Lol, nikt tu nawet nie napisał jak mu się gra, a przecież ostatnio dorzucili ten tytuł na Plusie na PS3, więc na pewno część z Was przynajmniej go odpaliła
?
Dodam od siebie parę uwag po pograniu kilka godzin:
Jestem pod mocnym wrażeniem tego jak ta gra mnie wciągnęła w rozgrywkę. Grałem samemu przez te kilka godzin i doszedłem prawie do końca kurchanów. W ogólnym odczuciu miałem taką przyjemną mieszankę wrażenia, że gram w coś co jest skrzyżowaniem slashera (stare trzy tytuły z LOTRa), diablo (dungeon crawler z mini questami i w pewnym zakresie randomowym eq) i RPG w stylu Dragon Age (dialogi i questy).
Dużo na plus do klimatu daje to, że gra toczy się na równi z wydarzeniami z Władcy Pierścieni, przez co tym fajniej zwiedza się te wszystkie lokacje mając świadomość, że możliwe, że gdzieś w tym samym czasie Aragorn z Frodem przebijają się do Rivendell itd.
Pomimo faktu, że nie ma tu jakiegoś wybitnego systemu kombosów, to gra nie jest jakaś zbyt prosta. Pierwszy boss mnie za pierwszym razem załatwił, ale jak już opanowałem używanie skilli to grało mi się naprawdę przyjemnie
.
Grafika brzydka jak noc (poziom DA1), ale całość (w szczególności klimat LOTR) sprawiły że niesamowicie przyjemnie mi się parło do przodu i zwiedzało te lokacje. Nie ma oczywiście jakoś dużej swobody w eksploracji, ale jakoś mi to specjalnie nie przeszkadzało, bo system rozwoju postaci, levelowanie umiejętności, bicie expa i ciągłe ulepszanie zbroi daje niezłą frajdę. Na jednej stronie przeczytałem, że jest to jedna z najlepszych gier action rpg na coopa do tej pory. Nie grałem jeszcze z nikim online, ale już czuję, że z kompetentnym graczem byłoby dużo przyjemniej.
Takie pytanie do tych co grali - jak dołączam się jako gość do innego graczaa, to zdobyty eq i exp mogę zachować dla siebie? No i grając z kompem jest sens dawać im części uzbrojenia, których nie moożemy założyć? Gdy przełączyłem się pomiędzy postaciami po jednym z chekpointów, to zauważyłem, że nie miała ona tego co jej dawałem grając inna postacią, a moja poprzednia postać też zmieniła swój eq. Dość dziwne, dlatego póki co trzymam się graniem Adriel. Fajny jest ten jej crafting