Autor Wątek: Która gra Cie najbardziej wyprowadziła z równowagi?  (Przeczytany 28744 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JimDeGriz

• Proletariusz
  • Reputacja: 0
Która gra Cie najbardziej wyprowadziła z równowagi?
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 21, 2005, 18:24:55 pm »
Jedyna gra którą Kocham jak i Nienawidze to PES 4  :!:

Termitolog

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 21, 2005, 18:38:10 pm »
Ja sie niezle wkowialem podczas walki z The End w MGS3 :)
Umcy cypumcy

patras

• Towarzysz
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 21, 2005, 20:29:43 pm »
mnie kiedys bardzo irytowała seria Tomb Raider teraz to strasznie sie miotam przy B3 i previev lapach uchhhhhh

Akuma

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 21, 2005, 20:48:32 pm »
Raczej nie denerwuje sie przy graniu choć zdarzyło sie kilka wyjątków :wink:. Napewno Kingdom Hearts - najbardziej wkurzyła mnie konstrukcja fabuły i eventów. Łażenie po niespełna 10 lokacjach z nadzieją ze moze tym razem fanuła popchnie sie do przodu. Nie pomaga znajomośc anglika czy logiczne myslenie - muszisz zachować sie idealnie tak jak przewdzieli autorzy (oczywiscie nie dając Ci praktycznie żadnych wskazówek).

Trochę wkurzył mnie też Viewtiful Joe ale trwało to dośc krótko - obecnie nawet nieźle mi idzie :D. Preview laps w B3 tez mnie wkurzaja ale kończy sie tylko na wyłączeniu konsoli.

A najbardziej frustrująca gra ever był dla mnie Battle Toads na Pegazusa. Mniej więcej od 3 planszy zaczynały sie schody. Nie chce nawet myslec ile godzin zmarnowałem ucząc sie na pamiec układów plansz aby w koncu przejść dany level. Było to frustrujące ale ekscytujące - dzisiaj pewnie bym sie nie zdobył na taki fanatyzm :D.

KLP

• Towarzysz
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 21, 2005, 21:04:42 pm »
Ninja Gaiden - w czasie walki z Alma wyjaralem chyba z pol ramy szlugow; glupia, brzydka ci** ><'
ph34r t3h cute ones...

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 21, 2005, 21:12:58 pm »
mnie strasznie krwi napsuł też własnie w ninja gaiden samurai horseman - cholera, całą walke szło łatwo, a pod koniec je* nie ma mnie -____-' I tak chyba z 10 razy z rzędu.
Alma też wkurzająca, szybka jak diabli.

kafei

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 21, 2005, 22:08:14 pm »
Kingdom Hearts- tak jak napisał Akuma, bieganie po wszystkich lokacjach bez żadnego ładu, składu i sensu. Ale chyba bardziej wkurzała mnie walka- siekam potworki przez 15 min bo nie mogę opuścić lokacji, robię trzy kroki i...znowu walka!!! szału można dostać. Do niektórych bossów podchodziłem z 20 razy. To ma być gra dla dzieci?

StinG

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 22, 2005, 07:49:50 am »
Wczoraj gralem w mgs3 zeby bossom zdjac pasek staminy i sie nawku****lem przy walce z The Fear bo gnoj mi uciekal i odnawail sobie pasek  :evil:

Humulus

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 22, 2005, 08:08:35 am »
Mnie w Ninja Gaiden najbardziej wkurzył Samurai Horseman. Z Almą poszło mi o wiele lepiej. Do tej pory wkurzają mnie też Black Ninja oraz Clipper Fiends. Okropnie irytują mnie również szarżujący Brutes oraz Sniper Jackals w Halo 2.
"Lose yourself in a jungle of ambient sound" - CoLD SToRAGE "Canada"

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 22, 2005, 14:07:42 pm »
VIrtua Fighter 4 - nauka systemu to spotkanie z samym sobą, wycieczka w najczarniejsze zakamarki własnej osobwości, połączona z godzinami bycia poniżanym przez komputerowych oponentów. Chwile spędzone z tą grą to dla mojej konsoli okres nieustannego zagrożenia poprawnego działania. Ale to co następuje po poznaniu systemu  jest po prostu esencją piękna w grach video.

Ninja Gaiden - pierwszy boss i Alma, przy Almie rozwaliłem chyba stołek. Jak pokonasz Almę, pokonasz wszystkich bossów w grach na konsole. Ninja Gaiden odmieniła moje życie, przejście jej na Hardzie (od którego zaczynałem, Very Hard był kwestią czasu i już bułką z masłem) pozwoliło inaczej spojrzeć na pozostałe tytuły, wtedy dopiero zobaczyłem jak bardzo małe stanowią wyzwanie, poczułem się jak Neo po wygranym pojedynku ze Smithem w pierwszej części Matrixa, to swoiste katharsis pozwoliła mi dojść do ważnego wniosku - prawdziwym wyzwaniem są jedynie przygodówki pnc (do których powróciłem). Uff...

I tego... z całym szacunkiem panowie, ale ten wieśniak na koniu to akurat najprostszy boss w grze ...

Akuma

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 22, 2005, 14:45:34 pm »
Cytat: "kafei"
Kingdom Hearts- tak jak napisał Akuma, bieganie po wszystkich lokacjach bez żadnego ładu, składu i sensu. Ale chyba bardziej wkurzała mnie walka- siekam potworki przez 15 min bo nie mogę opuścić lokacji, robię trzy kroki i...znowu walka!!! szału można dostać. Do niektórych bossów podchodziłem z 20 razy. To ma być gra dla dzieci?

Widze, że nie tylko mnie trafiało przy tym tytule :wink:. Swoją droga to z KH była dziwna sprawa - wspomniane wyżej wady były widoczne własciwie od początku, ale szlak trafiał człowieka dopiero po kilku etapach. W moim przypadku padło na dżunglę z Tarzanem - małe pudełkowe lokacje, niepołączone ze sobą w logiczny sposób. Żeby było śmieszniej, trzeba po nich biegać masę czasu majac nadzieje, że akurat coś sie wydarzy.  Wystarczy, że wejdziesz do danej lokacji nie z tej strony co trzeba i  koniec - autorzy przewidzieli, że aby pchnąc fabułe do przodu musisz wejść innym wejsciem, przechodząc wczesniej przez inną lokacje w której nic nie robisz. Uff, aż mi szkoczyło ciśnienie na samą mysl :D

Ninja

• Towarzysz
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 22, 2005, 22:17:01 pm »
Cytat: "Von Zay"

I tego... z całym szacunkiem panowie, ale ten wieśniak na koniu to akurat najprostszy boss w grze ...

Dokladnie :P Chociaz zauwarzylem pewna nie zaleznosc , jest pewna grupa osob , dla ktorych na koniu to masakra , a Alma to najlatwiejszy Boss :> W kazdym badz razie Alma najtrudniejsza dla mnie , 2 miejsce ma duch tego samuraja - nie pamietam jak on mial .

WooKIE

• Proletariusz
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 22, 2005, 22:37:01 pm »
Alma była dla mnie całkiem prosta :) a gościu na koniu...hmmm..troche sie chyba pomęczyłem, ale nie za długo.

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 22, 2005, 22:52:41 pm »
No na konnego był prosty sposób - najpierw wyrżnąć gwardię pajaców. Potem na spokojne czekam aż konny zaczyna na nas szarżować, ładujemy proste cięcie (straight slash, to takie ładowane przez Y), gdy jest blisko odpalamy i tym samym jesteśmy tuż za zadem kasztanka. W zad pakujemy ulubioną kombinację i tak do skutku... :]

edit :]
KLP - hehehe... racja, szkielecik mimo swojej porażającej aparycji dawał się nadzwyczaj przyjemnie kroic flailem :] Ale późniejsza kura-szkielet już mi troche krwi napsuła...

KLP

• Towarzysz
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 23, 2005, 00:11:51 am »
Cytat: "Von Zay"
(...)I tego... z całym szacunkiem panowie, ale ten wieśniak na koniu to akurat najprostszy boss w grze ...

No bez przesady, najprostszy jest szkielecik :]
ph34r t3h cute ones...

Linki

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 10, 2005, 19:34:55 pm »
chmmm...jeśli mnie mój mórzdżek nie zawodzi to sonic na Dc...posiom z EGG HARRIER...grając Sonicem.......AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAależ ja żem bluzgał na ta ta niebieską fretkę :D

no jeszcze walka z Perfect Chaosem... a w dodatku miałem z lekka rąbniętego pada.... :D  :D  :D
''...Gdy Zabraknie Miejsca W Piekle, Nieumarli Wyjdą na Ziemie..."

Ganon

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 10, 2005, 21:42:37 pm »
SMS, gdy trwaly moje potyczki z kamera i Super Ghouls'n'Ghosts. Synonim "trudnosci" IMO.
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 10, 2005, 22:48:51 pm »
Przedostatnia walka z Anubisem w przestrzeni kosmicznej, z ogołoconym wyposażeniem w ZOE2. Jednak co nieco precyzji, cierpliwości oraz stalowych nerwow i po kilku godzinach padł (po 2 godzinach z przerwami  :)  )...
GT: Trusio

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 11, 2005, 16:23:24 pm »
Cytat: "StinG"
Wczoraj gralem w mgs3 zeby bossom zdjac pasek staminy i sie nawku****lem przy walce z The Fear bo gnoj mi uciekal i odnawail sobie pasek  :evil:

Ty mi chłopie nawet nie mów o tym zaje**nym, zaku**ionym, i poje**nym debilnym The Fear!!!! w MGS'ie zrobiłem wszystko i mam wszystko nielicząc tego zaku**ionego kamuflaża tego ch*ja :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:
ale luzik :wink:

StinG

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 11, 2005, 20:33:39 pm »
A ja go rozpi***i mam ten kamuflarz ale bylo to trudne tak samo jak te sku*** zabki  :evil:

[Miazga]: cenzuruj swoje posty, to jest forum, a nie stadion :/

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 17, 2005, 16:43:48 pm »
A mnie najbardziej denerwuje DOOM 3... Bo mi się szmata zawiesza co 5 min, kuźwa :!:  :evil:  :evil:  :evil:

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

Niter

• Towarzysz
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 17, 2005, 16:54:25 pm »
Te Drivery... :?  :?  :?

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 17, 2005, 19:00:26 pm »
burnout3 szczegolnie formulki
z drugiej strony kocham te gre?
czy mozliwy jest taki paradox?

jasne spotykamy sie z nim na codzien :) to nasze kobiety :)

Player01

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 17, 2005, 19:07:52 pm »
Najbardziej wyprowadzila mnie z rownowagi PS3 i filmiki z gier na nia (szczegolnie Killzone 2). Nosi mnie po mieszkaniu, skacze i robie dziwne rzeczy. Z jednej strony rozrywa mnie szczescie, z drugiej nie moge pogodzic sie z tym ze to jeszcze rok.

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 17, 2005, 19:10:29 pm »
a mnie ponosi jak widze zdjecie Adriany Limy  :twisted:  :twisted:

Kapel

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: Maja 17, 2005, 19:10:50 pm »
Tak samo jak Playker01 noszą mnie te filmiki z PS3 ... widziałes ten filmik w którym był Spidermnz filmy i GT5 ?? :D Fajnie to zrobili :D
PS2 4ever :)

Aktualnie próbuje zdobyć wszystko w WE:8 LE :]

Narazie mam: Wygrana drugiej ligi w MasterLeague,Puchar Europy,Afryki,Ameryki,Świata,Asji i Oceanii :]

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 20, 2005, 13:18:24 pm »
Cytat: "kov4"
Rockman na pegazusa. Jak japońce mogli to przejść!!!!

ja przeszedłem (na pegasusie) , nie gadaj ze trudna!!??
pograj sobie na NES/pegasus w DRAGON'S LAIR!! - zobaczysz piekło trudnej gry!!!!!!!!!!!!!...........koszmar...

jeszcze raz: DRAGON'S LAIR na NES - ultra mega hardcore.tyle.

a ostatnio? schody były przy HALO 2 na poziome trud. legendary.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 20, 2005, 20:48:07 pm »
WaveRace - sterowanie z kosmosu, po prostu nie da się ładnie wejść w zakręt, trzeba puścić gaz i spokojnie wcelować.

Resident Evil - po zostawieniu korby w skrzyni i przejściu całej rezydencji okazuję się, że potrzeba nam korbę - nawrota...

Freekstyle - w 3 wyścigu, 3 okrążenie (trzeba być pierwszym inaczej restart) kolo bierze cię na ostatnich metrach - o.1 straty...

THPS i THUG - 34.000 x 89, gleba przy manualu...

Mario Sunshine - kamera...

Medal of Honor - druga misja, aby zrobić ją na złoto trzeba zestrzelić 75samolotów po chyba 15 próbie w statystykach mam 74! Zabrakło jednego. Pad poleciał, że huhu.

1080 - po dniu okazuję się, że nie ma co robić w tej grze.

SSX Tricky - wszystkie postacie wymaksowane, właśnie Martym robię ostatni trick z "Trick Book". Mam go! Wszystkie postacie mają uberboardy, już zapisuję - Format. Przez 2 miesiące nie dotykałem Gacka...

Jest jeszcze tego trochę...

Doman

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 20, 2005, 21:33:09 pm »
Setezer : O kur.. Co za jazde miałes!! Ja do tej pory nie mam wszystkich chociaż uwazam sie za maniaka! U mnie tez byla niezla sytuacja: W Twisted Metal Black na Ps2 zdobylem wszysktie sekrety w postaci dodatkowych plansz, wszystkie samochody, przeszedłem nimi wszyskimi gre i dałem bratu zagrac zdobytym własnie Minionem. Wchodze po jakiejs pol godzinie sprawdzic jak mu idzie a tu brak sejwa na karcie!! Co kur** jest grane a ten do mnie: chciałem zasejwowac story minionem, ale przy sejwowaniu mi zniknął i teraz nie ma go i niektorych innych samochodow tez :!:  :shock:  I ja i on pamietamy ten dzien do tej pory (przeżyl mniej wiecej tyle co ja psychicznie tylko ze cielesnie) :D
Ps3 : JAZDA JAZDA!!

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 20, 2005, 21:55:42 pm »
No właśnie jazda konkretna ale taka od środka ;). Patrz temat "Czas na chwilę prawdy" (czy coś). Teraz powolutku w SSX Trciky wszystko nadrabiam, tak na raz ostro wszystko zaliczyć nie mam kompletnie ochoty, ale raz na tydzień kilka zjazdów - czemu nie. Poza tym mam SSX3, więc Tricky wieją nudą. Jednak kiedyś wszystkie posiadane przezemnie gry zaliczę na 100%, a gier mam na razie 33, plus dwie w drodze (Eggo mania i Zoocube - czas logiki:). Współczuję doman, kasowane save to beznadziejna sprawa.

Night

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 30, 2005, 20:13:25 pm »
W sumie to każda w jakis tam sposób mnie wyprowadza lekko ze stanu równowagi psychicznej :wink: hehe,wtedy lecą w stronę niczemu winnemu TV różne takie tam epitety :twisted: ,ostatnio nerwicy dostaję grając w Burnouta 3 :)

snake2000

• Towarzysz
« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 30, 2005, 20:21:06 pm »
Mnie żaś najbardziej doprowadziły do furii:

Mafia-(eh te cholerne wyścigi)
MGS 3-(gdy mnie zobaczyli za którymś podejściem,i był alert to woh,a także gdy przechodziłem na Stealth to żabki nieraz doprowadziły do wulkanu)
RE4-(chodzi mi tu głównie o Right Hand Sallazara i pare akcjii z wsiukami także potrafiło wqrzyć).

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 30, 2005, 21:04:28 pm »
3 dni temu DMC3 :evil:  na 2 bossie pseudonim "piesek z harrego pottera" dopiero uczyłęm sie grać żeby nie było że jestem aż takim ciptakiem :) za ok. 30 podejściem kundel miał milimetr energii ja miałem jakieś 1,5 cm i mnie fiutosz pizgnoł łapką... pad owinięty wokół nogi poszybował i zaliczył ściane :evil:  zdechł :evil:  następnego poranka rozkręciłem i okazało sie że 3 z tych żyłek płynących w kablu "odkleiły" sie od układu scalonego... kombo lutownica+cyna+kalafonia+gazeta+koncentracja dały rade i sysko teraz działa. a w dmc dopiero 7 misje mam  :oops:

Ako

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 30, 2005, 21:06:28 pm »
DMC3 w wersji angielskiej to istny hardkor na początku, pozniej jest wiele łatwiej, no poza kilkoma wyjątkami. Nie zapomne jak sie męczyłem z pieskiem. A brak sejwu przed bossem dobijał jeszcze bardziej.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

joseph11

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: Września 17, 2005, 17:21:09 pm »
forza motorsport :!:  jak zacząłem w nią grać to nic kompletnie mi nie wychodziło :!:  rozwaliłem przy tym pada :D
barca rulez!!

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
« Odpowiedź #75 dnia: Września 17, 2005, 19:25:41 pm »
Ja doskonale pamiętam moje początki przy ISSie...to był dopiero gnój :) a także pojedynki z kumplem (byłym) w PESa,normalnie szczelał z sytuacji z których sie nie da :lol:
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #76 dnia: Września 17, 2005, 19:27:42 pm »
A mnie Apocalypse na PSX'a...Pad latał w częściach :wink:

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #77 dnia: Września 17, 2005, 19:41:35 pm »
mnie to żadna niewkurzała żebym rzucił padem. Jakoś tak łatwo przechodziłęm te gry.... Chociarz B3 denerwował mnie jak dziwnym trafem w preview lap mi durnowacie wyścigówka skręcała o 180* i niechciała poprawnie wrócić na trase

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #78 dnia: Września 17, 2005, 19:56:09 pm »
Ja swego czasu padem rzucałem bardzo często, ostatnio jesem jednak opanowany, wnerwiam sie ale conajwyżej wyłączam konsole...

Macieq

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: Września 17, 2005, 19:59:55 pm »
Mnie denerwował Driv3r,ale nie chodzi o poziom trudności tylko u bugi które mocno utrudniały gre