Wcześniej nie zauważyłem tematu, ale napiszę coś od siebie bo może komuś coś pomoże
Jakiś czas temu szukałem słuchawek 5.1 naczytałem się zagranicznych testów naoglądałem filmików itd.
Mimo że nie miałem osobiście do czynienia to uważam że Sharkoony to to samo co te Trittony tylko pod inną nazwą i w innym opakowaniu.
Ogólnie na początku chciałem właśnie jedne lub drugie- potem myślałem o bezprzewodowych np Pioneer SE-DIR800C Też wypas i w ogóle do tego DTS
Aż w końcu doczytałem o Dolby Headphons czyli prawdziwym DD na słuchawkach Stereo.
I to według mnie jest najlepsze rozwiązanie a zarazem najbardziej polecane przez graczy z UK i USA z tego co czytałem na różnych forach.
Stosują oni wysokiej klasy słuchawki stereo z procesorem DH
Czemu też tak uważam? Ano dlatego że za cenę przykładowo 500zł mieć w słuchawkach sześć głośniczków a w innych dwa w tej samej cenie to najwyraźniej musi być różnica w odsłuchu
Sprawę 5.1 załatwia tu wówczas sam procesor DH
Procesory DH są już w najnowszych amplitunerach, albo można kupić Astro mixamp(130$niestety) ewentualnie JVC - SU-DH1 (trochę taniej)
Osobiście kupiłem Audio Technica ATH AD700 i jestem zachwycony i zdumiony jak potrafią grać słuchawki. Grając w coda nie mam większych problemów z pozycjonowaniem przeciwnika, dodatkowo słuchanie muzyki nabrało nowego wymiaru
Przy tym są mega wygodne i same się przystosowują do kształtu głowy.
Na obecną chwilę nie potrzebuję nawet DH ale kiedyś kupię albo nowy amplituner lub mixampa. Chyba że wyjdą nowe konsole i będą już miały wbudowaną tą technologie
Dla zainteresowanych dodam że konsolę mam podpięta optykiem do właśnie Sound blastera Extigy który jest podpięty kablami do wierzy Technicsa. Same słuchawki podpinam pod wierzę, bo też jest różnica w porównaniu do podpięcia ich do samej karty dźwiękowej.
Tyle w skrócie ode mnie, jak co pytać