Pseudokibice to margines, który stał się tematem zastępczym nieudolnego rządu(który nawet z tym marginesem sobie nie poradzi). ;]
Błagam Ciapek... Ja wiem, że chcesz brylować wśród kolegów, ale nie udzielaj się na tematy, o których nie masz bladego pojęcia. Bo jeśli ktoś tu gówno o czymś wie, to ty o środowisku kibolskim, elo.
Londek, ty sobie prędzej pooglądaj dokument R. Kempa jak już chcesz coś o chuligance. Dużo lepsze to. Choć i w programie Dyera powyżej jest kilka "prawd" jak choćby kwestia sprzętu. Ale spoko, Cipek wie lepiej jak zawsze.
Ty wiesz lepiej bo czytasz onet. Ja od kilku lat jestem bardzo często w środowisku kibiców i oprócz kilku incydentów żadne ekscesy nie miały miejsca. Od razu mówię, że mowa tu o uwazanych za jedne z najbardziej chuligańskich klubów - Siarka Tarnobrzeg, Stal Stalowa Wola, Resovia Rzeszów. Jeśli o tych klubach w skali kraju są niesamowite kłamstwa i pomówienia to zapewne jest tak też z innymi. Ale jasne, lepiej poczytać, w końcu ktoś kto nie miał z tym nigdy styczności wie lepiej.
Jak chcesz mnie przekonac to podać konkretne statystyki - ile osób zabitych przez pesudokibiców w Polsce, ile rannych, ile pieniędzy zostało wydanych na naprawienie szkód przez nich wyrzadzonych. Tego chętnie posłucham.
Już nawet nie wspominam o zamykaniu stadionów co pokazuje jak nieudolny jest aparat państwowy.
Aha, polecam się wybrac np. na mecz reprezentacji w siatce do katowickiego Spodka, zobacz jacy są w Polsce chuligani.
Boję się teraz wychodzić z domu w Krakowie. Strefa wojny, na każdym kroku ktoś mnie może posmyrać maczetą.
Dokładnie, jak na Bronksie albo w Detroit, co godzinę ktoś ginie od dźgnięcia nożem...
Polska ma jednych z najlepszych kibiców w Europie i ogólnie rzecz biorąc doping na polskich stadionach to najwyższa półka. Pseudokibice to margines, który stał się tematem zastępczym nieudolnego rządu(który nawet z tym marginesem sobie nie poradzi). ;]
Dzięki za info, coraz lepiej znam ten kraj, który określasz jako Polska.
?
Wiadomość scalona: Czerwca 11, 2011, 10:55:27 amSwoją drogą, to tylko pokazuje do jakiego stopnia manipulacji mediów dotarliśmy...