Jako, ze juz pare osob z forum przeszlo gierke, a pisanie w tag'ach spoiler nie jest za wygodne to pozwolilem sobie stworzyc taki temat ;]
Pytania:
1. Jak wyglada koncowka ME 1 i jak wygladaja stosunki w Cytadeli w ME 2 jesli w ME 1 wybralismy ratowanie Council?
2. Czy Udina wybrany na kanclerza jest tez tak hate'owany przez reszte ras w radzie jak Cpt. Anderson?
3. Czy Protheanie na pewno zostali zniewolenii przez Reaperow? Harbinger w ostatniej cut-scence robi 'assuming control' na statek wygladajacy jak Sovereing. Czyzby to nadal byli Protheanie, ale Ci zli, ktorzy zmieniajac sie w Reaperow zyskiwali niesmiertelnosc?
Niby Sovereing w 1 mowil, ze byli dawno przed Protheanami, ale przeciez Collectors to Protheanie.
W ogole od razu jak nasza doktor powiedziala, ze 'miela' ludzi to wiedzialem, ze robia kolejnego Reapera
4. Kogo wybraliscie na Scouta w Suicide Mission? Ja wybralem Tali i mi zginela, Legion jest lepszy?
5. Co sie dzieje jesli ktos nie ma lojalki zrobionej podczas Suicide Mission? U mnie tylko Miranda nie miala, bo na statku poklocila sie z Subject Zero.
Wybory z 1, 2 i konsekwencje w 3.
1. Rachni. Jak myslicie czy zobaczymy ich w trojce? Czy pomoga nam walczyc z Reaperami? W dwojce przeciez sie z nami kontaktuja na Illium przez Asarii. W jednym news'ie tez jest info, ze jeden statek mial stycznosc ze statkiem Rachni.
2. Co sie dzieje z uczniem Mordina jak sie go uratuje Paragon Action? Myslicie, ze jest szansa by w trojce usunac badz zmodyfikowac Genophage? W koncu mozna bylo zostawic Mordinowi kopie pracy jego ucznia.
3. Zniszczyliscie zle Geth'y czy nie? Ja np przeprogramowalem, bo wydaje mi sie, ze to moze pomoc w ME 3
W ogole dla mnie caly ten watek byl wielkim, pozytywnym zaskoczeniem ;] Baza byla nudna sama w sobie, ladna byla, ale pomieszczenia jakies takie, nijakie.
4. Co sie dzieje z fabula jesli nie wykupimy upgrade'ow dla Normandy? Giniemy?
5. Da sie zniszczyc baze Collectorow, zamiast oddawac ja Cerberusowi?