Autor Wątek: Devil May Cry 3  (Przeczytany 55096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Puci

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #160 dnia: Maja 14, 2005, 17:47:29 pm »
Chłopie ja normala jeszcze koncze :PPPPPPPPPPPP A najlepszym stylem to jest chyba faktycznie swordmaster... wymiatajacy byłby Quicksilver, gdyby troche bardziej nad nim posiedzieli, a tak to jest niestety zaledwie jeden specjalny ruch i tyle :////
...

nightmare

• Pionier
  • *
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #161 dnia: Maja 14, 2005, 18:13:44 pm »
Cytat: "Puci"
A najlepszym stylem to jest chyba faktycznie swordmaster... wymiatajacy byłby Quicksilver, gdyby troche bardziej nad nim posiedzieli, a tak to jest niestety zaledwie jeden specjalny ruch i tyle :////

o zdziwisz się jak zaczniesz grać DMD,na tym poziomie styl sword master jest praktycznie bezużyteczny(przynajmniej dla mnie)
the legend will never die

Shadowek

• Kapitan Żbik
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #162 dnia: Maja 14, 2005, 18:59:43 pm »
Next problem ... Jak pokonać tego Kena i barbie w 5 misji ?? Prosty szybki sposob ...

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #163 dnia: Maja 14, 2005, 22:07:47 pm »
Skaczesz czały czas, a oni sami się ranią + shotgun. Strzał, skok, strzał, itd. Tylko obu traktuj ołowiem po równo, bo jak jeden padnie, a drugi ma full energii to ...

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #164 dnia: Maja 14, 2005, 22:08:59 pm »
Cytat: "nightmare"
poddaje się :x
ma ktoś jakiś dobry sposób na vergila w 20 misji(chodzi mi o poziom DMD)

Za 15 misji Ci powiem  :wink:

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #165 dnia: Maja 14, 2005, 22:16:44 pm »
Cytat: "nightmare"
Cytat: "Puci"
A najlepszym stylem to jest chyba faktycznie swordmaster... wymiatajacy byłby Quicksilver, gdyby troche bardziej nad nim posiedzieli, a tak to jest niestety zaledwie jeden specjalny ruch i tyle :////

o zdziwisz się jak zaczniesz grać DMD,na tym poziomie styl sword master jest praktycznie bezużyteczny(przynajmniej dla mnie)

To zakładając że nie stosujesz RG gratuluję samozaparcia, ja na DMD używałem RG wymiennie z Swordmasterem. Zapewniam, że Swordmaster na Lv. 3 daje bardzo fajne kombinacje - Dance Macabre + Ice Age, żeby wymienić tylko jedną.
Co do Vergila - RG jest zdecydowanie najlepszym stylem tej walki. Każdy atak można zblokować trzeba tylko "wyczuć" gościa. Wróć na Easy i spróbuj go z RG. Walcz dopóki się nie nuaczysz. Wracasz na DMD i załatwiasz koleżkę raz-dwa. Trudniejszy sposób - używaj Beowulfa - zadaje największe obrażenia a jego kick po skosie jest świetny aby "kraść" ciosy - kiedy będzie rzucał kulę, skok, kick na niego i potem klepiesz.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #166 dnia: Maja 14, 2005, 22:23:47 pm »
Cytat: "Shadowek"
Next problem ... Jak pokonać tego Kena i barbie w 5 misji ?? Prosty szybki sposob ...

Cytat: "FAXik"
Skaczesz czały czas, a oni sami się ranią + shotgun. Strzał, skok, strzał, itd. Tylko obu traktuj ołowiem po równo, bo jak jeden padnie, a drugi ma full energii to ...

Tez mi fax doradzał ten sposób, ale mi nie podpasował, wiec powiem moj jakby faxa nie zadziałał.

Jednego kolesia wale cały czas mieczem, po krótkiej serii opusci miecz i go katuje dalej. Jesli ubijam jednego, a drugi atakuje to kóleczko na tricksterze i dosyc łatwo uniknąc ataku przeciwnika. Potem oni uciekają, biegną na ciebie we dwóch, ja wyskakuje wysoko do góry zeby uniknąć ich ataku i tak wkolko.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Shadowek

• Kapitan Żbik
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #167 dnia: Maja 15, 2005, 10:10:10 am »
okonaliśmy go :) Teraz mamy problem z Vergilem :P

nightmare

• Pionier
  • *
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #168 dnia: Maja 18, 2005, 16:23:48 pm »
no nareszcie przeszedłem dmc3 na poziomie DMD i jak to dobrze powiedział castor wcześniej ten poziom  trudności jest tak zrobiony żeby go nieprzejść :D
ale puźniej jak grałem na heaven or hell(ktury przeszedłem w niecałe 3 godziny)to odczuwałem taką ulge że to wszystko takie łatwe :lol:  i tylko z uśmieszkiem na twarzy se w to pykałem w jednej ręce trzymając pada a w drugiej piwko :twisted:  8)
a teraz czas pozaliczać wszystko na 100%
the legend will never die

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #169 dnia: Maja 18, 2005, 22:43:06 pm »
Gdyby zabrakło Wam wyzwań. Dajcie new game. Okaże się, że macie odblokowane wszystkie poziomy trudnosci, ktore przeszliscie. Teraz zagrajcie na DMD, Dante jest goły "doświadczeniem". Guny + miecz i zero umiejętności. Dacie radę przejść pierwszą misję?

yap

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 29
  • GT: DARKERRYU PSN ID: YapPL
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #170 dnia: Maja 26, 2005, 00:58:43 am »
Jeżeli ktoś się tnie przed snem i pije metyl to polecam przechodzenie DMD Dante'm bez dopakowania :D
A poważnie. Naprawdę byłby to masochizm absolutny. Przejście DMD z pełnym ekwipunkiem i postacią na 100% jest nielada wyczynem. Mnie krew zalewa na misji z Nevan. Nie mam cierpliwości na tą pindę. Mój młodszy brat zebrał mi kasiurę na wszystkie Vital Stars, a ja będę przechodził misje z czipsami i piwem, a nie z k... i ch... niosącymi się po mieście.

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #171 dnia: Sierpnia 08, 2005, 17:03:01 pm »
Dante jest świetny!!!Wspaniały, luzacki bohater!Za to pokochałem tę grę!

yap

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 29
  • GT: DARKERRYU PSN ID: YapPL
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #172 dnia: Sierpnia 19, 2005, 23:50:15 pm »
DMC3 powinien być tym czym powinien być DMC2. A tak...mamy tylko dwie części. Tylko gdzie się podziała druga?
Ja przy poziomie DMD bawiłem się wyśmienicie. Ile K... i Ch... rzuciłem za okno nie wspomnę :lol: .

Castor

• Gość
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #173 dnia: Sierpnia 20, 2005, 00:23:34 am »
Niom Dante to bardzo fajna postać . . .

Jeśli 26sierpnia zdam poprawkę z historii to przefarbuje sobie włosy na taki sam kolor jaki ma Dante . . . a moze nawet jeszcze bielszy ;p

konsolko

• Kapitan Żbik
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 16, 2005, 20:06:02 pm »

zaboleq

• Pionier
  • *
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 10, 2006, 17:06:59 pm »
Ludzie pomóżcie!!!DMC 3 jest pierwsza częścią tej sagi a ja się przy tych dwóch kolesiach zacciąłę co takich drzwi pilnuja.Nik jak niemoge sobie z nimi poradzic;/ .Ma ktos na nich jakis konkretny sposób- nie chce się zniżać do poziomu easy:/

Shadowek

• Kapitan Żbik
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 10, 2006, 17:30:39 pm »
Cytat: "zaboleq"
DMC 3 jest pierwsza częścią tej sagi

Nie obczajam :lol:

Co do twojego problemu...to czytaj :
Cytat: "FaX"

Spróbuj uważniej czytać tematy  :?

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 10, 2006, 17:46:40 pm »
jemu chodzilo chyba o chronologie, chronologicznie DMC3 jest czescia pierwsza....

kanton

• Pionier
  • *
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 10, 2006, 17:56:11 pm »
Albo o to że DMC 3 jest jego pierwszą grą z sagi DMC
Cytat: "kanton"
CoDzIeNnIe O 6:50

_Music

• Łajka
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 14, 2006, 23:32:08 pm »
Pytanie- warto startowac na DMD wyekwipowany w trickster i swordmaster?

wozek

• Towarzysz
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 16, 2006, 14:32:27 pm »
Cytat: "_Music"

Nie grałem na tym poziomie (po przejsciu pierwszy raz gry rzucilem ją w kąt) ale trick na poczatek nie jest zły - mnie walka bronią biała tak się podobała ,że za nic nie chcialem dotknąć pukawek z kolorowymi kulkami ;) niestety Dante byl silniejszy

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 25, 2006, 13:45:21 pm »

Jeżeli wymasterowane na max to jak najbardziej; proponuje Swordmaster'a a na bossów Doppleganger'a; aha i zakup sporo Holy Waterów na Vergila w 20 misji bo łatwo nie będzie
A po DMD - Heaven or Hell mode... bardzo fajny

_Music

• Łajka
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 28, 2006, 15:55:58 pm »
Jednak używam Trickstera- źle jest, kiedy nie mogę robić szybkich uników, a brak efektownych kombosów Swordmastera da się przeżyć.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 28, 2006, 16:14:11 pm »
U mnie wybór stylu zależy też od misji, bo bodajże w  5 jest moment kiedy jedzie się winda do góry i spadają na nią demony; wtedy musiałem wyequipować Swordmastera i Agni i Rudra, bo inaczej nie dawałem rady "killnąć" pomiotów w odpowiednim czasie, winda spadała na dół i cała zabawa od początku.

miecio

• Pionier
  • *
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 28, 2006, 18:17:10 pm »
witam

Dopiero zaczynam grac w DMC3 i trapi mnie pare niewiadomych. Otoz co to sa te orby i co one powoduja? Zdobylem np juz 3 niebieskie i co z tego ?
W pare dni przeszedlem na 8 poziom i stop wszscy mnie kosza od razu :/ nie moge nic dalej zrobic bo gdy tylko wejde zabijaja mnie hehe.
No i jak grac zeby miec lepsze punkty ciagle tylko w podsumowaniu DCDD kilaaa :/ Jakies porady ?

eNdryu

• Obywatel
  • **
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 28, 2006, 23:15:54 pm »
za czerwone orby kupujesz sobie rozne rzeczy - ciosy, itemy, to takie pieniadze

jak podejrzewam nie zlapales jeszcze ani jednej niebieskiej tylko 3/4 niebieskiej , co oznacza ze jak zlapiesz 4 to Ci sie przedluzy pasek zycia

zielone orby odnawiaja zycie do kupienia przed misja (customize->item) albo  jak odnajdziesz tak posazek z klepsydra

zolte to continue , pozwalaja Ci powrocic do gry jak Cie zabija - ale nie od nowa tylko w tym samym miejscu
masz jeszcze pare itemow ale to wszystko pisze przy zakupie, jak mowisze ze nie wiesz co one powoduja to moze jeszcze nic nie kupiles? wejdz do sklepiku albo przed misja poulepszaj sobie guny, kup nowe akcje do devil armow itp

btw. to wszystko jest w instrukcji :)

czyzbys swoja zgubil? :>>>
People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down

_Music

• Łajka
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 29, 2006, 00:08:18 am »
:/ Jakies porady ?

Instrukcja!

miecio

• Pionier
  • *
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 29, 2006, 16:47:24 pm »
powiedzmy ze pozyczylem od kolegi gre ale bez instrukcji :]

dcf

• Pawka Morozow
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 29, 2006, 17:01:52 pm »
Bez obrazy ,ale nawet średnio inteligentny pacjent bez instrukcji by się skapnął.
czerwone orby- kupujesz za nie nowe ciosy i inne rzeczy w "sklepiku"
Fragmenty niebieskich orbów-zbierz ich x (bodaj że 4) ,a dostaniesz niebieski orb
niebieski orb-zwiększa pasek życia
Analogicznie z fioletowymi orbami i ich fragmentami z tym ,że zwiększają długość devil trigger
Żółte orby-pozwalają ci kontynuować grę z tego samego miejsca po śmierci.

_Music

• Łajka
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #189 dnia: Lutego 03, 2006, 21:38:42 pm »

Wciskając kwadrat, masz opis co robi dany kolor- to już nawet instrukcji nie trzeba.

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #190 dnia: Lutego 04, 2006, 18:35:04 pm »

Wciskając kwadrat, masz opis co robi dany kolor- to już nawet instrukcji nie trzeba.

Może to wyjątkowo okrojona wersja  :wink:

_Music

• Łajka
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #191 dnia: Lutego 04, 2006, 21:19:13 pm »
Może to wyjątkowo okrojona wersja

No chyba że opisy są po rosyjsku...

KaKasHi

• Obywatel
  • **
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #192 dnia: Lutego 15, 2006, 15:09:17 pm »
Witam
Sory za to pytanie bo nie wiem moze bylo wczesniej  ( nie czytalem wszytskieggo bo za dozo :P )
MaM pytanko czy ktos przeszedl DMC 3 na Poziomie Dante must Die..???
oczywiscei bez tak zwanych "czitów" ( jest bajer kumpel mi powiedzial...
wciska sie L1, L2 , R1, R2 i kreci lewa gałką.. i gdy wchodzimy bez znaczenia  czy load czy new game to pokazuja sie wszytki odblokowane postacie i  tryby gry... )
no wiec ?? :P probowalem garc na tym dante Must Die ale doszedlem do 1 Lepszego bosa ( cerberus ) i mial mnie na 2 szczały :P

Dante MUst Die :P

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #193 dnia: Lutego 15, 2006, 16:10:09 pm »
Siema, no na przykład ja przeszedłem; jeżeli masz jakieś pytania to wal śmiało.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #194 dnia: Lutego 15, 2006, 18:03:02 pm »
Z tego co wiem, to w special edition jest jeszcze jeden trudniejszy poziom trudnosci, czy to prawda?

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #195 dnia: Lutego 15, 2006, 18:11:23 pm »
Tak podobno ma być Very Hard Mode; gra bedzie śmigać jeszcze szybciej, grywalny Vergil, możliwość uzbrojenia Dantego w 4 bronie, Jester jako boss, Movie Mode no i Bloody Palace, którego mi bardzo w trójce brakowało. A to i tak podobno nie koniec bonusów. Będzie ostro :twisted:

KaKasHi

• Obywatel
  • **
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #196 dnia: Lutego 15, 2006, 21:11:17 pm »
gosciu lol jestes dobry :P na takim poziomie przejsc gre to trzeba byc ......... :P
powiedz mi kim najlepiej rozesrac tego cerberusa ( chodzi mi o styl ) wydaje mi sie ze trickerem najlepiej bo mozna uniykac szybko tych spadajacych sopli....
...a tak a propo ile razy podchodizles do walki z tym bosem :P:P

Dante MUst Die :P

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #197 dnia: Lutego 15, 2006, 21:30:13 pm »
Cytat: "KaKasHi"
gosciu lol jestes dobry Razz na takim poziomie przejsc gre to trzeba byc ......... Razz

Ah przestań mi schlebiać, zawstydziłem się :oops:  8)

A tak na serio, na Cerberusa najlepiej mieć Swordmastera i wyequipowane Agni i Rudra. Skaczesz do głów, naciskasz X (Dante robi trzy ciosy) potem kółko(jeden cios) potem znów X itd. Klepiąc X w powietrzu nie kończ ciosu(żeby Dante nie opadł na glebe). Wymaga timingu. Tym sposobem utrzymujesz się w powietrzu pare ładnych sekund a Cerberus zarywa ładny damage. Staraj sie unikać ciosów, sopli z góry( wiem łatwo powiedzieć :) ) i obserwuj głowy , bo każda ma swój charakterystyczny atak. Używaj evil Triggera jak tylko masz okazję i zakup sporo Vital Starów(nieodzowny element na bossów na DMD). Aha i nie bój się go :D  Sam do niego podchodziłem sporo razy. Jak nie będziesz dawał rady to zawsze możesz poćwiczyć na niższym poziomie trudności. Jak byś miał jeszcze jakieś pytania wal śmiało. Powodzenia z pieskiem 8)

_Music

• Łajka
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #198 dnia: Lutego 16, 2006, 16:40:15 pm »
Co do pieska- polecam atakowanie nogi. Ja się uparłem na prawą- po kilku seriach, piesek pada i można bezkarnie ciachac wszystkie 3 głowy naraz. Trzeba tylko uwazać by telepotnął tą łapką.

Co do special Edition- z tego co czytalem na board'zie gamefaqs to lipa. Owszem jest Vergil jako grwyalna postac- Dante jest po prostu sztucznie zastąpiony i filmiki sa wycięte. Vergil ma jednak swoje bronie do tuningu, mieczyki pomocne (zamiast piostoletów- bo tych nie używa jak wszyscy wiedzą). Ja się spodziewałem grywalnych kilku leveli z tym panem hint: Kiedy spadł po 2 walce w piwnicach- musiał się w końcu przedzierać, by wyjść w bibliotece, a nie takiego pójścia na łatwiznę. Ale może przesadzam. Ma też swoje osobne stroje.

Special Edition jest łatwiejszy- można savovać bodajże przed walką z bossami, powraca system złotych orbów (nie pamiętam dokładnie, ale działa bodajże tak jak w jap. wersji). Nowy poziom Very Hard to bujda- stary Hard. A stary Hard, to teraz nowa wresja, łatwiejsze od poprzedniego.

No i jest dodatkowy boss- siłą wciśnięty Jester.
I to tyle z najważniejszych zmian...

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
Devil May Cry 3
« Odpowiedź #199 dnia: Lutego 17, 2006, 05:09:42 am »
Co do pieska- polecam atakowanie nogi. Ja się uparłem na prawą- po kilku seriach, piesek pada i można bezkarnie ciachac wszystkie 3 głowy naraz. Trzeba tylko uwazać by telepotnął tą łapką.

Co do special Edition- z tego co czytalem na board'zie gamefaqs to lipa. Owszem jest Vergil jako grwyalna postac- Dante jest po prostu sztucznie zastąpiony i filmiki sa wycięte. Vergil ma jednak swoje bronie do tuningu, mieczyki pomocne (zamiast piostoletów- bo tych nie używa jak wszyscy wiedzą). Ja się spodziewałem grywalnych kilku leveli z tym panem hint: Kiedy spadł po 2 walce w piwnicach- musiał się w końcu przedzierać, by wyjść w bibliotece, a nie takiego pójścia na łatwiznę. Ale może przesadzam. Ma też swoje osobne stroje.

Special Edition jest łatwiejszy- można savovać bodajże przed walką z bossami, powraca system złotych orbów (nie pamiętam dokładnie, ale działa bodajże tak jak w jap. wersji). Nowy poziom Very Hard to bujda- stary Hard. A stary Hard, to teraz nowa wresja, łatwiejsze od poprzedniego.

No i jest dodatkowy boss- siłą wciśnięty Jester.
I to tyle z najważniejszych zmian...

ja sprawdzalem recke z G4, recenzja video, i tam twierdza ze nowy poziom jest o wiele trudniejszy, jez po podkreceniu szybkosci gry to juz masakra, ale skoro mam placic taka sama kase za normalna wersje to wole kupic special edition, tym bardziej ze kosztuje 19$ wiec to zadna kasa, a ocene przyznali jej o 3 oczka wyzej niz oryginalowi.