No faktycznie, FPSy spadają zauważalnie, kiedy Link przecina dużą liczbę drzew chociażby. Czasem potrafi przyciąć na ułamek sekundy przy wielu elementach na ekranie (dużo trawy, drzew i dodatkowo efektów + nasze wymachy mieczem) ale tego sie nie zauważa podczas normalnej gry. Do tej pory żadnych innych momentów ze spadkiem płynności nie odnotowalem, ale tez zbyt wiele nie przeszedłem
Samą Zeldą jestem oczarowany, bo gra wciąga niesamowicie, jest całkowita odskocznia od tego, co widujemy na konsolach konkurencji i dla mnie, jako człowieka, który młodość spędził przy PC i grał tylko w Mario na Pegazusie, to prawdziwa perełka. Klimat, fabuła czy sama wielkość tej gry robią wielkie wrażenie, a grafika w Full HD pozbawiona jest ząbków i potrafi zrobić wrażenie. Oczywiście z odpowiednim podejściem, ale dla wielbicieli cell-shadingu, czy komiksowych klimatów, to prawdziwa bomba
Fajnie, ze wszystko sie porusza. Drzewa sie bujaja na wietrze, trawa, mewy sobie latają, woda obija sie o brzeg, świnki biegają
wsiąkłem w ten świat i do czasu premiery PS4 chyba nie zagram w nic innego
Zreszta miłośników serii nie muszę przekonywać, bo wiedza czego sie spodziewać. Ja sam jestem ciekaw NSMBU, bo mam właśnie znajomego, który tez ma Wii U, w dodatku całkiem blisko mnie i chcemy zobaczyć, czy można grać w to, albo w Super Mario 3D World z wykorzystaniem dwóch tabletopadów. Zreszta kupiłem ten sprzęt z myślą przede wszystkim o grach Nintendo, poza tym chciałem całkowitej odskoczni od "zwykłych gier". No i to dostałem. Jako dodatek do PS4 albo Xboxa, Wii U sprawdza sie świetnie.
Duża zaletą tych gier od Nintendo jest też ciągle stawianie na elementy zręcznościowe czy wymagające logicznego myślenia, co rownież cholernie mi odpowiada, choćby ze względu na fakt, ze gry teraz są co raz mniej wymagające (z wyjątkami) - znowu mam ochotę pomeczyc sie z jakimś platformerem, pobawić w elementy wymagające dobrego refleksju i umiejętności, a na dodatek wymagające zastanowienia sie, co i gdzie i jak
Dobra konsola, nie tylko dla dzieciaków. Za cenę do 700 złotych można brać z czystym sumieniem, bo trochę tych gier bedzie jeszcze.