Niestety mój LG G2 nie przeżył kolejnego upadku na chodnik i musiałem go pożegnać. Serce mnie boli bo był to naprawdę świetny sprzęt. Wydajny, z doskonałym aparatem, baterią starczającą na 2-3 dni, świetnym ekranem w stosunkowo małej obudowie. Smartfon idealny.
Chciałem kupić taki sam ale na rynku dostępne są tylko lipne refurby z zagranicy i dlatego zamówiłem na Allegro xiaomi mi4c dostępny "od ręki". Jak się okazało termin ten oznacza w praktyce 10 dni czekania, także wycofalem zamówienie i kupiłem na szybko motorolę moto x drugiej generacji (xt1092).
I jest to naprawdę zajebisty wybòr w cenie ok. 800 zet.
Plusy: wysokiej jakości obudowa, genialny ekran, świetna wydajność, jakość połączeń, wartość postrzegana (może zawstydzić HTC czy innego Ajfona, nie mówiąc o kolejnych generacjach moto x), aktualizacja do Marshmallow, czysty android.
Minusy: stosunkowo średni aparat, brak wymiennej baterii, brak slotu microSD (jest otg), brak oficjalnej aktualizacji do nougat
Największy minus wskazywany w recenzjach czyli bateria 2300 mAh został naprawiony w kolejnych aktualizacjach. Ograniczanie poboru energii na milion wymyślnych sposobów, optymalizacja procesów w tle, funkcja "doze" w Marshmallow powodują, że bateria spokojnie daje radę. Dziś po całym dniu intensywnego korzystania z wysokim podświetleniem i 2 godz. 40 min. SOT mam nadal 40% baterii.
W tej cenie bardzo polecam