0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Klimat mega. Nie wiem czemu ale trochę kojarzy mi się z Samurai Jack ;]
Na drugiej jest przecie ten stworek z flOw.
Ktoś dostał kod na betę?
Właśnie miałem ORGAZM GRACZA. Wzwód jak stąd do Księżyca.Jakimś cudem przyszedł mail z kodem do bety. Ciężko opisać o czym jest ta gra. Pograłem godzinkę i .... (o tym później). Może i dobrze, że tylko tyle. Nie chce zjadać całego tortu przed urodzinami. A ta gra taka jest. Jak się zacznie grać to już nie można przestać. Jest jak dwie ścieżki najlepszego narkotyku. Odpalamy to dzieło sztuki i zostajemy wessani w jakiś tajemniczy świat (brak słów) i ten cały (brak słów) i to (brak słów) i... i...Nie ma żadnego menu, nie ma opcji, od razu stajemy na wielkiej pustyni, gdzie ewidentnie kiedyś istniała jakaś zaawansowana cywilizacja. Ale raczej nie ludzka. Sami też nie jesteśmy homo-sapiens. Trudno określić kim lub czym jesteśmy. Nasze zadanie polega na (?). Gra nic nie podpowiada oprócz podstaw w sterowaniu. Idziemy przed siebie, a raczej płyniemy zwiewnie wśród wydm, ku jakiemuś punktowi na horyzoncie. Pierwsze wzniesienie. Pojawia się tytuł gry. Muzyka robi kisiel z mózgu... Nic to, trzeba iść dalej. Jakieś ruiny. Jakaś powiewająca wstęga. Można z niej przy użyciu czaru (?), wyssać jakieś tajemne runy, które zapisują się na naszym stroju. Pozwalają nam na jeden wysoki skok. Aby znowu móc skorzystać z tej zdolności trzeba odnaleźć źródło run (?) - powiewających na wietrze skupisk jakby kawałków starego manuskryptu.Rozglądamy się po tej bezkresnej pustyni wydającej się nie mieć końca. Jakiś stary, na wpół zawalony most... Zapewne kolejny cel. A jednak nie. Pod nim ruiny większego miasta. Tam gdzieś ukryta jest kolejna wstęga z runami. To nam pozwoli polecieć na krótki dystans. Akurat by móc przedostać się na drugą stronę, ku gigantycznej bramie. Odprawimy tam jakiś tajemny rytuał z dziwnymi posążkami, runami i obrazkami przedstawiającymi (brak słów).Idziemy długim mostem na drugą stronę, za miasto. Nadal wszystko skąpane i zasypane pustynnym piachem. I oto niespodzianka. Gdzieś w oddali inny gracz. Nie ma nicka (jest to wyjaśnione w mailu, celowy zabieg i w ogóle żeby grać w Journey trzeba być zalogowanym do PSN). Bezimienna postać, taka sama jak my sami, próbująca odtworzyć przejście. Musimy wspólnymi siłami wyczarować 4 wstęgi, które połączone stworzą długi most ku następnemu celowi. Płynąc po piasku i czarując kolejne runy w końcu udaje nam się dopiąć celu. Wchodzimy na tą prowizoryczną autostradę i zaczynamy po niej sunąć ku ...Zwis konsoli.Bardzo długo patrzyłem w ekran a w gardle miałem kluchę wielkości pyzy. Nie wiem czego doświadczyłem, ale wiem, że nie włączę drugi raz tego czegoś. Dopiero jak będzie pełna wersja w sklepie.(brak słów)
Wiadomo kiedy premiera?
According to Issue #227 of Game Informer Magazine, Journey will be out before the second quarter. A preview of the game on page 18 of the issue in question ends with the following sentence: "No matter how you describe [Journey], it's a title that should absolutely be on your radar as we near its release in March."We've reached out to Sony for official comment and/or confirmation, and will update when we hear back.
Journey is one of the arcade titles for the PS3, which should be viewed any closer. After the beta has already been able to convince many gamers, the trophies were now known. The list can be found as always with us:Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)Threshold (Bronze)Cross the broken bridge without completely rebuilding it.Mirage (Bronze)Find the hidden desert flower.Explore (Bronze)Discover all cloth creatures in the desert.Adventure (Bronze)Pass through 15 gates while surfing through the sunken city.Trials (Bronze)Sneak through the underground passage without tearing your scarf.Ancestors (Bronze)Find a mysterious creature hidden in the temple.History (Bronze)Uncover all 10 ancient glyphs.Crossing (Bronze)Reach the summit with a companion and return to the beginning.Rebirth (Bronze)Finish the game and return to the beginning.Companion (Silver)Finish the game with the same partner for the Majority of the journey and return to the beginning.Reflection (Bronze)Sit and meditate with another player for more than 20 seconds.Wonder (Silver)Meet 10 or more unique travelers.Return (Bronze)Start the journey again after a weeklong break.Transcendence (Gold)Collect all unique glowing symbols across one or more journeys
Finish the game with the same partner for the Majority of the journey and return to the beginning.
Cytat: Ryo w Lutego 12, 2012, 14:17:15 pmFinish the game with the same partner for the Majority of the journey and return to the beginning.cholera..nie lubię takich...
Ja to mam nadzieję że gra nie będzie na 4-5h jak Flower, tylko na więcej. Półtora roku ją robili...
Cytat: Solid Snake 1989 w Lutego 12, 2012, 17:22:49 pmJa to mam nadzieję że gra nie będzie na 4-5h jak Flower, tylko na więcej. Półtora roku ją robili...1. Nie półtora, ale około 3 lata. Flower wyszedł w lutym 2009. 2. Gra będzie na 2,5 - 3 godziny. (http://www.thesixthaxis.com/2011/02/01/journey-3-hours-to-finish/ http://www.gamerzines.com/ps3/news/journey-psn-length-2-3-hours.html)
Gra robiona przez 14 osób raczej nie kosztowała Sony ciężkich milionów PS. I to będzie majstersztyk Majstersztyk z genialną muzyką: