Autor Wątek: The Lord of the Rings: War in the North  (Przeczytany 13673 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
The Lord of the Rings: War in the North
« dnia: Marca 18, 2010, 20:47:31 pm »

Warner Bros. Interactive Entertainment poinformował dzisiaj o pracach nad nową grą, której akcja będzie toczyć się w świecie Władcy Pierścieni. The Lord of the Rings: War in the North będzie produkcją przeznaczona do rozgrywki multiplayer w konwencji action RPG.

Wstępnie data premiery została zapowiedziana na rok 2011. Tytuł zostanie wydany na PlayStation 3, Xbox 360 oraz PC pod szyldem Games for Windows. W produkcję zostało zaangażowane studio Snowblind, znane z prac nad konsolowymi Baldur's Gate: Dark Alliance czy Champions of Norrath.

Warner posiada pełne prawa do produkcji gier na podstawie zarówno książek J.R.R. Tolkiena jak i filmów. Wraz z Middle-earth Enterprises tworzy więc świat, którego atmosfera powinna być znajoma tak dla czytelników jak i dla tych którzy mieli okazję zapoznać się z dziełem Tolkiena dopiero w kinie. W przeciwieństwie do tworzonego równolegle, familijnego The Lord of the Rings: Aragorn’s Quest, nowy tytuł ma być przeznaczony raczej dla starszych graczy, proponując dojrzałe podejście do tematyki Śródziemia. Produkcja będzie oferować grę multiplayer w trybie współpracy dla maksymalnie trzech graczy, którzy w drużynie stawią czoło siłom Saurona w północnej części Śródziemia.

Jak powiedział Martin Tremblay, prezes Warner Bros. Interactive Entertainment: „The Lord of the Rings: War in the North jest dojrzałym spojrzeniem na tą szeroko znaną markę, oferującym znane bitwy ale opatrzone zupełnie nowymi scenariuszami i przygodami.”

Akcja gry będzie toczyć się równolegle z wydarzeniami przedstawionymi w powieści, a gracze będą mieć do odegrania zupełnie nową rolę w walce z siłami ciemności w Wojnie o Pierścień. Pobyt na północy pozwoli na eksplorację znanych lecz nie widzianych do tej pory terenów. Gracze wezmą udział w nowej fabule, napotykając na swojej drodze postacie zarówno znane, jak i wymyślone specjalnie na potrzeby War in the North. Wszystko to w środowisku pozwalającym na pełną modyfikację nie tylko wyglądu postaci ale i umiejętności oraz zdolności specjalnych, wraz z szerokim wyborem możliwej do ulepszenia broni.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=50862

Eldarion

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Odp: The Lord of the Rings: War in the North
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 19, 2010, 07:42:57 am »
biorę prawie wszystko co jest związane ze "Śródziemiem" więc pewnie kupię i tą gierkę, no chyba że wyjdzie niegrywalna kupa.
bardzo mnie cieszy że akcja będzie sie dziac na północy - trzeba w końcu odpocząć od Gondoru i Rohanu

Ma_niek

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 19, 2010, 11:49:00 am »
Teaser:

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 02, 2011, 16:15:32 pm »
[gametrailers=420,360]http://www.gametrailers.com/video/e3-2011-lotr-war-in/714450[/gametrailers]

Nie czaję czemu wciąż nie ma materiałów z jakimś hudem, statstami czymkolwiek quasi-erpegowym choćby.

EDIT:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2011, 16:17:39 pm wysłana przez tarniak »

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 06, 2011, 03:07:22 am »
Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

:O

Skończyłem grę w trybie dla jednego gracza. Solidny tytuł, dla fana uniwersum nie lada gratka. Gramy jedną z trzech postaci. Jest wojownik-krasnolud, ranger-człowiek i czarodziejka-elfka. Ja przeszedłem grę elfką od początku do końca mimo, że po ukończeniu rozdziału można zmienić postać na inną. Nie wiem za bardzo do czego by ją można porównać. Pierwsze przychodzi mi do głowy Dragon's Dogma, które jeszcze nie wyszło  :lol:, ale najbezpieczniej będzie powiedzieć, że War in the North to połączenie ducha Powrótu Króla z PS2 z dialogami, questami i rozwojem postaci a'la Dragon's Age i zbieraniem sprzętu jak w Diablo.

System walki jest dosyć prosty. Mamy słaby i mocny atak, blok i unik. Ale to i tak więcej niż np. w niedawno wydanym Space Marine. W miarę zdobywania poziomów odblokowujemy umiejętności. Czarodziejka ma różne czary, ale i w zwarciu daje sobie radę - ja np. postarałem się odblokować możliwość jednoczesnej walki kosturem i mieczem, coby jak Gandalf lać orków drewnem i żelazem po łbach. Grę ukończyłem na 21 poziomie, nie odblokowawszy chyba nawet połowy umiejętności. Walki nie są trudne, poza paroma wyjątkami. Berserkerzy potrafią napsuć krwi bo towarzysze słabo sobie radzą z pokonywaniem silniejszych przeciwników. Pierwszego bossa przechodziłem przez to trzy razy. Każdego następnego pokonałem bez problemu przy pierwszym podejściu.

Grafa jest słaba. Słabe tekstury otoczenia i generalna sterylność większości lokacji nie zachwyci przyzwyczajonych do poziomu UNCHARED!. Design za to jest ZAJEBISTY. Szczególnie mam tu na myśli broń i pancerze. Każdy element zbroi, w którą wyposażamy postać widać na ekranie i to mi się zajebiście podoba. Zwłaszcza, że ekwipunek wygląda zupełnie jak na filmie. Są nawet zestawy pancerza rodem z Diablo 2, które dają specjalne premie do statystyk w zależności od tego, ile części mamy w danej chwili na sobie. Animacja także spoko. Nie ma to jak przystanąć, by popatrzeć jak uruk-hai trzyma się za gardło z którego broczy czarna posoka. O tak! :P Gra klatkuje przez chwilę w dwóch miejscach, ale poza tym nie zauważyłem spadków animacji (jak to się często zdarza w Dragon's Age przy o wiele gorszej grafice).

Dźwięk - muza zajebista - wiadomo. Voice acting bardzo dobry. Szczególnie mi się podoba rola wielkiego orła - Belerama i większość głosów krasnoludzkich. Baruk Khazâd! Khazâd ai-mênu! W jednym miejscu miałem glitcha, gdzie dźwięk pracujących trybów nasilił się i towarzyszył mi przez spory kawałek poziomu zagłuszając inne dźwięki, pomogło dopiero wczytanie save'a.

TL;DR niezła gra, ale dla fascynatów.

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 06, 2011, 10:47:50 am »
Średnia: 70% z 14 ocen
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/the-lord-of-the-rings-war-in-the-north
(Co jednak interesujące, ocena użytkowników jest znacznie wyższa i wynosi aż 8,5 - z 24 głosów)

A tu recka na GT w HD:

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 08, 2011, 23:12:39 pm »
Dodam jeszcze tylko, że w coopie ta gra robi się ZAJEBISTA!

True story. Właśnie robię drugi run na większym poziomie trudności. Niby coś w rodzaju nightmare z Diablo, ale tym razem pierwszy boss pękł w kilkanaście sekund. Pewnie duża w tym zasługa pełnej obsady w drużynie. Moja Andriel robi niezły rozp**rdol także w zwarciu.

Ghostie

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 11, 2011, 15:03:59 pm »
Od wczoraj sobie w to pogrywam i jak narazie jest doscy slabo. Grafika otoczenia jest tragiczna ,postacie prezentuja sie troche lepiej(nie liczac twarzy), jedyne co jest naprawde fajne to animacje finisherow. AI naszych kompanow jest tragiczne i musze grac dwarfem bo inaczej mnie bierze kurwica. Grajac elfem robionym pod range durny dwarf nie idze walczyc w zwarciu tylko nawala z kuszy robiac 0 dmgu. Do tego ogarnianie statow, skilli i ekwipunku reszty teamu to masakra. Pewnie grajac w co-opa pelnym skladem gra staje sie znacznie lepsza bo na solo szalu nie robi. Tak czy inaczej gra raczej nie warta swojej ceny bo blizej jej do gier z XBL niz "duzych" tytulow.

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 11, 2011, 15:11:43 pm »
Na czym grasz?

Ghostie

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 11, 2011, 15:36:41 pm »
Nie wiem czemu ale gra pomimo wszystkich niedogodnosci strasznie mnie wciagnela :roll:. Gram na PC.

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 11, 2011, 15:45:34 pm »
 :lol:

Ja jeszcze tylko dodam odnośnie gameplayu - każda z postaci ma na każdym poziomie ukryte skrzynki ze sprzętem, które tylko ona może odnaleźć. AI ich nie znajduje, dlatego dużo fajniej gra się z kimś kompetentnym w drużynie. Dodatkowo - Andriel może zbierać zioła i grzyby, z którym robi potem różne mikstury. Nie grałem jeszcze dłużej Farinem ani Eradanem żeby wiedzieć czy oni też robią jakieś fajne rzeczy dla reszty członków drużyny.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 08, 2013, 11:47:20 am »
Lol, nikt tu nawet nie napisał jak mu się gra, a przecież ostatnio dorzucili ten tytuł na Plusie na PS3, więc na pewno część z Was przynajmniej go odpaliła :>?

Dodam od siebie parę uwag po pograniu kilka godzin:

Jestem pod mocnym wrażeniem tego jak ta gra mnie wciągnęła w rozgrywkę. Grałem samemu przez te kilka godzin i doszedłem prawie do końca kurchanów. W ogólnym odczuciu miałem taką przyjemną mieszankę wrażenia, że gram w coś co jest skrzyżowaniem slashera (stare trzy tytuły z LOTRa), diablo (dungeon crawler z mini questami i w pewnym zakresie randomowym eq) i RPG w stylu Dragon Age (dialogi i questy).

Dużo na plus do klimatu daje to, że gra toczy się na równi z wydarzeniami z Władcy Pierścieni, przez co tym fajniej zwiedza się te wszystkie lokacje mając świadomość, że możliwe, że gdzieś w tym samym czasie Aragorn z Frodem przebijają się do Rivendell itd.

Pomimo faktu, że nie ma tu jakiegoś wybitnego systemu kombosów, to gra nie jest jakaś zbyt prosta. Pierwszy boss mnie za pierwszym razem załatwił, ale jak już opanowałem używanie skilli to grało mi się naprawdę przyjemnie :).

Grafika brzydka jak noc (poziom DA1), ale całość (w szczególności klimat LOTR) sprawiły że niesamowicie przyjemnie mi się parło do przodu i zwiedzało te lokacje. Nie ma oczywiście jakoś dużej swobody w eksploracji, ale jakoś mi to specjalnie nie przeszkadzało, bo system rozwoju postaci, levelowanie umiejętności, bicie expa i ciągłe ulepszanie zbroi daje niezłą frajdę. Na jednej stronie przeczytałem, że jest to jedna z najlepszych gier action rpg na coopa do tej pory. Nie grałem jeszcze z nikim online, ale już czuję, że z kompetentnym graczem byłoby dużo przyjemniej.

Takie pytanie do tych co grali - jak dołączam się jako gość do innego graczaa, to zdobyty eq i exp mogę zachować dla siebie? No i grając z kompem jest sens dawać im części uzbrojenia, których nie moożemy założyć? Gdy przełączyłem się pomiędzy postaciami po jednym z chekpointów, to zauważyłem, że nie miała ona tego co jej dawałem grając inna postacią, a moja poprzednia postać też zmieniła swój eq. Dość dziwne, dlatego póki co trzymam się graniem Adriel. Fajny jest ten jej crafting :)

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 08, 2013, 11:50:48 am »
Nie dawaj AI zadnych przemiotow bo i tak pozniej sami zmienia (znaczy sie gra im zmieni), gra dobiera im sama ekwipunek, jesli im cos dasz to przedmiot przepada :)

Dawno nie gralem, ale jesli dobrze pamietam to jesli grasz u kogos w grze to wszystko co znajdziesz to zostaje, pod warunkiem, ze zaliczysz checkpoint albo caly level, juz nie pamietam dokladnie.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2013, 11:53:52 am wysłana przez _ReD_ »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 08, 2013, 12:27:19 pm »
Tak jeszcze dorzuce z rzeczy które mi się nasunęły teraz:

Im dłużej myślę o  postaciach tym bardziej mi się ta gra podoba, bo dla fana LOTR czuć, że postacie bardzo dobrze oddają swoim zachowaniem klimat tego świata. Rozmawiając z npc czuć mocno po dialogach, że są to mieszkańcy świata Tolkiena. Nie spotkałem praktycznie żadnego npc, który by wydawał się plastikowy czy na siłę wrzucony do gry. Hobbici mają swój charakter, Podczas rozmowy z Elfami Ci posługują się poprawnym językiem odpowiednim dla nich, a tym lepiej że nasze główne trzy postacie też zachowują swój elficko-krasnoludowy-strażniczy charakter. Z początku troche mi przeszkadzały dialogi bo odnosiłem wrażenie, że się strasznie przeciągają i wszyscy gadają tak ślamazarnie, ale po wciągnięciu się w ogóle mi to nie przeszkadzało, a nawet pasowało do tego świata bo pozwoliło lepiej oddać różne charaktery postaci.

Do tego co napisałem wyżej dokłada się fakt, że praktycznie większość postaci ma naprawdę świetnie dobrane głosy - zajebiście dla przykladu brzmi głos wielkiego Orła Belerama. Jego postać jest true awesome :D

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 08, 2013, 13:14:04 pm »
Gra ogolnie strasznie wciaga, przegralem w to mase godzin, jak masz dobra ekipe do grania to naprwade ciezko sie oderwac. Moze nie kladzie na kolana ale IMO calkiem solidny action rpg, szczegolnie online.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2013, 13:16:07 pm wysłana przez _ReD_ »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 08, 2013, 14:26:35 pm »
Gra ogolnie strasznie wciaga, przegralem w to mase godzin, jak masz dobra ekipe do grania to naprwade ciezko sie oderwac. Moze nie kladzie na kolana ale IMO calkiem solidny action rpg, szczegolnie online.

Dokładnie. Jako samo acion rpg to można mu zarzucić sporo, ale trzeba zaznaczyć, że ta gra jest przede wszystkim dla fanów LOTRa i pod tym względem jest chyba najfajniejszą grą osadzoną w tym uniwersum do tej pory :)

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 13, 2013, 23:51:30 pm »

Graliśmy trochę ze straszakiem na piecu, i gra ujawniła sporo bugów w coopie. Na ps3 grałem z kuzynem na split screenie i nie mogliśmy przejść gry, bo ostatni boss się nie pojawiał. Nie da się zrobić jakiegoś restartu poziomu, ani niczego podobnego, więc skończyliśmy grę na tym etapie - lekko wkur**eni. Myślałem, że to wyjątek, ale w czasie gry na PC solo ( po disconnecie z coopa) miałem to samo, ale zaczęło się już od drugiego bossa.

Port z konsoli cienko wyszedł na PC.

Jedynie tyle udało mi się z niego wycisnąć
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Gra ktoś w to jeszcze?

« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2013, 00:07:03 am wysłana przez Ogur »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 14, 2013, 08:40:05 am »
Ja na PS3 będę grał, ale to jak skończe Far Cry 3 i nowego GOWa bo mam pożyczone :)

Fajnie sie prezentuje Ogur ;)

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 14, 2013, 10:03:04 am »
Ja ostatnio obejrzałem ponownie całą trylogię, a teraz gram w LEGO LOTR (polecam, chyba najbardziej dopracowana gra z LEGO serii). I teraz żałuję, że nie kupiłem War in the North, gdy w biedrze chodził za 20zł :(

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 14, 2013, 15:46:27 pm »
Ja ostatnio obejrzałem ponownie całą trylogię, a teraz gram w LEGO LOTR (polecam, chyba najbardziej dopracowana gra z LEGO serii). I teraz żałuję, że nie kupiłem War in the North, gdy w biedrze chodził za 20zł :(

Na PC? Jest stosunkowo często za psie pieniądze w różnych sklepach internetowych. Dam Ci znać jak zobaczę.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 14, 2013, 15:51:45 pm »
W PS+ jest za darmo.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 14, 2013, 16:02:54 pm »
W PS+ jest w ramach abonamentu 200zł/rok.

fixed

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 14, 2013, 16:06:07 pm »
Szczegół.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 14, 2013, 16:09:56 pm »

Marins

• Gość

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 14, 2013, 16:16:28 pm »
:lol: W sumie to wersje Marinsa ja mam :lol:

Marins

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 14, 2013, 16:18:51 pm »
6,60zł na miesiąc za tyle gierek epic win  8)

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 14, 2013, 17:01:17 pm »
W PS+ jest za darmo.

Ale brzydsza wersja. Takie są fakty.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 14, 2013, 17:24:00 pm »
Od kiedy to w grach liczy sie grafika?

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 14, 2013, 17:30:00 pm »
Od kiedy to w grach liczy sie grafika?

Od pierwszego października 2003 roku.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 14, 2013, 17:30:37 pm »
W PS+ jest za darmo.

Ta gra w żadnej wersji piękna nie jest, a przy tej szczegółowości to najlepiej by wyglądała w SD.

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 14, 2013, 17:37:32 pm »
W PS+ jest za darmo.
Ta gra w żadnej wersji piękna nie jest, a przy tej szczegółowości to najlepiej by wyglądała w SD.

Ciekawa teoria. Ale odpalałem obie wersje na 42" ekranie i z doświadczenia wiem, że nie masz racji.

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 14, 2013, 17:43:24 pm »
Tak się zastanawiam czy jak ktoś kupi grę na steamie za 10zł to becet też przyjdzie i powie, że ma za darmo w plusie?

Tylko mi się to wygląda na takie wymuszone sam nie wiem co, chwalenie się, pokazanie pytki? Już lepiej to pasowało jak kupiłem infejmusa za 99zł, ale kur** gierki za 10-20zł? :lol:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 14, 2013, 17:48:24 pm »
W PS+ jest za darmo.

Ciekawa teoria. Ale odpalałem obie wersje na 42" ekranie i z doświadczenia wiem, że nie masz racji.

Ok. Gra jest piękna. Masz rację. 

Tak się zastanawiam czy jak ktoś kupi grę na steamie za 10zł to becet też przyjdzie i powie, że ma za darmo w plusie?

Tylko mi się to wygląda na takie wymuszone sam nie wiem co, chwalenie się, pokazanie pytki? Już lepiej to pasowało jak kupiłem infejmusa za 99zł, ale kur** gierki za 10-20zł? :lol:

> pisanie, że jest na PC za 20 złotych = fajna informacja
> napisanie że jest w ramach PS+ za darmo = wymuszone sam nie wiem co, chwalenie się, pokazanie pytki

:roll:

Ale spięcie dupki pierwszoligowe.

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 14, 2013, 17:50:42 pm »
Napisałem jak jest, i bez spiny, po prostu jestem ciekaw jaką pokrętną logiką się kierujesz.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 14, 2013, 17:55:43 pm »
1. Jeden napisał że jest gdzieś za 20 złotych,
2. drugi napisał że jest tanio w wielu miejscach,
3. ja napisałem że jest w ramach PS+

Jak dla mnie logiczne dopisać atrakcyjną ofertę, jak ludzie mówią gdzie można tanio daną grę dostać. Ciebie dopiero to trzecie rozzłościło i zacząłeś coś o pytkach wypisywać - tu bym się pokrętnej logiki doszukiwał.

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 14, 2013, 18:00:32 pm »
Zwłaszcza, że każdy wie, że POK gra na PC. No, to logiczne żeby mu zaproponować PS+, którego nie ma, a który to w najtańszym abonamencie kosztuje więcej niż sama omawiana gra.

Ale spoko, udawaj dalej, że wrzutka o darmowości gry, była napisana w celu zaproponowania najtańszej oferty graczowi grającemu na PC :lol:
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2013, 18:22:06 pm wysłana przez tytacz »

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 14, 2013, 18:01:06 pm »
W PS+ jest za darmo.

Poproszę screen z tej samej sceny z PS3. Na ekranie jest ogromna różnica.

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 14, 2013, 18:03:14 pm »

Już zrobiłem jakość PS3.

Najśmieszniejsze jest to, że becet pewnie nigdy w tę grę nie zagra.
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2013, 18:08:54 pm wysłana przez Ogur »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 14, 2013, 18:14:21 pm »
Najśmieszniejsze jest to, że becet pewnie nigdy w tę grę nie zagra.

Faktycznie, trafiłeś w sedno.

A teraz spójrz na mój sig.