Przy 2.3.2 nie było takich problemów. Dopiero po aktualizacji się pochrzaniło wszystko.
Robiłeś "napraw telefon" w PC Companion?
Klawiatura się wyłącza pewnie z braku RAMu, też tak miałem jak korzystałem z Firefox'a. Do internetu to imo tylko stockowa przeglądarka, bo najlepiej działa. Może Opera też się spisze, chociaż nie wiem bo dawno temu jej używałem.
Miganie ekranu to dziwna sprawa, chyba serwis powinien się tym zająć. ;>
Wgranie softu ogranicza się jedynie do pobrania softu i kilku kliknięć. Wszystko samo się robi. Sciagniety soft wrzucasz do odpowiedniego folderu, odpalasz flashtool w trybie "flash", wybierasz soft do wgrania, wyskakuje komunikat o podłączeniu telefonu, podłączasz go z wcisnietym VOL- i już. Soft sie wgrywa i po kilku minutach masz czysty telefon.
=========
Poczytałem i trochę się wystraszyłem tych ograniczeń WP8 na HTC 8S...
-brak equalizer'a
-brak możliwości wysyłania plików przez BT
-brak radia
-pożerający pamięć folder INNE
-brak mozliwości instalacji aplikacji na karcie SD, co w połączeniu z folderem "INNE" daje komunikat o niewystarczającej ilości pamięci przy próbie instalacji nowych apek
-brak menedżera plików
Zaczynam się na serio bać, czy nie wyrzucę kasy w błoto.
Nie podoba mi się też, że MS nie aktualizuje starszych urządzeń do nowszych wersji systemu. Jeśli teraz kupię tel z WP8, to pewnie ominą mnie poprawki, które wprowadzi WP9 np...a system wymaga jeszcze duzo pracy i poprawek. W przypadku Androida można teoretycznie na każde urządzenie wgrać nowy, ulepszony system.