„Nie przykręciliśmy wersji na PC, żeby była taka jak na konsolach, odwrotnie: naszym celem było pokazanie na X360 i PS3 tego samego, co zobaczymy na ekranie komputera. Wersja PC będzie wyglądać lepiej od pozostałych, konsolowe będą identyczne”
Również sądzę, że obie wersje będą zbliżone. Oczywiście zarządzi ta na PC.
Już to widzę.
Zrzut z trailera nie miałby raczej takich ostrych krawędzi. Direct z którejś z konsol?
Przecież jedynka o wiele lepiej wygląda. Więc albo sobie nie radzą z konsolami albo nie da się tego na tej generacji osiągnąć.
Award-winning sci-fi novelist and lead writer on Crysis 2, Richard Morgan slams the Halo series...In an exclusive interview with NowGamer, Crysis 2’s lead writer, award-winning science fiction novelist Richard Morgan has called out Halo’s story as “bullshit”.When quizzed on the inherent problems of bringing out believable character from behind a faceless helmet, he confessed “I don’t like the Halo at all,” lamenting the dialogue he said “The reason that its fiction doesn’t work has nothing to do with the fact that you don’t get to see Master Chief’s face, it’s because of lines like ‘Okay … I’m gonna get up there and kill those guys’,”But it’s the characters for whom he reserved the most grief. “Halo is full of these bullshit archetypal characters” he said, adding that the series has “no real emotional effect.”With gusto of that brand, we hope the exceptionally capable author has the script to back it up. Crysis 2 releases worldwide sometime around Christmas this year.
Na razie dużo gada, a póki co Crysis 2 wygląda tak se, do KZ2 czy Uncharted 2 jako całości sporo brakuję. Fabuła też jakaś wybitna w tej grze nie będzie, ale wiadomo że to shooter Czekamy na pełen produkt, bo boję się że C2 podzieli los MW2, czyli będzie gorszy niż część pierwsza.
Richard Morgan atakuje Killzone 2Richard Morgan, scenarzysta Crysis 2, zaatakował już Modern Warfare 2 i serię Halo. Najwyraźniej nie zamierza na tym poprzestać, bo tym razem dostało się Killzone 2 i jego grafice."Jako scenarzyście, producent pokazywał mi wiele razy Crysis 2. W ten sposób mogę wyobrazić sobie sceny i napisać skrypt pod scenki fabularne. Mogę wam powiedziec już teraz, Crysis 2 w fazie alpha wygląda lepiej niż Killzone 2" - twierdzi Morgan.Przynajmniej nie powiedział, że grafika w Killzone 2 jest do dupy. Nie wiem jak Wam, ale mnie ten gość zaczyna działać na nerwy. Mieszanie z błotem czołowych przedstawicieli gatunku to nie jest najlepsza reklama swojego produktu. A co Wy sądzicie o Morganie i jego wywodach?