Co do pieska- polecam atakowanie nogi. Ja się uparłem na prawą- po kilku seriach, piesek pada i można bezkarnie ciachac wszystkie 3 głowy naraz. Trzeba tylko uwazać by telepotnął tą łapką.
Co do special Edition- z tego co czytalem na board'zie gamefaqs to lipa. Owszem jest Vergil jako grwyalna postac- Dante jest po prostu sztucznie zastąpiony i filmiki sa wycięte. Vergil ma jednak swoje bronie do tuningu, mieczyki pomocne (zamiast piostoletów- bo tych nie używa jak wszyscy wiedzą). Ja się spodziewałem grywalnych kilku leveli z tym panem hint: Kiedy spadł po 2 walce w piwnicach- musiał się w końcu przedzierać, by wyjść w bibliotece, a nie takiego pójścia na łatwiznę. Ale może przesadzam. Ma też swoje osobne stroje.
Special Edition jest łatwiejszy- można savovać bodajże przed walką z bossami, powraca system złotych orbów (nie pamiętam dokładnie, ale działa bodajże tak jak w jap. wersji). Nowy poziom Very Hard to bujda- stary Hard. A stary Hard, to teraz nowa wresja, łatwiejsze od poprzedniego.
No i jest dodatkowy boss- siłą wciśnięty Jester.
I to tyle z najważniejszych zmian...