Yes I believe
No ale Orszak Wenus? Przecież obydwaj wiemy, że atmosfera Wenus nie jest zdatna do życia. Wenus ma atmosferę stukrotnie gęstszą od naszej a do tego jest tam cholernie gorąco. Rozumiem, że to tylko nazwa (w dodatku typowo ziemska) i mogą po prostu orbitować przy Wenus, ale po co kosmici mieli by się tak nazywać? Poza tym osobiście jestem bardziej za teorią, że jeśli istnieją gdzieś kosmici, to są oni kompletnie inni od nas, zarówno przez uwarunkowania ewolucyjne jak i własny rozwój. Prowadzenie dialogu z taką istotą graniczyłoby z cudem, a tu wypowiadają się jak gdyby nigdy nic. Oczywistym argumentem przeciw temu jest, że obserwują nas od tysięcy lat i przez ten czas dokładnie rozpracowali nasze języki i komunikują się proporcjonalnie do naszych potrzeb. Jest to imo słaby argument. Gdyby było tak, że obserwują nas i zarazem chcą nam pomóc to już dawno by to zrobili.
Pytanie podstawowe? Wierzysz w pozaziemskie istoty(które notabene są od nas o milion razy bardziej udoskonalone technologicznie niż my!?
Jeśli istnieją istoty pozaziemskie (a tak najprawdopodobniej jest), to wcale nie oznacza, że są one milion razy potężniejsze od nas. Na pewno są inne, ale niekoniecznie mądrzejsze.
Fakt łączy ona wszystkie religie Świata w jedną całośc, ale to tak naprawdę wierzchołek góry lodowej tego co Ona z sobą reprezentuje.
Już kilka razy zadawałem pytanie "W jaki sposób łączy?" i nie dostałem odpowiedzi. Bo połączenie wszystkich religii (chociażby tych większych to nie lada wyzwanie.
Jeśli łączy na zasadzie takiej jak poniżej:
"Księga Islamu została objawiona jako księga ALFA-BETA. Nowy Testament jest jedynie ALFA. Księga Islamu, która nazywana jest KORANEM, została przygotowana w 18. Wymiarze i została objawiona do Waszej Planecie, która znajduje się w trzecim Wymiarze, poprzez 9. Wymiar, poprzez który objawiona została EWANGELIA. Ponieważ Świadomości Społeczne przyzwyczajone były do Wibracji jedynie tej Częstotliwości do tego Okresu."
to nie jest to żadne łączenie. To jest po prostu gadanie o niczym. Wytłumaczenia tego typu są tak durne, że każda myśląca pozaziemska istota by się z pewnością obraziła na przypisywanie jej takich sformułowań. Koran został stworzony w celu manipulacji ludem. Jeśli uważasz, że kosmici chcieli aby ludzie się nawzajem zabijali, w imię różnych religii i formułowali tezy typu "jeśli zginiesz walcząc w imię religii to pójdziesz do raju i dostaniesz 72 dziewice" to masz o nich naprawdę złe mniemanie. Poza tym po co kosmici mieliby wprowadzać 3 różne religie jeśli w swej mądrości wiedzieliby, że dojdzie z tego powodu do masowych mordów i walk na tle wyznaniowym? Dlaczego nie wprowadzili jednej religii? Czy chciałbyś aby tacy bezwzględni tyrani wskazywali Tobie co powinieneś czynić w życiu?
Jeszcze raz nawołuję. Poczytaj trochę i dowiedz się jakie treści niosą "Święte Księgi", a może wysuniesz z tego jakieś wnioski. Te księgi po prostu nie mogły zostać napisane przez cholernie inteligentne istoty. Gdyby dzisiejsi ludzie je pisali to wyglądałby zupełnie inaczej, a co dopiero kosmici. Rozumiem, że kosmici kiedyś mieli odrazę do płci żeńskiej uznając ją za niższą i nagle niedawno im się odmieniło? A co z nowym Testamentem? Tylko 4 główne ewangelie zostały przekazane, czy apokryfy również?
Najbardziej z tego cytatu co podałem podoba mi się ten fragment:
"Ponieważ Świadomości Społeczne przyzwyczajone były do Wibracji jedynie tej Częstotliwości do tego Okresu."
Wytłumaczenie z dupy. Wtedy akurat byliście na takiej a takiej częstotliwości, więc siłą rzeczy musieliście mieć przejebane i mogliśmy karmić was jedynie stekiem bzdur. Dobrze, że teraz jest inaczej...
Gdyby istniało jakieś połączenie Świętych Ksiąg i KW to w każdej z nich pojawiłyby się te same nazwy i zostalibyśmy poinformowani o kosmitach już lata temu. Nawet jeśli wtedy była inna częstotliwość.
Opinia po przeczytaniu z neta, czy też sprawdzeniu jakiegoś fragmentu zawsze budzi myśli związane z jakąś rzeczą, która jest strasznie dziwna i nikomu nieprzydatna. Tyle, że.. sam sprawdź Naocznie (mówie o wszystkich!) , jeśli ci się nie spodoba to trudno, ale wiedz, że jesteś osobą przygotowaną na te novum informacji, tak myśle. ;P
Zdaję sobie sprawę, że sama KW może być napisana lepiej, o czym świadczył chociażby skan podany przez Druchala. Problem jednak w tym, że treść pozostaje ta sama tzn wciąż napotykamy na te same błędy natury logicznej. To tak jak bym z jednej strony napisał piękne wypracowanie, a z drugiej kartkę zapisaną równoważnikami zdań. Treść w obydwu przypadkach była by ta sama : "Jan szedł leśną drogą w pochmurny poranek, aż dotarł do starego rozstaju dróg i skręcił w prawo przy wielkiej, niosącej znamiona dawnych czasów wierzbie" lub "Jan przy rozstaju skręcił w prawo". Fakty te same. Wątpię też aby nazwy w KW różniły się od tych z neta.
Czy ona potrafi otworzyć i zmienić na lepsze człowieka? tak sądzę.
Tego nie neguje.
Wiesz Pok możemy dywagować w nieskończonośc i raczej nic z tego nie wyniknie i tak zależy to przede wszystkim od naszej duchowej istoty (autentycznego ja), jak ona na to zareaguje i czy tego chce.
I tu się mylisz
Fakt możemy dywagować w nieskończoność (no dobra tylko kilkadziesiąt lat
), ale na pewno nie jest tak że nic z tego nie wynika. Po każdej przeczytanej opinii się zmieniamy (minimalnie ale zawsze) i wyrabiamy swój światopogląd (choćby nieznacznie). Ja piszę w tym temacie głównie dlatego, że lubię, a nie dlatego, że muszę Ci coś udowodnić. Szczerze mówiąc w ogóle czegoś takiego nie czuję, nawet jeśli z postów może się wydawać inaczej. Traktuję to raczej jako suchą, lecz niepozbawioną przyjemności wymianę argumentów. Trochę sprzeczania w dobrym duchu nigdy nie zaszkodzi, a do tego forum jestem nad wyraz przywiązany i gdzie indziej nie chce mi się pisać.
Ogólnie to sądzę iko, iż jesteś dobrym człowiekiem i to czy będziesz wierzyć w przesłanie zawarte w KW nie takiego znaczenia. Moim zdaniem jest to jednak wiara bezpodstawna, a może nawet naiwna. Może kiedyś zainwestuję w KW z czystej ciekawości. Jeśli do tego dojdzie to na pewno podzielę się spostrzeżeniami