Master nie rozumiesz. Dla dojrzalego uzytkownika liczy sie obsluga systemu, to by jak najbardziej uprzyjemnial nam uzytkowanie, nie stwarzal problemow, byl bezpieczny, potem wchodza w gre uslugi - ktore coraz czesciej maja wieksze znaczenie niz sam system - dlatego BB10 skonczylo tak, a nie inaczej.
Myslisz ze dlaczego Apple skopiowalo czesc gestow od BB10 w ich najnowszej wersji Iphone'a. Pomijam N9 od Meego. Powod jest prosty - przyjemniejsza, szybsza obsluga. Jak widac to byly (Meego/BB10) OS'y ktore wyprzedzily swoje czasy. Mialem przyjemnosc z obu korzystac.
Dlatego smiesza mnie osoby ktore podniecaja sie kamera w komorce czy tym ze ta sluchawka jest najciensza. Poziom gimbazy. Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie oraz przyzwyczajenia. Dlatego po obcieciu uslug z BB10 bylem zmuszony kupic cos co te uslugi mi znow zapewni, a ze lubie miec fizyczna klawiature, plus najlepsza wersje Andruta, wybralem PRIV.
Pomijam juz wyglad sluchawki. Na mnie ciagle wieksze wrazenie robi 9900, Classic czy Passport niz jakakolwiek w pelni dotykowa sluchawka.
Tyle.