Autor Wątek: SSX  (Przeczytany 63971 razy)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Odp: SSX
« Odpowiedź #320 dnia: Lutego 27, 2012, 18:48:07 pm »
Ultima już ma!

Mam nadzieję, że jutro wyślą 8)

Zdaj relację jak pograsz. Miałem zamawiać na premierę, ale w głowie siedzi mi tylko GT5. Praktycznie jedynie w GT5 grywam i na nic innego nie mam ochoty. Napisz czy trasy nie są monotonne i jak długie w porównaniu do poprzednich SSX'ów.
Luzik. Ultima już mi wysłała, tak więc jutro spodziewam się paczki.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #321 dnia: Lutego 28, 2012, 09:13:35 am »

Czekam na kuriera. Pewnie znów nie da znać, że przyjeżdża z paczką i będę musiał po robocie go ganiać :mad:

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #322 dnia: Lutego 28, 2012, 09:19:25 am »
Ja właśnie założyłem zamówienie (Castlevania) i wybrałem dostawę w Paczkomacie, bo umawianie się z kurierem stało się ostatnio trudne. Pierwszy raz z tego korzystam, mam nadzieję, że Martyna nie kłamała ;)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #323 dnia: Lutego 28, 2012, 09:28:39 am »
Pierwszy raz z tego korzystam, mam nadzieję, że Martyna nie kłamała ;)
Opisz po fakcie czy się sprawdziło ;)

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #324 dnia: Lutego 28, 2012, 16:16:44 pm »
wow udalo mi sie wyrwac kopie z pracy  8) razem z Binary Domain ... co za dzien  :grin:
po pracy pogram to napisze jak sie gra... demo mnie nie przekonalo za bardzo do kupna pelner wersji ale troche jezdze na desce wiec z checia sprawdze fulla

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 10
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #325 dnia: Lutego 28, 2012, 17:37:08 pm »

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: Lutego 28, 2012, 17:45:46 pm »
recenzji jest duzo wiecej ...

IGN i Eurogamer dal 9/10 ....
sa 2 oceny w okolicach 5/10 a cala reszta to 8 albo 9 ....

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #327 dnia: Lutego 28, 2012, 21:36:06 pm »
Już mam swoją kopię gry. Wróciłem z roboty i czekała na mnie w domu ;]

Cykłem obiad, co by na suchara nie wbijać na stok i odpaliłem grę. Na początek przywitał mnie online pass, po wpisaniu którego można było rozpoczynać rozgrywkę. Rozpoczynamy w World Tour gdzie na dzień dobry wita nas... Dj Atomika! Swoim charakterystycznym głosem i akcentem wprowadza nas w fabułę. Pierw do obczajenia tutorial i pierwszy zjazd z dema po czym ruszamy na Globe. Kolejne zjazdy okraszone krótkim komentarzem stopniowo opowiadają historię zdobywania 9 najpotężniejszych szczytów świata i próbie pokonania Griffa, który postanowił strzelić focha, odłączyć się od Team SSX i rozpowiadać, że jest największym madafaką na planecie.

Po szybkich zjazdach przyszedł czas na pierwszy Survive It, który polegał na omijaniu drzew oraz przeszkód, by nie stracić armora i ostatecznie nie zakończyć zjazdu failem. Po zaliczeniu odblokowały się nowe regiony do ogrania i raczej tak to będzie wyglądać. po kolei aż ogarniemy wszystkie 9 szczytów. Pomiędzy Peakami są też komiksowe wstawki w stylu znanym z wcześniejszych materiałów promocyjnych. Po tym krótkim wejściu w grę postanowiłem wbić na Explore oraz Global Event i wsiąkłem...

Jest to serce gry. Serce, które cały czas bije, przepuszczając przez siebie mnóstwo graczy ustanawiających wyniki. Explore to opalenie trasy i ustanawianie czasu/zdobywanie medalu. Znane z dema. Kolejne trasy trzeba wykupić za kasę, więc nie wszystko jest dostępne od razu. To, co najbardziej mnie pozytywnie zaskoczyło to Global Event. No po prostu masarnia. Na każdym stoku jest jakiś Event, który trwa przez ograniczony czas oraz ma odpowiednie wymagania, by do niego przystąpić (max 3 lvl deski, bez Wingsuita itp.). Widzimy ile osób już do niego przystąpiło oraz jaka jest pula do wygrania. Eventy mają wpisowe 10, 25, 80, 100 tyś itp. Wpłacamy kesz i możemy przystąpić do zjazdu, powtarzając go niezliczoną ilość razy i ustanawiając jak najlepszy wynik. Wyniki są pogrupowane na Bronze, Silver, Gold, Platinum oraz Diamond. Im lepszy wynik, tym lepszy przedział. Każda kolejna osoba, która wbija do zawodów podbija stawkę i kaska się zwiększa. Oczywiście możemy z danego miejsca spaść jak ktoś nas wyprzedzi i wtedy zgarniamy odpowiednio mniej kasy. Każdy Global Event ma wyznaczony czas, w którym się odbywa. 10 minut, 30, minut, kilka dni, nawet tydzień. Gdy konkurs się kończy dostajemy creditsy, w zależności od miejsca, na którym się uplasowaliśmy. Zgarnąłem już z Diamond ale miałem też sytuację, że do końca eventu zostało 20 sekund i jakiś rysiek mnie zrzucił z podium. Tak więc fight i emo do samego końca ;] Eventy się odnawiają, więc jeżeli raz daliśmy ciała możemy spokojnie poczekać na kolejny konkurs na tej trasie i się odegrać.

Możemy również tworzyć swoje konkursy z odpowiednimi ustawieniami co będzie dobrym sposobem na ustawki ze znajomymi.

To tyle tak na szybko, bo zaraz muszę spadać sprzed kompa. Jeżeli trochę chaotycznie opisałem to sorry. Tak na szybko to jeszcze to, że: zaczynamy jako Zoe, kolejne postacie odblokowujemy bądź wykupujemy, w zależności od trybu na jednym stoku są inne pory dnia i oświetlenie (stok z dema o wiele lepiej wygląda moim zdaniem w oświetleniu zachodzącego słońca), mnóstwo do kupienia w sklepie, deski, ubrania (właściwie kolory ubrań), Geo Tagi, odznaki do zdobycia itd., itd.

Jest tego wszystkiego mnóstwo i czuję się jak wyposzczony facet pośród 15 nagich i chętnych dup. Nie wiem za co się brać.

See ya on the slope!

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #328 dnia: Lutego 29, 2012, 12:32:13 pm »
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/T2YXpK7p_RY?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Lutego 29, 2012, 15:02:28 pm »
mnie pelna wersja tak jak demo ... jakos po prostu nie przekonuje narazie ./
gra sie ok ale po godzinie grania wylaczylem gre bo jakos nie sprawialo mi wiekszogo fanu...
wszystko jest takie jakies chaotyczne ... sztuczki to maszowanie przyciskow/ nie mam kompletnie pojecia ktora jest lepiej oceniana a ktora mniej... wszystkie sie laduja wiec nie idzie odroznic ktore sa trudniejsze do zrobienia etc ....
scigajac sie z przciwnikami w singlu ciezko jest ich zauwazyc i wyczuc czy jestesmy z przodu czy z tylu

Duzy minus na poczatku ze nie mozna wybrac postaci tylko trzeba grac ta babka ... no prosze / tyle postaci jest w pelner wersji i nawet nie moge sobie wybrac kim chce grac ?  :-?
przycisk cofania czasu staralem sie nie  uzywac tak jak w demie bo wydaje mi sie to tragicznym pomyslem ... ale nie wiedzialem ze czasami trzeba bo mozna utknac pomiedzy drzewami w jakims dolku i juz nie wyjechac !
albo spadanie w przepasc .... tego tez sie nie spodziewalem ze z gory mozna spasc i zginac  :roll:
no i wielki Multiplayer ktorego tak naprawde nie ma ... go porownywanie czasow czy widzenie ghosta na trasie to takie troche male jak na nazwanie tego multi...

co jest fajne to Soundtrack ... i cala snowboardowa otoczka/
pogram napewno jeszcze sporo bo mam gre na 2 tygodnie ale ciesze sie ze nie kupilem za pelna cene

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #330 dnia: Lutego 29, 2012, 15:33:50 pm »
scigajac sie z przciwnikami w singlu ciezko jest ich zauwazyc i wyczuc czy jestesmy z przodu czy z tylu
Z prawej strony jest wyrażna klasyfikacja miejsc.

Duzy minus na poczatku ze nie mozna wybrac postaci tylko trzeba grac ta babka ... no prosze / tyle postaci jest w pelner wersji i nawet nie moge sobie wybrac kim chce grac ?
Tak sobie wymyślili twórcy Story Mode. Im dalej tym odblokowujesz kolejne postacie. W Explore możesz je od razu wykupić za creditsy.

albo spadanie w przepasc .... tego tez sie nie spodziewalem ze z gory mozna spasc i zginac  :roll:
?

no i wielki Multiplayer ktorego tak naprawde nie ma ... go porownywanie czasow czy widzenie ghosta na trasie to takie troche male jak na nazwanie tego multi...
Po części tak. Nie weim jeszcze jak to wygląda, jak się samemu zakłada Global Event.

Dzisiaj przetestuję swoją muzę z konsoli. Właśnie, pytanie - jak wrzucę MP3 z usb to konsola odczyta?

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #331 dnia: Marca 01, 2012, 01:28:05 am »
Dzisiaj kupując nowe deski w sklepiku obczaiłem, że wciskając R1 można dokupić growe kredyty za prawdziwą kasę :lol: Np.: 50.000 kosztuje 4 zł a 10.000.000 już 29 zł. BEKA ROLLS EA :lol:

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #332 dnia: Marca 01, 2012, 15:52:17 pm »
no tez to widzialem ... smieszne po prostu

wczoraj troche pogralem i muszy przyznac ze gra sie fajnie ale gra czasami staje sie bardzo wkurzajaca ...  przycisk do cofania czasu jest glupota bo tracimy cenne sekundy ./ przez co scigajac sie o 1 miejsce na danej trasie kompletnie nie ma to zadnego sensu ... (czas cofa sie tylko dla nas a przeciwnik odjezdza sobie spokojnie na kilka dobrych sekund)

czyli robiac maly blad czy wpadajac przypadkiem do jakiejs przepasci trzeba restartowac caly event  :roll: ...  dziwne ze nie zrobili zadnego respawna w okolicach gdzie sie utknelo

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #333 dnia: Marca 01, 2012, 16:18:11 pm »
wczoraj troche pogralem i muszy przyznac ze gra sie fajnie ale gra czasami staje sie bardzo wkurzajaca ...  przycisk do cofania czasu jest glupota bo tracimy cenne sekundy ./ przez co scigajac sie o 1 miejsce na danej trasie kompletnie nie ma to zadnego sensu ... (czas cofa sie tylko dla nas a przeciwnik odjezdza sobie spokojnie na kilka dobrych sekund)

czyli robiac maly blad czy wpadajac przypadkiem do jakiejs przepasci trzeba restartowac caly event  :roll: ...  dziwne ze nie zrobili zadnego respawna w okolicach gdzie sie utknelo
No właśnie tak było zawsze i dlatego zrobili inaczej. Imo dobrze, korzystając z udogodnienia cofania czasu musisz sie liczyć z konsekwencjami. Tak to by wszyscy cofali czas i mieli perfekcyjne przejazdy.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #334 dnia: Marca 01, 2012, 16:43:39 pm »
ale przeciez cofanie wogole nie ma sensu bo tracisz czasami kolo 8 sekund /  a w grze zasuwasz z takimi predkosciami ze nie widac czasami nawet gdzie masz jechac i czesto wpada sie na jakies dziwne rzeczy lub wypada z trasy  :roll: ....

restartowanie po 10 razy tej samej trasy jest takie troche wkurzajace / w grach wyscigowych jak sie wyleci z zakretu czy popelni jakis blad ciagle mozna zawrocic i sprobowac dogonic ... tutaj takiej opcji nie ma /  wypadniesz z trasy to giniesz i gra sie wczytuje od nowa ...  a cofanie czasu jest tak powolne ze przy wiekszych skokach trzeba sie cofac 10 sekund do tylu po to tylko by jeszcze raz wpasc w ta sama szczeline  :roll: .... i stwierdzic ze musisz cofnac czas jeszcze dluzej by miec szanse na skret przed skokiem ...
fatalny design wedlug mnie /

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Marca 01, 2012, 16:45:42 pm »
W poprzednich częściach miałeś tak jak w wielu innych grach, strata sekund resp na trasie. Wychodzi na to samo, nie wiem o co płaczesz.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #336 dnia: Marca 01, 2012, 17:00:32 pm »
ze nie ma respawnu na trasie ?

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #337 dnia: Marca 01, 2012, 21:57:46 pm »
ze nie ma respawnu na trasie ?
Masz respa na trasie, tylko że sam wybierasz, w którym miejscu właśnie dzięki cofaniu.

Kyokushinman

• Gagarin
  • Reputacja: 171
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #338 dnia: Marca 02, 2012, 10:38:39 am »
Psx Extreme ocenił grę na 6- a dźwięk dostał 7 hehe. Po tej recenzji to piraci się pewnie zastanawiają czy ten tytuł ściągać i marnować płytę :troll:.

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #339 dnia: Marca 02, 2012, 10:44:22 am »
Szczerze, to sam bym taką ocenę wystawił tej grze. Nie wiem co jest z nią nie tak, ale mi np. nie daje żadnego funu. Demo wywaliłem po kilku zjazdach. Miałem uczucie, że cofnąłem się do epoki PS2 i to niekoniecznie pod wpływem grafiki.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #340 dnia: Marca 02, 2012, 10:50:50 am »
Miałem uczucie, że cofnąłem się do epoki PS2
A ile pie***lenia było o tym, że poprzednia generacja lepsza... :troll:

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #341 dnia: Marca 02, 2012, 10:52:44 am »
Miałem uczucie, że cofnąłem się do epoki PS2
A ile pie***lenia było o tym, że poprzednia generacja lepsza... :troll:
Gry z PS2 mogą pozostać takie jakie są, ale u schyłku epoki PS3 wydawanie takich potworków jest nietaktowne.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #342 dnia: Marca 02, 2012, 12:19:21 pm »
Szczerze, to sam bym taką ocenę wystawił demie.
Fixed.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #343 dnia: Marca 02, 2012, 13:33:35 pm »
Temat się uginał na forach "niech ssx będzie tym ssx z ps2, miał ten klimat, ten gameplay" bez wprowadzania niepotrzebnych udziwnień, a teraz narzekanie, że "jest jak na ps2 i jedna epoka w tył". Czysty arcade, w którym nie ma co zmieniać. Jakie cechy powinna mieć w takim razie ta gra na obecnym systemie?

NO NIE DOGODZISZ.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #344 dnia: Marca 02, 2012, 15:38:11 pm »
ja w sumie nie mam nic do tego ze gra jest prosta itd .... ale wczoraj znowu pogralem na patagonie zdaje sie i dawno mnie zadna gra tak nie wpienila .... zamiast zrelaksowac . 
ciagle wpadanie w jakies szczeliny wypadanie z trasy ... kontrola nad postacia jest srednia i nie reaguje na nasze zmiany tak jak by sie chcialo / wydaje mi sie ze gra ma jakiegos dziwnego laga bo czasami widze ze jest przepasc ale nie dam rady skrecic czy wyhamowac bo postac jedzie za szybko
bardzo chce ta gre lubic bo uwielbiam snowboard ale naprawde jakos ciezko mi sie czerpie z tej gry przyjemnosc ...

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #345 dnia: Marca 02, 2012, 16:59:21 pm »
kontrola nad postacia jest srednia i nie reaguje na nasze zmiany tak jak by sie chcialo
Imo kontrola jest jeszcze większa/bardziej czuła niż kiedykolwiek.

czasami widze ze jest przepasc ale nie dam rady skrecic czy wyhamowac bo postac jedzie za szybko
Zupełnie jak w życiu.

Dzisiaj dopiero na porządnie przysiądę do gry i zobaczę, co tak naprawdę ma do zaoferowania.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #346 dnia: Marca 02, 2012, 18:05:32 pm »
Temat się uginał na forach "niech ssx będzie tym ssx z ps2, miał ten klimat, ten gameplay" bez wprowadzania niepotrzebnych udziwnień, a teraz narzekanie, że "jest jak na ps2 i jedna epoka w tył". Czysty arcade, w którym nie ma co zmieniać. Jakie cechy powinna mieć w takim razie ta gra na obecnym systemie?

NO NIE DOGODZISZ.
Problem w tym, że wprowadzono MASĘ zmian i udziwnień jak dla mnie. Tak jakby nie mogli zrobić dokładnie tego samego co w SSX3 czy Tricky tylko z grafą podciągniętą. Po co te wszystkie udziwnienia? Czy formuła truby "story" w trójce była zła? Czy możliwość free-ride'u była zła? Ja, jako fan serii, zawiodłem się mocno i tyle. Multiplayer to kpina, poprzednie chociaż split-screen oferowały...

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #347 dnia: Marca 02, 2012, 18:10:33 pm »

NO NIE DOGODZISZ.
Problem w tym, że wprowadzono MASĘ zmian i udziwnień jak dla mnie. Tak jakby nie mogli zrobić dokładnie tego samego co w SSX3 czy Tricky tylko z grafą podciągniętą. Po co te wszystkie udziwnienia? Czy formuła truby "story" w trójce była zła? Czy możliwość free-ride'u była zła? Ja, jako fan serii, zawiodłem się mocno i tyle. Multiplayer to kpina, poprzednie chociaż split-screen oferowały...
Zgadzam się, niestety, z Matełuszkiem. To nie jest SSX. Na znak protestu nie kupię tego szmelcu, tylko poczekam na SSX3 HD z multiplayerem przez internety  :evil:

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #348 dnia: Marca 02, 2012, 19:25:00 pm »
ta kontrola nad postacia to nie tylko moje widzimisie ,,, wlasnie poczytalem ze duzo ludzi marudzi na neogafie i twierdzi ze kontrola nad postacia jest mala i czesto ma sie wrazenie ze toczymy sie z gory jak kula po lodzie odbijajac sie od scian  :D

ja ciagle uwazam ze gra jest ok ... ale noty kolo 9 to duza przesada

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #349 dnia: Marca 03, 2012, 09:11:27 am »
Na znak protestu nie kupię tego szmelcu, tylko poczekam na SSX3 HD z multiplayerem przez internety  :evil:
Prędzej dostaniesz emulowaną wersję z PS2 na PSS. :angel:

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #350 dnia: Marca 03, 2012, 15:12:24 pm »
Ale dzisiaj kurwowałem. 2 Survive It to masakra. Skończyłem World Tour, zabieram się za Explore. Dalej muszę się przyzwyczaić do sterowania postacią, które czasem ciężko ogarnąć. Pytanie gdzie jest Mt. Fuji po wpisaniu kodu? Trzeba jakoś odblokować?

kur**, ponoć tylko ex dla North America. :mad: Ultima kodu żadnego nie wysłała. Naki, ty masz Fuji?
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2012, 15:39:15 pm wysłana przez Ryo »

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #351 dnia: Marca 03, 2012, 16:45:13 pm »
skonczyles juz World Tour ?  :o   shiiit
ja dopiero odkrylem Antarktyke i Himalaje ale za duzo nie gram / gra mi siada na nerwy  :lol:
Fuji nie wiem czy mam bo ja jeszcze online pass nie odblokowalem - gre mam pozyczona z pracy wiec nie wiem czy ktos juz nie aktywowal tego kodu/
z tego co czytalem to Fuji jest w Japoni w explore mode zdaje sie

ta gra byla by swietna gdyby nie bylo wszedzie tych przepasci .... chcialbym miec jedna wielka gore na ktorej jak wylecisz z trasy to po prostu wpadasz w las czy jakies doly ale ciagle jestes w stanie wyjechac i wrocic z nieduza strata /

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #352 dnia: Marca 03, 2012, 17:37:58 pm »
skonczyles juz World Tour ?  :o
Szybko się przechodzi. Aby Survive It w Afryce i Nowej Zelandii napsuł mi krwi i bluzgi leciały ładne pod kątem 'pomysłodawców' ;) Fakt, że na niektórych zjazdach przepaść obok przepaści i trzeba nauczyć się trasy. Lipa, że dj Atomika występuje w znikomych ilościach, postacie również pozostają w większości przypadków niemowami, z rzadka rzucając jakimś zdaniem.

Teraz na spokojnie biorę się za Explore, poobczajam stoki, spróbuję nauczyć się dobrze panować nad postacią, porozstawiam Geo Tagi i od czasu do czasu jakiś Global Event. Brakuje mi innych strojów dla postaci oraz możliwości dokładnego przyglądania się deskom. chciałbym również móc przejrzeć arty postaci, stoków itp. Taka galeria a'la SSX 3 byłaby miłym dodatkiem. Mam nadzieję, że to duże DLC, o którym mówili twórcy przed premierą jest związane właśnie z górą z SSX 3.

Szkoda też, że niektóre zjazdy są zbyt krótkie i tak naprawdę wyżyć można się dopiero na tych ze szczytu na sam dół. Brakuje mi też możliwości wyboru pory dnia podczas wyścigu (chociaż może Custom Global Event to zapewnia, więc nie jestem pewien i muszę sprawdzić). Bardzo fajna opcja z 'While You Were Away', dzięki której obczajamy, co dostaliśmy jak nas nie było, kto chciał pobić naszego ghosta itp.

Co do Fuji to po wpisaniu Online Pass nie mam jej w Explore w Japonii, tak więc albo muszę mieć specjalny kod, albo rzeczywiście tylko North America może tam sobie zjeżdżać.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #353 dnia: Marca 03, 2012, 20:11:53 pm »
mnie dzisiaj wkoncu gra wchlonela na dobre 2-3h i nie moglem sie oderwac  :grin: /  musze sie zgodzic z Ryo ze brakuje wlasnie takich snowboardowych smaczkow jak przegladanie desek czy ubieranie postaci ... bo kupowanie za kase troche innego koloru koszulki to jakas kpina  :-?
moda w snowboardzie to przeciez cos ogromnego i szkoda ze nie mozna sobie np kupic kasku czy gogli albo kupic inna bluze i zalozyc jakis fajny plecak ;) ... to samo z deskami / tylko kolory sie zmieniaja
niektore trasy sa ciezkie i ciagle nie kojarze jak mogli powymyslac te szczeliny z przepasciami ale inne sa naprawde swietne a w tle ciagle gra kosmiczy soundtrack  :D

powoli mnie gra przekonuje do zakupu bo z checia bym sie poscigal z Ryo w czasach i czesaniu trickow  :grin:

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #354 dnia: Marca 03, 2012, 21:12:01 pm »
brakuje wlasnie takich snowboardowych smaczkow jak przegladanie desek czy ubieranie postaci ... bo kupowanie za kase troche innego koloru koszulki to jakas kpina  :-?

szkoda ze nie mozna sobie np kupic kasku czy gogli albo kupic inna bluze i zalozyc jakis fajny plecak ;)
Na tym polu właśnie rządził SSX 3. Uwielbiam customizacje ubioru postaci i bardzo mi tego tutaj brakuje.

powoli mnie gra przekonuje do zakupu bo z checia bym sie poscigal z Ryo w czasach i czesaniu trickow  :grin:
Dajesz, dajesz! 8)

Pobujałem się trochę dłużej po Explore. Przy tym trybie World Tour to trochę dłuższy tutorial. W Explore są wszystkie trasy, ofkoz do wykupienia. Znane z World Tour plus nowe, dostępne na tych samych szczytach. Jest tego pełno, w różnych wariantach. Czasem jedna trasa ma triple combo, czyli Race It, Trick It oraz Survive It. Mnóstwo do ścigania, mnóstwo do trzaskania trików oraz mnóstwo medali do zdobycia. Cieszy fakt, że te ostatnie nie wpadają tak łatwo. By zdobyć złoty medal trzeba się nieźle napocić, szczególnie w Race It. Czasy są nieźle wykręcone i aby je przebić trzeba dokładnie poznać trasę, skróty i myki. Nie wiem do jakiego stopnia będą rozwinięte deski, bo być może odpowiednio dopakowane pozwolą na luzaku zaliczyć dany stok.

Sieknąłem dzisiaj jeden Survive It w Explore. Ciekawa sprawa, że po przejechaniu wskakujemy znów do helikoptera, lecimy na szczyt i startujemy dalej. Przejechane metry z przejazdów sumują się, wyznaczając tym samym medal, który zdobywamy. Dziabnąłem na razie pierwszy Survive It, ale jak pomyślę o innych (np. Kilimandżaro po ciemku) tu już może być hardcore. Tym bardziej, że są Trophy, które nagradzają nas za ukończenie danego wyzwania bez wymaganego ekwipunku (gdzie gra nas ładnie na czerwono informuje, że mamy 4% na przetrwanie, wymagając ponownego potwierdzenia, czy aby na pewno wiemy co robimy). Czyli np. wspomniane Kilimandżaro bez headlamp'a... Masakra, będzie ciemno jak w dupie i wszędzie przepaście. Niefajnie. Są też odznaczenia za przejście 4 razy pod rząd Survive It bez ekwipunku. Myślę ok, nie tak trudno. Zmieniłem zdanie jak w połowie drugiego zjazdu przywitała mnie mgła, której zazwyczaj nie ma, ograniczając ostro widoczność. Warto dodać, że Survive It występuje również na innych stokach, nie tylko tych znanych z World Tour.

Znajomi i rywale to esencja tej gry. Wczoraj pamiętam jak wbiłem do gry i przywitało mnie info, że mogę pobić czasy kumpla. Uzależniające i działa na zasadzie "dobra, jeszcze jeden zjazd. Nie wyłączę, dopóki Cię nie pokonam" ;] Dlatego wbijaj Naki, im nas więcej, tym lepiej.

Beka też ze stawianiem i zdobywaniem Geo tagów. Dzisiaj obczaiłem jeden w przepaści. Cofałem sobie czas i próbowałem go zdobyć, fail, rewind, kolejna próba. I tak w kółko. W końcu go zdobyłem, pewnie się koleś zdziwi, że komuś chciało się tyle bawić, żeby zdobyć jego Geo z przepaści. Ukończyłem potem ten wyścig z czasem 17 minut i wpadł przy okazji badge za ukończenie race'a powyżej 6 minut. Sam również umieściłem Geo na dnie jakiegoś urwiska za winklem :troll: Są różne Geo Tagi i różnie możemy na nich zarabiać, zawsze widząc maksymalną wartość, która możemy za niego zgarnąć w momencie, gdy nikt go nie zbierze.

Dzięki cofaniu będzie chyba można łatwo dostać niektóre odznaki. Np. jest za 120 sekund grind'a podczas jednego zjazdu. Sprawdzę, czy działa myk, że znajduję długiego raila, dojeżdżam do jego końca, cofam na początek i tak w kółko. Wydaje mi się, że takie coś przejdzie.

Na koniec dodam, że Elise ma dobrą dupę, a Alex cycki. Przy Elise akurat kumpel siedział obok i zczaiłem się, że obaj przez całą animację w heli patrzyliśmy się na jej dupsko :troll:

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #355 dnia: Marca 04, 2012, 01:58:56 am »
Dzisiaj trafiłem w sklepiku strój, który daje postaci dużą głowę ;]

Calam

• Proletariusz
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #356 dnia: Marca 04, 2012, 09:31:32 am »
Ryo, demonie, przestań wkręcać zajawkę :P Cholera nie mam 200zł w tym miesiącu...
Na koniec dodam, że Elise ma dobrą dupę, a Alex cycki. Przy Elise akurat kumpel siedział obok i zczaiłem się, że obaj przez całą animację w heli patrzyliśmy się na jej dupsko :troll:
lol  :lol:

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #357 dnia: Marca 14, 2012, 08:40:11 am »
Let's Try to Get the 50,000 Riders Global Events Badge!
http://www.facebook.com/events/411060138907327/

13 marca o 00:30 – 27 marca o 00:00

Alps - Vorassay - Beyond the Fall - Trick It!

Go to Beyond the Fall where we will be running the longest Global Event yet - an epic 2 week event! Our goal is to break 50,000 riders for this event so those who join can get the badge for this achievement. As an added motivation, if we hit 50,000 on both 360 and PS3, we will release the ability to level your riders up to 11 and a whole new collection of awesome Level 11 gear to go with it! So message all your friends and get them to join now - best of all it's free to enter!

8)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #358 dnia: Marca 28, 2012, 08:49:06 am »
Powyższe wpadło, więc:
http://seriousless.com/news/4300/ssx-patch-1-02/

SSX Patch 1.02 for the PS3 in the U.S. is out and it adds two noticeable features so far. RiderNet Radio which is an online voice chat group so you and your friends can talk while you do events. Currently there are not a lot of people online but I will test it out to see what the max amount of people it supports. This should be helpful in making more people to play online, and not feel as if they are playing alone. Trash talking while you do events and beating your friend’s score should be a lot of fun. The other noticeable addition is that you can buy access to level 11 once your character hits level 10, which costs 1 million dollars. This adds another mods slot and another geotag slot.

Czekamy na oficjalne info od EA ;]

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #359 dnia: Marca 31, 2012, 10:40:55 am »
No i jest nowy patch:
http://www.ea.com/ssx/blog/ssx-march-updates

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Skończę RDR i wracam na stoki.