Nowy gameplay!
Bardzo mi się podoba, co deweloper robi z sequelem. W pierwszą część grałem na PC i wymagania nie pozwoliły mi zasmakować 100% tamtej gry. Planuję zakup na X360, aby rozgrzać się przed kontynuacją.
Przede wszystkim liczę na jakieś ciekawe misje. Według mnie pierwsza część cierpiała właśnie najbardziej z tego powodu. O wiele ciekawsze było free roam, czy misje poboczne, niż wykonywanie zadań fabularnych. Na powyższym gameplayu widać również, że twórcy poprawili sam combat. Wydaje się, że teraz jest mniej chaosu na ekranie i bardziej kontrolujemy to co dzieje się z przeciwnikami i naszym bohaterem. Kamera też jakby trochę mniej chaotyczna była.
Cieszy zabieg ze zrobieniem bohatera pierwszej gry naszego przeciwnika tutaj. W końcu Alex już był tak dojebany, że musieliby naprawdę ciekawy pomysł znaleźć, aby go pozbawić tych mocy, żeby gracz mógł ponownie levelować. A tak mamy Jamesa Hellera, który dysponuje znanymi z pierwszej części, ale również nowymi mocami. Podoba mi się też motyw z odblokowywaniem kolejnych misji. Konsumpcja ofiar i zdobywanie ich wspomnień to bardzo fajny pomysł. Mam tylko nadzieję, że nie będzie wymagany zawsze, bo może się to zrobić monotonne (jak na przykład w
Assassin's Creed).
Graficznie cudów się nie spodziewam, ale to co widać na tym fragmencie jest w pełni satysfakcjonujące. W końcu w tej grze chodzi o zajebistą rozwałkę i czuję, że to dostaniemy.
Gra na pewno trafi do mojej kolekcji.