Według Iwaty nie ma sensu zastępować starych platform nowymi wersjami, póki klienci nie będą z nich w pełni zadowoleni.
No nie dziwię się, bo przeskok między GBA a DSem i później DSem a 3DSem jest niewielki.
ja bym do tej pory dalej grał na PS3, jeśli wypuszczaliby gry na poziomie GOWIII, KZ2,3, czy GT5. Imo szczytowa forma czarnulki i zdecydowanie nie ma czego się wstydzić.
Takie GTA5 ma problemy z animacją, GOW3 to korytarzyk, więc nic dziwnego, że wycackany, GT5 to kastrat.
obstawiam że wielu klientów jeszcze nie jest w pełni zadowolonych z obecnej biblioteki gier na Wii U.
Bo od NESa sytuacja non stop się pogarsza w przypadku konsol stacjonarnych. O ile jeszcze na N64 było w co grać, tak sukcesywnie ilość dobrych tytułów maleje wraz z kolejnymi generacjami. To samo tyczy się w sumie 3DSa, też będzie to tylko jakiś procent tego, w co mogliśmy zagrać na DSie.
No kastrat, ale szkoda, że dla GT6 zmienili silnik graficzny, bo piątka to jednak perełka. Swoją drogą, to kupiłeś już 6 czy jeszcze 5 kasujesz? ;D
Jeśli chodzi o ilość dobrych tytułów, to dla mnie PSX PS2, to świetne platformy, może faktycznie PSX wypada lepiej, ale to chyba za sprawą tego, że w swoim czasie był niemal monopolistą na rynku. PS3 już trochę gorzej, czasy się zmieniły, online, dlc stały się bardzo ważnym strategicznym punktem dla wydawców, tworzenie gier stało się bardziej kosztowne, i te koszta każdy chce sobie zwrócić + solidnie zrobić, niekiedy nie wkładając wiele wysiłku (CoD)
Nintendo z Wii U prezentuje politykę niemal poprzedniej generacji (PS2), niektórzy zaraz złośliwie dodadzą, że to jest poziom PS2, ale mnie ten poziom odpowiada, bo developerzy skupiają się na grach, bardziej niż na DLC, czy trybie online. Czysta nostalgia zapakowana w mniej lub bardziej nowe opakowanie czasami z dodatkiem tego co dzisiaj stało się tak popularne a czasami i bez tego, bo... W sumie to mogliby np do Pikmin 3 dodać tryb co-op online i gra na 100% by na tym nie ucierpiała.
Myślę, że 100% zadowolenia z tej platformy osiągną wtedy, gdy uda im się połączyć swoje klasyczne podejście z dzisiejszym trybem online, który obecnie trochę kuleje na tej platformie (dlc niech sobie darują, chyba że darmowe
), No i oczywiście muszą się pojawić ikony marki, nowa Zelda, Metroid, Mario w pełnoprawnym 3D( coś bardziej jak Sunshine, niż jak 3D World).