Zdaję sobie sprawę, że zawita
The Order i pozamiata wszytko, ale póki co....
Drugi Asus GeForce GTX 780 Ti Matrix Platinum 3GB GDDR5 do kolekcji.
Kilka miesięcy temu kupiłem pierwszego, którego gorąco (słowo klucz) polecam. W sezonie grzewczym nie jest problemem paradować po domu w samych slipach nie zważając uwagi na dodatkowe źródła ciepła. Można nań wręcz zaoszczędzić, co jest niewątpliwym plusem karty, nawet pomimo faktu, iż rachunki za prąd będą 16x wyższe. Ale co tam, wszystko dla smaku nowej generacji.
No właśnie. W przeciwieństwie do konsol, nie ma opcji - indyk fHD+60 (hurra), AAA 1080p i (jak dobrze pójdzie) średnio stabilne 30k/s. (ale ja bagatelizowałbym liczby inne niż na koncie, ponieważ taki Sunset/Ryse to jedna z najmilszych dla oka gier, a wiadomo w jakiej konfiguracji działają). W tym przypadku raczej wszytko chodzi na ultra, w 60klatkach (czasami spadnie do przedziału 59.4) i w 1440p, opcjonalnie 1080p.
Na połączenie zdecydowałem się ponieważ nadciągają te wszystkie Batmany i inne Wiesławy, poza tym 4k z mojego nowego monitora nie jest póki co wykorzystywane w pełni (by nie napisać w ogóle).
W zależności od danego tytułu, potencjał bojowy dwóch takich kart w SLI zwiększa wydajność od 44-96%. Trzeba tylko mieć na uwadze, że takie combo, to wydatek rzędu ok sześciu tys.
co odgórnie neguje paplaninę blacharzy o ich super wydajnych sprzętach (niemal każdy płodzi banialuki o 4k 300 klatkach i ultra w GTA V, "dziękując" konsolowcom za rok beta testów, a lwia cześć ma maszyny o mocy kalkulatora).
W każdym razie, zakup można podsumować w następujący sposób:
Kupiłem również CoD, który mnie rozczarował. Dodatkowo poczytałem o tym, jak Gortat ma ciężko. Codziennie wstaje ok dziewiątej, musi kilkaset rzutów wykonać, dwie godziny trenować. Bolą go przez to kostki.
Smutno mu, ponieważ sprzedaje swoje siedmiuset konne BMW, za 4 lata odchodzi na emeryturę, ale kilkanaście mln $ rocznej pensji jakoś osładza jego nieszczęścia związane z tym.
Figurka słaba tak samo jak serial.
Pierwszy raz Devilek powiedział coś mądrego. Jaki jest sens kupowania takich figurek? Postawicie sobie na kominku?
Bo lubie. Tyle wystarczy?
Figurki są w porządku.
windomeral, rozdaj kila banów. Węszę bunt.