Tomasz wybacz ale pier**lisz głupoty. Nie chce mi się tego nawet komentować. Żyj dalej w swojej świadomości i opieraj się na opiniach z internetu. Coś czuje że Twoje niezadowolenie pojawi się szybciej niż myślisz. WP7.5/8 jest wart max. 500zł za telefon(za tyle kupisz HTC Radar czy Lumie 710). Wydawanie większych pieniędzy na ten system mija się z celem, bo M$ już dawno skupił się na WP8, a userzy Wp7.5/8 to dla nich beta testerzy, Nokia chciała trochę naprawić systuacje, ale z pustego dzbanka to i nawet oni nie naleją, szczególnie że najlepsza załoga już od nich odeszła i założyła nową firmę Jolla Mobile.
Wady WP7.5, wkrótce WP7.8-Brak multitaskingu
-Brzmienie w wielu telefonach poniżej normy
-Mała ilosc kont do konfiguracji i synchronizacji
-Brak oddzielnego poziomu głośności dla powiadomień i multimediów
-Dla Polaka to także drogi market
-Brak typowego przewijania utworów. Jak będę chciał sobie posłuchać w całości to wł. sobie w domu gramofon z dobrą wkładką.
-Obsługa telefonu tylko i wyłącznie przez ZUNE
-Brak kopii zapasowej w smartphonie
Teraz wymień mi wady Meego w N9, bo ja nic poza słabym Marketem(szczególnie pod względem growym, bo najważniejsze apki są) to nie widze.
Odnośnie wykonania N9 i Lumii800:
"Zewnętrzna warstwa ekranów w N9 i Lumii 800 to Gorilla Glass. W N9 po kilku miesiącach używania pojawiły się bardzo drobne ryski, w Lumii 800 – niestety już po miesiącu używania. To jednak nie moje dzieło, telefon otrzymałem w tym stanie. Jednak i ja mogę się pochwalić nie lada wyczynem – już po tygodniu w prawym, dolnym rogu Lumii 800 pojawiła się paskudna pajęczynka pęknięcia. Ekran działa, nie rozleciał się, prawidłowo działa dotyk, ale skaza jest. Jak się to stało? Kiedy? Gdzie? Nie znam odpowiedzi na te pytania – telefon nigdy mi nie upadł, nosiłem go na ogół w gumowym etui. Ale nie zawsze – parę razy wciskałem go do kieszeni spodni bez pokrowca. Być może do uszkodzenia doszło właśnie w takich okolicznościach. Tyle że N9 też tak nosiłem i nigdy problemu nie było."
Cytat z Twojego źródła z bezprzyciskow.pl <--swoja droga rzetelny portal/blog. Czytam od dawna.