BloodborneGrafika: 8- (Bardzo ładna giera, która chodzi w miarę płynnie w 1080p i do tego ma pięknie wykreowany świat z bardzo dobrą geometrią. Niektóre lokacje powalają wykonaniem jest w nich masa detali i aż samoistnie chce się naciskać przycisk share. Teksturki są średnio, czasami dobre, ale trzymają w miarę ten poziom, chociaż zdarzają się też mega słabe, ale to rzadkość, głównie w jednej lokacji. Przyczepić się mogę do wykonania postaci, które są przeciętne, ale z drugiej strony ich design wręcz powala na łopatki. Inne wpadki to brak poruszania ustami napotkanych npc, wykonanie wody, praktycznie brak cieni, ogień przeciętny, śnieg na scence super a w grze praktycznie nie pada a podłoże to rozmyta z N64. Mimo jednak wszystko za kapitalny wykreowany Świat i mega różnorodne lokacje ocena taka się należy)
Dźwięk: 9- (Wręcz kapitalny, poczynając od mega muzy w jednej z lokacji, odgłosów, kroków, otoczenia, przeciwników, wszystko jest niemal idealne)
Słuchałem także tych kawałków z dlc i taka nota jest w pełni zasłużona.
Grywalność: 9- (Istny majstersztyk, wręcz rzadko w coś tak mega grywalnego przychodzi grać. Gdzie takiemu W3 do tego?
To wręcz nokaut ze strony tej giery
. Czekałem bardzo długo na coś takiego co zastąpi mi mega pamiętne chwile z Ninja Gaiden Black czyli giera będzie trudna, mega miodna i z mocarnym klimatem. Właśnie BB taki jest
. Walki z bossami są kapitalne i niesamowicie klimatyczne. System walki co prawda to nie mega rozbudowany z NG bo wręcz mega prosty, ale mimo swej prostoty jest strasznie rajcowny i pasuje to tej gierki idealnie. Do tego wszystkiego walka jest szybka, widowiskowa. Od giery ciężko było mi się oderwać, grałem, grałem i nie mogłem przestać
Teraz zabieram się za nową giere plus a zakup dlc to wręcz obowiązek
. Tytuł ukończyłem grając praktycznie tylko brzytwą tak wiec teraz pora na co innego)
Zalety:
- KLIMAT!!!!
- różnorodność przeciwników!
- walki z bossami!
- design świata i przeciwników
- kapitalne skróty
- rozbudowa statystyk postaci, broni itp.
- gameplay
- muza
itd.
Kur** wszystko!
Wady:
- brakOcena ogólna: 8+ (Było mega blisko 9-)
Jestem fanem tej giery i teraz zastanawiam się właśnie czy nie spróbować starszych gier FS.
Giere gorąco polecam, bo to najlepsze co wydarzyło się na tej generacji. Nie kupować jakiś pseudo gierek typu Orderów czy UD, no chyba, że tylko dla grafy
Brać to, czyli prawdziwe granie
Tytuł wręcz zabija i to dosłownie