20 minutes or so of gameplay.

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #253 dnia: Października 15, 2010, 09:50:39 am »
Ale wlasnie co z multi jak sie gra jest tyle zabawy co z np BF2?
Bo sie zastanaiam czy jeszcze pre-ordera nie odwolac  :-?

Gra jest słaba. Nie polecam  :)

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #254 dnia: Października 15, 2010, 10:12:37 am »
Małe sprostowanko co do wyglądu gry - multi jest fpytę. Single ch**owo wygląda. Zęby i doczytujące się tekstury.\

Fajny patent miałem w pierwszej misji rangersami. W pewnym momencie prawie poczułem na twarzy podmuch eksplozji. Skrypciarze-cfaniaki.
Lepiej gra wygląda od brzydkiego MW2? Na screenach i filmikach wyglądała zdecydowanie ładniej. Battlefield 2 graficznie miażdży MW2, więc i chyba MOH powinien być ładniejszy.

Ogólnie jednak widzę, że COD niszczy gry FPP. Airborn był rewelacyjny w singlu, 5 razy lepszy od schematycznych COD-ów, ale musieli zmienić i upodobnić do COD i wyszło średnio. Z nowym killzonem dzieje się podobnie, wszystko będzie szybsze, łatwiejsze i mniej realistyczne, więcej akcji wybuchów i skryptowanych momentów, mniej spokojnych momentów, skradania się i walki taktycznej.

Tak jak bijatyki upadły na tej generacji konsol, tak widze i powoli się dzieje z grami FPP. W sumie inne gatunki też podążają w złą stronę, a'la przerobiony na strzelanke Mass Effect 2.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #255 dnia: Października 15, 2010, 15:28:43 pm »
Z nowym killzonem dzieje się podobnie, wszystko będzie szybsze, łatwiejsze i mniej realistyczne, więcej akcji wybuchów i skryptowanych momentów, mniej spokojnych momentów, skradania się i walki taktycznej.
myślę że akurat w K3 będziesz miał wybór czy wolisz przyczajkę i granie a'la 2 czy bardziej na rambo. Jedyny problem może być taki że na rambo może być za łatwo.
Sam jestem zwolennikiem wolniejszej gry (dlatego singiel w K2 mi się podobał), ale czasem aż się prosi aby był motyw wbicia do pomieszczenia i szybkie wybicie kolesi, bądź szybki szturm na budynek.

piter86

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #256 dnia: Października 15, 2010, 16:44:49 pm »
Brzydka nie brzydka  :mad: kampania dla pojedynczego gracza jest tak zbugowana , że to się w pale nie mieści. Multi raczej nic specjalnego , dużo siedzenie w krzakach i mierzenia.  ;)
 Za to przy Frontlinie aż się łezka w oku kręci.
Lepiej poczekać , aż stanieje tak do 60-70zł.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #257 dnia: Października 15, 2010, 19:10:12 pm »

:lol:

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
  • TUSKU CHYTRUSKU TY je**ny ZŁODZIEJU!!!!
« Odpowiedź #258 dnia: Października 15, 2010, 19:18:36 pm »
Szykuj dupę, zaraz Cie pocisną za tą opinie. :(
Ale to jest zwykłe pierdolenie z dupy wzięte, skad on może wiedzieć jakie będzie multi w K3, to ze zrobili bardziej precyzyjne sterowanie to zle? albo to ze szybciej sie przeładuje broń? LOL Ale dobra nie offtopujmy tego tematu, tej niedorobionej gry

Wiadomość scalona: [time]Październik 15, 2010, 19:19:28 pm[/time]
Poczekam na Black Ops
W tego śmiesznego CoD-a ciągle gracie. :roll:
Kto ciągel gra to gra. Teraz gram częściej w U2 albo red allert
« Ostatnia zmiana: Października 15, 2010, 19:21:26 pm wysłana przez Tomasz »

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #259 dnia: Października 15, 2010, 19:23:26 pm »

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: Października 15, 2010, 20:16:49 pm »
Po pierwszej misji nie chce mi się wierzyć, że to ta gra z filmików. Podmienili mi na jakieś gówno chyba w Ultimie. :oops:

Wiadomość scalona: [time]Październik 15, 2010, 20:20:22 pm[/time]
W drugiej widzę, że w dodatku wycięli mi framerate. Call of Duty 0,5 kur**  :lol:

Wiadomość scalona: [time]Październik 15, 2010, 20:21:51 pm[/time]
Detekcji kolizji i grafiki też nie mam :(

Wiadomość scalona: [time]Październik 15, 2010, 20:25:24 pm[/time]
O AI moge tylko pomarzyć

Wiadomość scalona: Października 15, 2010, 20:31:52 pm
Odpalam Frontline, pier**le to.  :lol:
« Ostatnia zmiana: Października 15, 2010, 20:31:52 pm wysłana przez Lupi »

piter86

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #261 dnia: Października 15, 2010, 21:26:05 pm »
Po pierwszej misji nie chce mi się wierzyć, że to ta gra z filmików. Podmienili mi na jakieś gówno chyba w Ultimie. :oops:

Wiadomość scalona: [time]Październik 15, 2010, 20:20:22 pm[/time]
W drugiej widzę, że w dodatku wycięli mi framerate. Call of Duty 0,5 kur**  :lol:

Wiadomość scalona: [time]Październik 15, 2010, 20:21:51 pm[/time]
Detekcji kolizji i grafiki też nie mam :(

Wiadomość scalona: [time]Październik 15, 2010, 20:25:24 pm[/time]
O AI moge tylko pomarzyć

Wiadomość scalona: [time]Październik 15, 2010, 20:31:52 pm[/time]
Odpalam Frontline, pier**le to.  :lol:

Zapuść sobie jakiś dobry film bo 6GB musi się zainstalować  :)

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #262 dnia: Października 15, 2010, 21:40:32 pm »
cale szczescie ze w pracy kupili 2 kopie to sobie kiedys porzycze  :lol:

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #263 dnia: Października 15, 2010, 21:46:19 pm »

dante0

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #264 dnia: Października 15, 2010, 22:10:33 pm »
skad on może wiedzieć jakie będzie multi w K3
Po pierwsze trochę kultury koleś - nie mówi się o kimś, przy kimś w trzeciej osobie.

Co do mojej domniemanej niewiedzy. Po pierwsze czytam wrażenia z bety. Po drugie -  w KZ2 multi grałem naprawdę dużo, w miarę ogarniałem tą grę, grałem też ligę i potrafię sobie wyobrazić jakie skutki w gameplayu mogą wywołać wszystkie nowinki, które GG proponuje w trzeciej części. Tak więc gdy słyszę, że będzie jeszcze więcej botów od razu przypominam sobie czasy Killzone 2 (po którymś tam patchu), gdy razem z kumplami wkurwialiśmy się na to, że w grze multiPLAYEROWEJ zamiast z ludźmi napierdalasz się z botami. To samo tyczy się inżyniera i kosiarki. Koleś, który mógł stawiać najbardziej śmiercionośne boty w całej grze (kto się wkurzał na headshoty z działek ręka do góry) dostaje teraz broń na długi dystans (dodajmy, że był to najbardziej przegięty karabin w Killzone 2). Aha - prawdopodobnie zyska jeszcze umiejętność szybszego wzywania tych gówien i będzie sobie mógł założyć lepszy armor. Naprawdę jeśli dla ciebie dalej wszystko jest ok to współczuję.

to ze zrobili bardziej precyzyjne sterowanie to zle?

Źle, bo to jest zrównywanie graczy lepszych (tych którzy ze sterowaniem sobie radzili, mało tego - potrafili to wykorzystać)  i gorszych (którzy płakali na forum Killzone 2, że trafić sobie nie mogą) do jednego poziomu. Ludzie narzekają, że gry są coraz krótsze i łatwiejsze, wspominają dawne czasy hardcorowych gier. A póżniej odpalają multi kz2, dostają po dupie i lecą na forum, prosząc o łatwiejsze sterowanie. :lol: Takie czasy.

albo to ze szybciej sie przeładuje broń?

Krótko - źle bo każdy będzie teraz strzelał na pałę.

« Ostatnia zmiana: Października 15, 2010, 22:54:19 pm wysłana przez dante0 »

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #265 dnia: Października 15, 2010, 22:38:47 pm »
Nie mogę uwierzyć co się w tej grze dzieje. Nie przypominam sobie, żebym grał ostatnimi laty w grę z gorszym frameratem - to gówno chrupie ciągle, nawet przy strzelaniu do pojedynczego wroga, przy tym grafika gorsza of Call of Duty 2, czyli launch title z Xboxa 360. Pełno bugów, niedobrze odwzorowanych kolizji, gameplayu do porzygania udającego Call of Duty z zespołem downa. Coś strasznego, no ja pier**le!

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: Października 15, 2010, 22:54:01 pm »
E tam. Fajnie się z M82 nóżki i rączki urywa. ;>

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #267 dnia: Października 16, 2010, 08:15:47 am »
skad on może wiedzieć jakie będzie multi w K3
Po pierwsze trochę kultury koleś - nie mówi się o kimś, przy kimś w trzeciej osobie.

Co do mojej domniemanej niewiedzy. Po pierwsze czytam wrażenia z bety. Po drugie -  w KZ2 multi grałem naprawdę dużo, w miarę ogarniałem tą grę, grałem też ligę i potrafię sobie wyobrazić jakie skutki w gameplayu mogą wywołać wszystkie nowinki, które GG proponuje w trzeciej części. Tak więc gdy słyszę, że będzie jeszcze więcej botów od razu przypominam sobie czasy Killzone 2 (po którymś tam patchu), gdy razem z kumplami wkurwialiśmy się na to, że w grze multiPLAYEROWEJ zamiast z ludźmi napierdalasz się z botami. To samo tyczy się inżyniera i kosiarki. Koleś, który mógł stawiać najbardziej śmiercionośne boty w całej grze (kto się wkurzał na headshoty z działek ręka do góry) dostaje teraz broń na długi dystans (dodajmy, że był to najbardziej przegięty karabin w Killzone 2). Aha - prawdopodobnie zyska jeszcze umiejętność szybszego wzywania tych gówien i będzie sobie mógł założyć lepszy armor. Naprawdę jeśli dla ciebie dalej wszystko jest ok to współczuję.

to ze zrobili bardziej precyzyjne sterowanie to zle?

Źle, bo to jest zrównywanie graczy lepszych (tych którzy ze sterowaniem sobie radzili, mało tego - potrafili to wykorzystać)  i gorszych (którzy płakali na forum Killzone 2, że trafić sobie nie mogą) do jednego poziomu. Ludzie narzekają, że gry są coraz krótsze i łatwiejsze, wspominają dawne czasy hardcorowych gier. A póżniej odpalają multi kz2, dostają po dupie i lecą na forum, prosząc o łatwiejsze sterowanie. :lol: Takie czasy.

albo to ze szybciej sie przeładuje broń?

Krótko - źle bo każdy będzie teraz strzelał na pałę.

Masz sporo racji w tym co piszesz. Pozostaje mieć nadzieję, że GG wie co robi.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #268 dnia: Października 16, 2010, 20:14:38 pm »
A lot of people are complaining about "snipers" in MOH. Let's be clear: there are NO snipers in MOH.

There's a class called "sniper" and they're armed with something called a "battle rifle".

But it doesn't matter what the class and weapon are called, all that matters is how they function.

In that respect they function as science fiction-style, rapid-pulse laser rifles.

With each shot the laser rifle sight returns perfectly to the previous aim point, you can fire as fast as you want, and just one or two hits kills. No other MOH weapon is as effective at long range or in CQB since you can also hip fire these weapons with zero recoil.

So no more complaining about "snipers". Sure, these exotic laser rifles are far more powerful than the other weapons. But those other weapons are conventional weapons. These are some sort of alien technology, probably from Area 51. If you think of it that way, they're far less annoying.

This also gives DICE a head start on Medal of Honor: 2142.

So fvckin' true.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: Października 17, 2010, 00:40:47 am »
Po kilku misjach jest już trochę lepiej, ale o ile na grafikę można przymknąć oko to każdy moment najmniejszej wczuwki i tak je**e framerate. Silnik nie chodzi zupełnie, nawet nie kuleje, to jest kur** agonia.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #270 dnia: Października 17, 2010, 01:42:58 am »
Bo ty na zjebanych piratach grasz.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #271 dnia: Października 18, 2010, 16:45:48 pm »
Po kilku misjach jest już trochę lepiej, ale o ile na grafikę można przymknąć oko to każdy moment najmniejszej wczuwki i tak je**e framerate. Silnik nie chodzi zupełnie, nawet nie kuleje, to jest kur** agonia.

Lupi, na czym grasz na X0 czy PS3? Ja wczoraj skonczylem singla i jakos duzo problemow z frameratem nie mialem, w sumie to moze ze dwa razy zwolnilo.

Jesli chodzi o kampania to musze powiedziec ze dla mnie jest ona zajebista, w moim rankingu bije na glowe ta z BC1/2 czy MW.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #272 dnia: Października 18, 2010, 17:32:02 pm »
Bo jest chociaż po części autentyczna. :) Przed chwilą oglądałem jak kumpel gra w pierwszy poziom i znacznie większe wrażenie na mnie gra zrobiła :P Może przez mniejszy TV.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #273 dnia: Października 18, 2010, 19:18:07 pm »
Nie znam sie na militariach ale jesli takie akcje jak w grze dla tych gosci to norma to atrakcji w zyciu im nie brakuje :)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Października 18, 2010, 20:08:30 pm »
Na PS3, Red, rzecz jasna. EA niby na E3 takie pro-Sony, a tu kpina totalna.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: Października 18, 2010, 20:22:10 pm »
Nie znam sie na militariach ale jesli takie akcje jak w grze dla tych gosci to norma to atrakcji w zyciu im nie brakuje :)

Gra jest w dużej części wzorowana na prawdziwych (o których wiadomo) wydarzeniach z tamtego okresu. Zwłaszcza część po ostatniej misji granej Deucem. Oczywiście w rzeczywistości nikt nie zabił trzystu, czy pięciuset talibów w dwa dni, tak jak Rabbit, ale to  jest gra. Jednakże polecam książkę "Lone survivor".
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 20:33:00 pm wysłana przez Ohtar »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #276 dnia: Października 18, 2010, 20:29:40 pm »
Ps. Podepnę się pod wątek, wiadomo coś o nowym Flashpoincie, bo coś mocno ucichło o tej grze? Bo nie ukrywam że mimo że pierwsza część nie była jakąś wybitną grą, to jednak parę mocnych akcji było, no i strzelanie tam sprawiało sporo frajdy zwłaszcza w Co-opie ;)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #277 dnia: Listopada 03, 2010, 22:18:57 pm »
Medal of Honor DLC is broken
http://www.examiner.com/sony-playstation-3-in-tampa-bay/medal-of-honor-dlc-is-broken

Yesterday, Medal of Honor fans patently waited for the Free DLC to drop, called “Clean Sweep.” Fans of the game have been waiting for this DLC to drop because it is the only game mode that does not allow respawning.  One life is all you get.  It is a throwback to the original multiplayer greats like Socom.

The DLC It hit late at night and when my friends and I finally got into a room, everything seemed fine.  The two new maps were gorgeous and fun, and we got into some intense fire fights.  But then the end round scoreboard opened up, and to my surprise I lost 45 skill points.  I lost 45 skill points for coming in first place on the winning team?!  I thought it was a fluke, but then my friend said he lost the same amount for doing just as well as me.

Game after game of “Clean Sweep,” no matter how well the player does, skill points will be detracted.  For those that do not know, skill points are ranks points in Medal of Honor.  So imagine playing a game and the better that you do, the bigger the punishment is.  Why would anyone want to play a game mode that detracts from their rank?  Maybe that is why there are only 100 people playing that game mode.  That’s pathetic for being a free DLC pack.

EA needs to fix this problem.  This is their first DLC drop supporting Medal of Honor and it plays great.  It just punishes the player for playing.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #278 dnia: Listopada 03, 2010, 22:22:41 pm »
Lol. Przecież ten skill to tylko cyferka. Chyba, że ktoś ma parcie na bycie pierwszym w leaderboardach, ale do tego znacznie lepsze będą inne tryby gry gdzie można nalotami respawny atakować.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: Listopada 03, 2010, 22:33:57 pm »
W ogóle snajperzy w mutli MOHa to jakiś przepierdol. Można spokojnie ginąć sekundę po respie. @_@